Get Adobe Flash player

Pitanja Gradonačelniku i odgovori.


Ime/Nadimak :*
E-pošta :*
Pitanje :
 
  Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.05.11.2013 06:42:25
mili
postovani! kada ce se u naseljenom mjestu Dvorovi, Dijelovi i Trijesnica postaviti saobracajni znakovi o prvenstvu prolaza na ulicama sa istom vaznoscu.Naime, napravljene su i asfaltirane nove ulice i raskrsnice su opasne za vozace jer nemaju znakova. s postovanjem

Poštovani,

prije svega, izvinjavamo se jer ste dugo čekali na odgovor na Vaše pitanje.

Kako se radi o velikom obuhvatu, neophodno je da nam dostavite podatke o bližim lokacijama kako bi se iste mogle u što kraćem roku i regulisati, a inače stručna lica će obići cijeli obuhvat i utvrditi potrebu za postavljanjem znakova. Pri tom, mora se imati u vidu raspoloživost sredstava za te namjene i vrijeme potrebno da se utvrdi činjenično stanje.


(Odgvor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

04.11.2013 13:17:34
sladjan
Posto sam vlasnik zanatske radnje u ulici Dimitrija Tucovica,interesuje me kada ce biti izvodjeni radovi na izgradnji kanalizacije kroz tu ulicu .Hvala!

Poštovani,

projekat za izgradnju kanalizacije u tom dijelu Bijeljine je završen, a radovi na izgradnji kanalizacije neće početi prije kraja 2014. godine.


(Odgovor dao Tim za implementaciju projekta izgradnje kanalizacije)

04.11.2013 10:08:14
Neda
Postovani, Da li je izasao konkurs za stipendiranje studenata? Ako jeste, do kada traje? Unaprijed, hvala.

Poštovana,

raspisivanje konkursa planirano je do kraja prve polovine mjeseca novembra.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

04.11.2013 07:09:19
Student12395
Postovani, kada i da li je poceo konkurs za dobijanje stipendije? Gdje trebam odnijeti potrebnu dokumentaciju? Hvala.

Poštovana,

raspisivanje konkursa planirano je do kraja prve polovine mjeseca novembra.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

03.11.2013 14:29:25
Vladislav Jović
Poštovani g. Mićić Interesuje me da li imate u planu asfaltiranje puta u MZ Pipreci, (makadamski put koji ide od Piperaca prema Opštini Lopare - MZ Bobetino brdo). Unaprijed hvala na odgovoru Pozdrav

Poštovani,

prije svega izvinite zbog nedopustivo dugog čekanja na odgovor na Vaše pitanje.

Navedeni put spada u kategoriju regionalnih puteva kojima upravlja JP "Putevi Republike Srpske", a ne lokalna zajednica, pa Vas molimo da se za informacije o planovima za asfaltiranje ovog puta obratite ovom preduzeću.


(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

03.11.2013 08:35:05
Milana
Ovako,sad sam deveti razred i zelim da upisem saobracajnu skolu u Bijeljini,pa bih vas zamolila da mi kazete,vidila sam onu tabelu sa srednjim skolama u Bn,pa da mi kazete kojoj skoli pripada Saobracajna skola,i kazite mi koji smjetovi imaju,i gdje se skola nalazi? Molim Vas brzo mi odgovoritee. Hvala.

Poštovani,

saobraćajni smjer postoji u Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin". Sve informacije o ovom smjeru možete pogledati na sledećem linku: http://info.tspupin.org/zanimanja.php


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

31.10.2013 12:36:19
Darko
Poštovani, zašto grad Bijeljina ne dodjeljuje stipendije svim redovnim i uspješnim studentima koji redovno čiste godinu ili daju uslov za narednu godinu sa visokim prosjekom, pritom su na budžetu, kao što je to slučaj u Derventi, Prijedoru i Doboju? Ionako Bijeljina stipendira samo studente od treće godine studija. Postoji li makar mogućnost da se poveća broj stipendija ili da se od druge godine studija može konkurisati? Unaprijed hvala.

Poštovani,
 

U budžetu Grada Bijeljina sredstva planirana za stipendije iznose 270 hiljada konvertibilnih maraka. Tim sredstvima se stipendiraju učenici generacije osnovnih škola, učenici generacije srednjih škola, učenici sa posebnim potrebama i na kraju svake školske godine nagrađuju se najuspješniji nastavnici i učenici.
Za razliku od drugih sredina, Grad Bijeljina stipendira studente do kraja studija, a ne samo za jednu nastavnu godinu. Stipendije se dodjeljuju nakon sprovedenog javnog konkursa i to za deficitarna zanimanja. Osnov za bodovanje je prosječna ocjena, tako da su korisnici stipendija zapravo najuspješniji studenti.
Stipendiranje se vrši od treće godine studija jer je jasno da studenti koji upišu treću godinu u najvećoj mjeri i završavaju studije, a i zbog toga što se stipendiranje nastavlja do kraja školovanja.

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

30.10.2013 21:32:42
stan
kako mogu da izvadim drzavljanstvo sa maticnim brojem ,dva puta sam pokusavao u federaciji ali oba puta me je sprecio maticar .Kome da se obratim,

Poštovani,

ne možemo odgovoriti na Vaše pitanje jer niste naveli informacije potrebne da za davanje odgovora.
Preporučujemo Vam da se obratite službeniku za građanska stanja u Odsjeku za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija na broj telefona 055 233 458 ili lično u kancelariju broj 10 u glavnoj zgradi Administrativne službe Grada Bijeljina. Kontakt osoba je Olivera Skočo.

(Odgovor dalo Odjeljenje za opštu upravu)

29.10.2013 11:48:31
Maja
Poštovani, zašto ja nemam pravo na opštinsku stipendiju, iako sam dijete palog borca? Hvala!

Poštovana,

Konkursom je predviđen određeni broj stipendija za djecu poginulih boraca, ne stipendiraju se sva djeca iz ove kategorije. Konkurišu pod istim uslovima kao i ostali studenti, to znači od treće godine i sa odgovarajućim prosjekom.

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

29.10.2013 05:29:11
Stevan
Poštovani,zamolio bih vas da mi odgovorite na jednopitanje,do kada će onaj parkin iza "Emporijuma" biti u onkom stanju,ima te potrebe da se uošte naplaćuje parking jer oni ničim ne liči na parking;a da ne govorimo šta se dešava kada pada kiša i kada su uslovi nepovoljniji. Hvala unapred

Poštovani,

ovaj parking je u obuhvatu urbanističkog projekta u okviru regulacionog plana Centar grada i, kao takav, sastavni je dio cijelog poteza koji se prostire iza robne kuće, gradskog Trga i Ulice kneginje Milice. Za predmetni prostor je izvršen odabir idejnog rješenja posle raspisanog javnog konkursa. Kako se radi o kapitalnom projektu, čija realizacija zahtjeva mnogo finansijskih sredstava, za sada nije nije moguće ući njegovu realizaciju.
Što se tiče samog parking prostora sa šljunčanom podlogom, on se kao takav koristi samo kao privremeno rješenje, kako bi se doprinijelo rješavanju problema vezanog za parkiranje u užem centralnom području našeg grada.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

29.10.2013 02:29:38
DAMIR
poštovani, moje pitanje je vezano za rentu koja se plaća za građevinsku dozvolu, imal sad te rente i kolika je pošto hoću gra. dozvolu za porodični objekat. unaprijed hvala

Poštovani,

Član 73, stav 1 Zakona o uređenju prostora i građenju („Službeni glasnik Republike Srpske broj 40/13) propisuje:
„Investitor izgradnje objekata na gradskom građevinskom zemljištu dužan je da prije dobijanja građevinske dozvole plati:
a) rentu i
b) naknadu za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta“.

Dakle, na osnovu ovog člana, dužni ste da platite rentu za izgradnju porodičnog stambenog objekta.
Iznos rente po m² korisne površine građevine koja će se graditi na građevinskom zemljištu, utvrđuje se u procentu od prosječne konačne građevinske cijene 1m² korisne površine ostvarene u prethodnoj godini u izgradnji stanova na području Grada Bijeljina. Da bi se utvrdio iznos rente, potrebno je utvrditi u kojoj stambeno-poslovnoj zoni se nalazi parcela na kojoj će se graditi objekat, a za to je neophodno da znamo broj k.č. i katastarsku opštinu.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite Odjeljenju za stamebno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.


(Odgovor dalo Odjeljenje za stamebno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)
 

28.10.2013 10:40:02
Niko
Poštovani, zašto osoba koja je završila samo Osnovnu školu ne može na svoje ime da otvori ugostiteljski objekat (kafić)?

Poštovani,

ne postoji smetnja da osoba koja je završila samo osnovnu školu otvori ugostiteljski objekat na svoje ime.
Molimo Vas da se za sve dodatne informacije obratite Odjeljenju za privredu i poljoprivredu, kontakt osoba Dušan Trifković, telefon broj 055 233 423 ili dođete lično u ovo Odjeljenje u Ulici patrijarha Pavla 1, treći sprat.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za privredu i poljoprivredu)

27.10.2013 16:14:48
cica
Postovani, zanima me da li planirate da postavljate bar prvi sloj asfalta pre zime u ulicama gde je prosla kanalizacija? Konkretno mislim na ledince.

Poštovana,

projekat izgradnje kanalizacije u obuhvatu GSFK 3 Majevička u okviru kojeg su obuhvaćene i ulice na Ledincima, prema međunarodnom ugovoru o izvođenju radova traje 15 mjeseci, odnosno do polovine jula 2014. godine. Kako se radi o velikom obuhvatu, osnovno opredjeljenje je da se do zime uradi što više radova koji su vezani za ugradnju same kanalizacije (zemljani radovi), dok se većina ostalih završnih radova može izvoditi i u najvećem dijelu godine sa zimskim uslovima (osim kada je snijeg i jak mraz). Kako i sami možete vidjeti na terenu, asfaltiranje je završeno u više od polovine Majevičke ulice, cijeloj Ulici Kneginje Milice, Ulici Svetog Save, Ulici Dimitrija Tucovića i Ulici Arsenija Čarnojevića, a u najskorije vrijeme biće u potpunosti uređen i ostatak Majevičke ulice, kao i Njegoševa ulica. Na raskrsnici Majevičke ulice i Trga đenerala Draže Mihailovića planirana je izgradnja kružnog toka i u najskorije vrijeme će početi radovi na njegovoj izgradnji, a nakon toga uslijediće i završetak radova u ulicama Braće Gavrić, Vojvode Stepe i Srpske dobrovoljačke garde.

Ovim putem vas molimo za razumijevanje i da svi zajedno podnesemo teret koji je neophodan u svrhu izgradnje i modernizacije našeg grada.


(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

26.10.2013 14:11:43
Zoran
Uvaženi, Interesuje me da li prilikom nasipanja makadamskih ulica u gradu,neko iz nadležnog odjeljenje opštine provjerava kvalitet izvođenja radova. Ulica Mačvanska od broja 105, nedavno je nasuta šljunkom a u kvalitet radova može se uvjeriti svako ko prođe istom. Prilikom nasipanja nije nasut ni put između ulica Mačvanska i D.K.Bukija. Molio bih Vas da neko od nadležnih dođe na teren i uvjeri se u napred navedeno. S poštovanjem, Zorani

Poštovani,

prije svega, izvinjavamo se što ste dugo čekali na odgovor na Vaše pitanje.

Obilaskom terena od strane stručnih lica resornog Odjeljenja, ustanovljeno je da u navedenom dijelu Mačvanske ulice od broja 105 (a radi se o sporednom novoprosječenom odvojku)  nije vršeno pošljunčavanje od strane resornog Odjeljenja, tako da iz ovog Odjeljenja niko nije ni mogao vršiti nadzor i kontrolu pošljunčavanja. Ako je vršeno pošljunčavanje, mi nismo upoznati od strane kojih lica je to izvedeno. Što se tiče potrebe za nasipanjem puta u dužini od 40 metara kojim se sastavljaju Mačvanska ulica i Ulica D. K. Bukija, ono će biti izvedeno u redovnoj proceduri pošljunčavanja kojom će biti obuhvaćene i sve ostale makadamske ulice u Gradu, a za šta je trenutno pokrenuta procedura za izbor izvođača (maj-jun mjesec). 
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

26.10.2013 06:59:28
Nikola
Postovani,kada mozemo ocekivati pocetak radova na izgradnji kuce Gojka i Petra Djurica ? Molim za konkretan odgovor.Pozdrav iz Beograda.

Poštovani,

radovi na izgradnji kuće  Gojka i Petra Đurića su počeli i pri kraju je izgradnja temelja, nakon čega će biti postavljena i montažna kuća obezbijeđena sredstvima donatora.
Hvala Vam za interesovanje za pomoć porodici Đurić.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)
 

25.10.2013 12:17:49
Zevs
Poštovani, imam jedno pitanje, upisao sam drugu godinu studijskog programa Saobraćaj i transport na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, prvu godinu sam zavrsio sa prosjekom 8.50, pa me zanima mogu li ja konkurisati za opštinsku stipenidju, i ako mogu šta mi je potrebno od dokumenata? Unaprijed hvala na odgovoru...

Poštovani,

prema odredbama odgovorajućih akata studentske stipendije Grada Bijeljina se dodjeljuju studentima treće i viših godina studija.

Uslove koje student treba da ispuni za dobijanje stipendije možete pogledati u Odluci o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata ("Službeni glasnik opštine Bijeljina", broj 14/06) i Pravilniku o kriterijumima i postupku za stipendiranje studenata i učenika, finansiranje naučnoistraživačkog rada i nagrađivanje učenika i nastavnika ("Službeni glasnik opštine Bijeljina", broj 21/06, 27/07 i 22/09).
Ove "Službene glasnike" možete pogledati na sledećem linku: http://www.sobijeljina.org/cir/dokumenti/104._sluzbeni-glasnici-grada-bijeljina.html

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

25.10.2013 11:07:05
Miki
Zanima me kada su konkursi za studentske stipendije i koje uslove treba da ispunim da bih je dobijao ???

Poštovani,

raspisivanje konkursa planirano je do kraja prve polovine mjeseca novembra.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

24.10.2013 17:28:16
samanta
Postovani... Zanima me da li trgovinska radnja koja radi godinu dana ima pravo.tj moze li da dobije neki podsticaj?S tim da prilikom otvaranja nisam koristila podsticaj,niti bilo kakav drugi vid pomoci,a nekoliko godina sam bila na birou...Unaprijed hvala na odgovoru...

Poštovana,

prema pravilima koje primjenjuje Agencija za mala i srednja preduzeća, nije predviđeno dodjeljivanje podsticaja trgovinskim radnjama.


(Odgovor dala Agencija za mala i srednja preduzeća)

24.10.2013 03:34:24
Melita
Poštovani! Molim, da mi odgovorite. Neznam, na koga da se obratim. Imam jedno pitanje: Muž je dobio imanje, gde je 10 godina nazad bila stara kuča, koja se srušila. Na to isto mesto željeli bi, da stavimo montažnu kuču. Kakvi su postupki, šta treba uradit, koje dozvole mi trebaju. Imam samo dokumenat o vlasništvu. Molim, da mi odgovorite. Melita M.

Poštovana,

pošto odgovor na Vaše pitanje zavisi od dodatnih informacija, molimo Vas da se obratite Odsjeku za upravno-pravne poslove pri Odjeljenju za prostorno uređenje. Kontakt osobe: Vlado Rabota, šef Odsjeka (telefon +387 (0)55 233 193) ili Dragana Pavlović (telefon +387 (0)55 233 194).

(Odgovor dalo Odjeljenje za prostorno uređenje)

24.10.2013 02:39:28
Rale
Poštovani, Kada će grad regulisati puteve predviđene regulacionim planom u naselju Bukreš? Neshvatljivo je da je veći dio puteva otkupljen a dio ne, zašto? Lično smo se obraćali nadležnim službama grada, gdje nam je rečeno da grad više neće otkupljivati puteve, što je nelogično. Molimo za objašnjenje? Hvala!

Poštovani,

prije svega, izvinjavamo se zbog dugog čekanja na odgovor na Vaše pitanje.

Svaki od regulacionih planova na području Grada predviđa niz novih ulica koje treba prosjeći i privesti trajnoj namjeni, a ne samo u RP Bukreš. Iz pitanja nije jasno o kom potezu se radi niti koji je dio ulica otkupljen. Ovim putem napominjemo da se u najčešćem slučaju privatna lica odriču dijela svog zemljišta u  korist puteva, bez naknade, a sve da bi ostatak svog zemljišta mogli privesti trajnoj namjeni i imali koristi od toga. Proceduru prevoda na grad i troškove preuzima Garadska uprava. Budžet grada nikako ne može iznijeti sve potrebe predviđene planovima u dijelu koji se odnose na otkupljivanje puteva, jer postoji veliki broj takvih puteva-ulica, pa bi finansijski troškovi bili mnogo veći od onih koji su predviđeni budžetom.

(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

<<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  >>

Pitajte Načelnika?