Get Adobe Flash player

Pitanja Gradonačelniku i odgovori.


Ime/Nadimak :*
E-pošta :*
Pitanje :
 
  Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.20.03.2014 16:14:00
Aleksandar
Zanima me kako mogu da saznam neciji broj fiksnog/mobilnog telefona preko imena i prezimena ako doticni zivi u Bijeljini(kao bele strane u Srbiji)?Hvala unapred.

Poštovani, 

preporučujemo Vam da broj telefona koji Vam je potreban potražite na sajtu www.mtel.ba .

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

20.03.2014 00:23:41
rudine
Postovani da li je u planu prskanje protiv komaraca posto su se vec u jatima pojavili u nasem naselju Rudine Dvorovi da se ne desi kao prosle godine nije bio tender bice kasnije i u julu stiglo da se unistavaju komarci umjesto malo prije pozdrav

Poštovani,

u planu je da, u zavisnosti od vremenskih uslova, zaprašivanje komaraca bude izvršeno tokom mjeseca aprila.


(Odgovor dalo Odjeljenje za privredu i poljoprivredu)

19.03.2014 19:45:01
Danijal
Dobar dan Treba mi rodni list iz grada Bijeljine. Ja sam roden u Bijeljini ali trenutno zivim u inostranstvu. Hvala vam na pomoci unapred.

Poštovani,

najlakši način je da kliknete na link http://www.sobijeljina.org/cir/388.izvodi_iz_maticnih_knjiga.html na kojem ćete naći uputstvo za slanje izvoda iz matičnih knjiga poštom.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

19.03.2014 02:49:52
srdjan
Da li mogu da zakazem sastanak kod gradonacelnika?HVALA

Poštovani,

molimo Vas da, u skladu sa pitanjem o kojem želite da razgovarate sa Gradonačelnikom, prvo razgovarate sa načelnikom nadležnog odjeljenja, pa tek ako načelnik odjeljenja ne može da Vam pomogne, da tražite da on preporuči Gradonačelniku da Vas primi na razgovor.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

18.03.2014 11:55:48
ruzica
postovani gradonacelnice imam jedno pitanje za vas kako mogu doci na razgovor kod vas?

Poštovana,

molimo Vas da, u skladu sa pitanjem o kojem želite da razgovarate sa Gradonačelnikom, prvo razgovarate sa načelnikom nadležnog odjeljenja, pa tek ako načelnik odjeljenja ne može da Vam pomogne, da tražite da on preporuči Gradonačelniku da Vas primi na razgovor.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

15.03.2014 14:41:19
Sladjana
Da li je možda grad Bijeljina dodjeljuje jednokratnu materijalnu pomoć studentima i ukoliko dodjeljuje kome se treba obratiti?

Poštovani,

najlakši način da podnesete zahtjev za dodjelu jednokratne studentske pomoći je putem formulara za ovu pomoć koji možete dobiti u šalter-sali u glavnoj zgradi Gradske uprave.


(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

14.03.2014 11:14:11
MILE TUCO
zasto ne radi inspekcija rada svoj posao,zasto ne kontrolisu gradjevinske firme gde rade neprijavljeni radnici ili imaju ugovor u kome pise da rade 40 sati sedmicno,a svi znamo da rade 60 sati, i sto je jos vece zlo zasto to gledate vi a znate da je sve protivzakonito

Poštovani,

za ovu oblast nadležni su Republička uprava za inspekcijske poslove, odnosno, Republički inspektorat i Inspekcija rada.


(Odgovor dalo Odjeljenje za inspekcijske poslove)

12.03.2014 12:52:28
Igor
Postovani, da li mozete da me uputite gde bih mogao da se informisem o potrebnim dokumentima i proceduri radi dobijanja drzavljanstva Republike BiH. Majka mi je rodjena u Bijeljini, a otac u Prokuplju,oni su '56 i '60 godiste, a ja sam rodjen '84 u Zemunu. - Poslato sa WindowsPhone Aplikacije.

Poštovani,

molimo Vas da se obratite službeniku za građanska stanja Oliveri Skočo (lično u kancelariji broj 10 u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina ili preko telefona broj +387 (0)55 233 458.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

12.03.2014 11:06:31
sneza
POSTOVANI GRADONAČELNIČE RODITELJI SMO 4 DJECE PODSTANARI NEMAMO SVOJE NISTA.SUTRA BI NA ULICI MOGLI BITI''PA BI DA VAS PITAM DA LI OPŠTINA MOZE DA NAM POMOGNE U TRAJNOM ZBRINJAVANJU JER NEMA NAS PUNO RODITELJA SA 4 DJECE .HVALA UNAPRED NADAM SE DA RAZUMIJETE NAŠU BRIGU.

Poštovana,

trenutno ne postoji program stambenog zbrinjavanja porodica sa više djece. Preporučujemo Vam da se obratite sa zahtjevom za dodjelu jednokratne pomoći (formular možete dobiti u šalter-sali u glavnoj zgradi Gradske uprave), uz koji je poželjno da priložite dokumentaciju kao potvrdu Vaše teške materijalne situacije, odnosno, Centru za socijalni rad za dobijanje odgovarajuće pomoći.

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

12.03.2014 04:32:23
Goca
Postovani gradonacelnice, molim Vas da mi kazete kome da se obratim radi ostvarivanje materinskog dohodka i koja dokumentacija mi je potrebna radi ostvarenja istog?

Poštovana, 

za ove informacije Vas molimo da se obratite Centru za socijalni rad u Bijeljini (u Ulici potporučnika Smajića 18 ili na telefon 055 207 546.


(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

12.03.2014 04:07:31
BN
POŠTOVANI. IMAM DVA PITANJA PRVO JE U VEZI INCIJATIVE KOJU SU POKRENULI GRAĐANI U ULICI SRPSKE VOJSKE OD BROJA 50 DO LOPARSKE ULICE A VEZANO ZA IZMJENU REGULACIONOG PLANA ODNOSNO DOZVOLJAVANJA GRADNJE POSLOVNO STANBENIH OBJEKATA,DOKLE SE STIGLO SA TIM PLANOM I DA LI POSTOJI MOGUĆNOST DA SE JOŠ ZAINTERESOVANIH GRAĐANA PRIKLJUČI TOJ INCIJATIVI U PITANJU SU STANBENE JEDINICE KOJE GRANIČE SA POMENUTIM PLANOM I KOMPLETNA LOPARSKA ULICA. DRUGO PITANJE DAL ĆE SE I KADA RADITI KANALIZACIJA U ULICI SRPSKE VOJSKE OD BOLNICE PREMA JANJI? UNAPRED HVALA

Poštovani,

molimo Vas da se za informacije o izmjenama regulacionog plana obratite službeniku za normativno-planska akta u gradskom Odjeljenju za prostorno uređenje (u Karađorđevoj ulici 4 u Bijeljini ili na broj telefon 055 233 125).
Za ovogodišnju građevinsku sezonu predviđena je izgradnja kanalizacije do naselja Bogdanovića plac.

(Odgovor dali Odjeljenje za prostorno uređenje i Odsjek za odnose sa javnošću)

11.03.2014 17:22:58
Jagoda
Postovani, da li imam pravo na jednokratnu pomoc, ja sam redovan student, a majka je korisnik porodicne penzije nakon smrti oca, nemamo rjeseno ni stambeno pitanje, a penzija iznosi 200km?

Poštovani,

preporučujemo Vam da se obratite Gradonačelniku pisanom molbom za dodjelu jednokratne pomoći (uz koju ćete priložiti dokumenta kao potvrdu teške materijalne situacije u kojoj se nalazite).
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

10.03.2014 08:30:24
Nenad
Do sada sam redovno placao Porez na nepokretnosti za stan. Interesuje me da li je doslo do promjene u iznosu placanja i da li se mijenjao broj racuna na koji se vrsi uplata. Molim da se objavi broj ako je stari i eventualno novi.

Poštovani,

za tražene informacije obratite se Poreskoj upravi Republike Srpske - područni centar Bijeljina koja se nalazi na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića broj 7. ili na telefon 055/210 - 868, 203 - 015.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

07.03.2014 11:11:26
Miro
Koliko treba cekati drzavljanstvo Srbije, kada se dokumentacija preda konzulatu Srbije kada zastupa u Bijeljini, da li je duze, nego u BL, ili?

Poštovani,

molimo Vas da se za informacije koje su Vam potrebne obratite direktno Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci. Podatke o kontaktima Konzulata možete dobiti preko zvanične internet-stranice Konzulata: http://banjaluka.mfa.gov.rs/cir/
 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

07.03.2014 01:38:49
Miljana
Postovani,kome da se obratim za pomoc o drzavljanstvu?Predala sam zahtjev za novu licnu kartu posto mi je ova istekla i kada sam otisla da je podignem,rekli su mi da me nisu mogli naci u knjizi drzavljana na opstini Zenica posto sam tamo rodjena,a ni na opstini Kakanj odakle mi je otac.Ja sam provjerila u Zenici i zaista nigdje nisam zavedena mada neznam kako je to moguce jer sam drzavljanstvo predavala i za prvu licnu kartu.Sta sad da radim kako da ispravim taj problem?Hvala unaprijed

Poštovana,

potrebno je da u mjestu rođenja gdje ste upisani u matičnu knjigu rođenih, u Vašem slučaju to je Zenica, podnesete zahtjev za naknadni upis u knjigu državljana.

(Odgovor dao Odsjek za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija)

03.03.2014 10:12:22
Risto
Zadnja četiri dana vam postavljam pitanje i postavljaću ga svaki dan dok mi ne odgovorite: U KOJEM SLUŽBENOM GLASNIKU GRADA BIJELJINE JE OZVANIČENA ODLUKA PREDUZEĆA AD VODOVOD I KANALIZACIJA DA NAPLAĆUJU ISTU KOLIČINU VODE I KANALIZACIJE PO ISTOJ CIJENI I DA TVRDE DA SAM SVU KOLIČINU POTROŠENE VODE PUSTIO U KANALIZACIJU?

Poštovani,

Odluka o izmjeni odluke o utvrđivanju cijena vode i kanalizacije nalazi se u Službenom glasniku Grada Bijeljina broj 27/13 ili na linku http://www.sobijeljina.org/dokumenti/sluzbeni-glasnik-grada-bijeljina-broj-27---13.pdf.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

24.02.2014 07:51:41
Fatima Aganovic
Postovani, zivim u inostrantvu i posjedujem njemacki pasos. Nakon sto je potrebno da produzim pasos , potreban mi je rodni list na engleskom jeziku. Rodjena sam u bijeljini. Dali je moguce da to dobijem putem poste? Hvala vam unaprijed. S postovanjem Fatima Aganovic

Poštovana,

moguće je da preko zvanične internet-stranice Grada Bijeljina, odnosno, linka http://www.sobijeljina.org/cir/388.izvodi_iz_maticnih_knjiga.html naručite internacionalni izvod iz Matične knjige rođenih (koji je, između ostalog, ispisan i na engleskom jeziku). Potrebno je da popunite formular na ovom linku (u padajućem meniju izaberite opciju "Internacionalni izvod iz MKR"!) i da ga pošaljete klikom na polje "Pošalji". Nakon toga, službenici Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija će Vam na e-adresu koju ste naveli u narudžbenici poslati dodatno uputstvo po kojem treba da postupite. Nakon što postupite po uputstvu, izvod će Vam biti poslan na kućnu adresu.
Napominjemo da je, u zavisnosti od zemlje u koju se šalje dokument, potrebno da prođe najmanje 8-9 dana od dana slanja do dana prijema pošiljke.

(Odgovor dao Odsjek za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija)
 

21.02.2014 02:32:20
Djordje
Poštovani, da li će ove godine biti objavljen konkurs za prijem pripravnika?

Poštovani,

Gradska uprava Grada Bijeljine trenutno nema raspisan javni oglas za prijem pripravnika. Pretpostavljamo da će u 2014. godini biti vršen prijem pripravnika putem javnog oglasa, na koji Vi možete konkurisati i Vaša prijava će biti uzeta u razmatranje zajedno sa prijavama drugih kandidata. Nakon realizacije Projekta JU Zavoda za zapošljanje Republike Srpske "Podrška sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika u 2014. godini" biće nam poznat termin objave javnog oglasa za prijem pripravnika u Gradsku upravu Grada Bijeljine.

(Odgovor dao Odsjek za poslove upravljanja ljudskim resursima)

19.02.2014 11:29:48
rade
IMAM JEDNO PITANJE DALI POSTOJI U BN...SRBIJANSKA ORGANIZACIJA ZA DVOJNO DRZAVLJANSTVO ILI NEKI KONZUM DALI STE MOZDA UPOZNATI ISTA VEZATO ZA DVOJNO DRZAVLJANSTVO................................ UNAPRED ZAHVALAN....POZZZ

Poštovani,

molimo Vas da se za informacije o konzularnim danima u Bijeljini obratite direktno Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci. Podatke o kontaktima Konzulata možete dobiti preko zvanične internet-stranice Konzulata: http://banjaluka.mfa.gov.rs/cir/
 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)
 

19.02.2014 07:14:03
Ana
Poštovani, kada će biti objavljen konkurs za prijem pripravnika u Opštini Bijeljina? Hvala

Poštovana,

Gradska uprava Grada Bijeljine trenutno nema raspisan javni oglas za prijem pripravnika. Pretpostavljamo da će u 2014. godini biti vršen prijem pripravnika putem javnog oglasa, na koji Vi možete konkurisati i Vaša prijava će biti uzeta u razmatranje zajedno sa prijavama drugih kandidata.
Nakon realizacije Projekta JU Zavoda za zapošljanje Republike Srpske "Podrška sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika u 2014. godini" biće nam poznat termin objave javnog oglasa za prijem pripravnika u Gradsku upravu Grada Bijeljine.

(Odgovor dao Odsjek za poslove upravljanja ljudskim resursima)

<<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  >>