Get Adobe Flash player

Pitanja Gradonačelniku i odgovori.


Ime/Nadimak :*
E-pošta :*
Pitanje :
 
  Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.25.04.2014 14:44:22
Andrea
Postovani, Htjela bih da se informisem o pravu na jednokratnu novcanu pomoc. Cetvoroclana smo porodica , materijalno smo ugrozeni. Majka mi je dugo bez posla i zdravstveno je lose,ima arterozu kuka i jedva se krece. Otac mi je dijabeticar i takodje u teskom zdravstvenom stanju. Ja sam student i nazalost oni nisu vise u stanju da placaju moju skolarinu a brat mi je zavrsio srednju skolu i nigdje ne moze da nadje bilo kakvo zaposlenje. Dugovi se gomilaju pa Vam ovim putem pisem da bih se informisala da li imamo pravo na jednokratnu novcanu pomoc ili neku vrstu socijalne pomoci jer nemamo priliv novca. Unaprijed zahvalna!

Poštovana,

zahtjev za jednokratnu pomoć možete podnijeti poštom ili na formularu koji možete dobiti u šalter-sali u glavnoj zgradi Administrativne službe Grada Bijeljina. Preporučujemo Vam da uz zahtjev dostavite dokumentaciju kojoj dokazujete razloge zbog kojih tražite jednokratnu pomoć.

Za informacije o pravu na socijalnu pomoć molimo Vas da se obratite Centru za socijalni rad u Ulici potporučnika Smajića 18 u Bijeljini ili na telefon broj 055 207 546.
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

25.04.2014 14:12:28
Milenko
Poštovani gradonačelniče, smatram za svoju obavezu i puno pravo da Vam se obratim na ovaj način, te da Vam ovim putem ukažem na stanje u osnovnoj školi "Sveti Sava" Bijeljina, a sve u cilju sprečavanja zaraze i izbijanja epidemije u istoj. Naime u navedenoj OŠ se nepridaje nikakva pažnja, niti preduzimaju mere na sprečavanju i suzbijanju izvora zaraza. U sanitarne/mokre čvorove je nemoguće ući zbog nesnošljivog smrada koji se proširio i na učioničke delove, te izaziva mučnine kod učenika, a isti su uskraćeni i za obavljanje bilo koje vrste fizioloških potreba i redovnih dnevnih aktivnosti. Ovim putem Vam se obraćam da bih uticao na trenutno stanje koje vlada u navedenoj školskoj ustanovi, te uz vašu blagovremenu intervenciju i preduzete mere, koje nadam se neće izostati stvorimo potrebne uslove za redovan rad, edukaciju i normalan boravak u ovoj ustanovi. U iščekivanju Vašeg odgovora na moj Upit, očekujem i pravu adresu na koju se mogu obratiti vezano za napred navedeno. Unapred zahvalan ogorčeni roditelj!

Pošštovani,

za rješavanje ovih problema nadležni su direktor Škole i Školski odbor, a ako nema odgovora ili rješenja, molimo Vas da se obratite Ministarstvu prosvjete i kulture.

U ovakvim slučajevima Gradska uprava nastoji da se uključi u rješavanje problema, ali, prije toga, neko od gore navedenih nadležnih organa treba da se obrati Gradskoj upravi za pomoć.

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

25.04.2014 01:11:53
preduzetnik
Do koliko sati trgovinske radnje mogu raditi za prvomajske praznike? pošto je prošle godine radno vrijeme bilo do 12, pa me zanima da li će i ove godine biti tako!

Poštovani,

podatke o radnom vremenu za prvomajske praznike i Dan pobjede možete vidjeti na linku: http://sobijeljina.org/cir/vesti/887._radno-vrijeme-za-medunarodni-praznik-rada-i-dan-pobjede-nad-fasizmom.html

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

21.04.2014 02:49:24
sonja
postovani! dali postoji mogucnost da dobijem papire iz bijeljine koji mi trebaju za vencanjen u austriji sa postom? hvala unapred

Poštovani,

molimo Vas da popunite formular zahtjeva za slanje izvoda iz matičnih knjiga na kućnu adresu na linku http://www.sobijeljina.org/cir/388.izvodi_iz_maticnih_knjiga.html  i da ga pošaljete linkom na polje "Pošalji".
Nakon što postupite po uputstvu koje ćete dobiti, službenici Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija će Vam poslati traženi dokument na kućnu adresu.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

21.04.2014 02:46:02
sonja
postovani! dali postoji mogucnost da dobijem papire iz bijeljine koji mi trebaju za vencanjen u austriji sa postom? hvala unapred

Poštovana,

molimo Vas da popunite formular na linku http://www.sobijeljina.org/cir/388.izvodi_iz_maticnih_knjiga.html i pošaljete ga klikom na polje "Pošalji".
Nakon što postupite po uputstvu koje ćete dobiti, službenici Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija će Vam poslati tražena dokumenta na kućnu adresu.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

20.04.2014 11:01:28
samir mujkic
Postovani, Zelio bih stupiti u kontakt sa mojim skolskim kolegom iz Bijeljine koji se zove Mustafa Karamujic, zajedno smo pohadjali srednju gradjevinsku skolu u Tuzli, zavrsna godina 1982. Nadam se da mi mozete pomoci. Unaprijed zahvalan. Samir Mujkic Malmö-Svedska

Poštovani,

nažalost, nemamo podatke na osnovu kojih bi mogli da Vam pomognemo da dobijete kontakt-podatke o Vašem prijatelju. 
Predlažemo Vam da pokušate da dođete do ovih kontakt-podataka preko stranica na društvenim mrežama (prije svega na Fejsbuku) koje se bave dešavanjima u Bijeljini i Semberiji.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

15.04.2014 08:47:47
Stana
Poštovani, s obzirom da je april proglašen za mjesec čistoće, želim da Vam postavim pitanje vezano za održavanje zelene površine ispred stambenih zgrada. Naime, u naselju Bogdanović plac nelegalno je na Gradskom zemljištu sagrađeno igralište gdje se iskupljaju djeca iz okolnih naselja i za sobom ostavljaju velike količine smeća. Kome da se obratimo po ovom pitanju?

Poštovana,

Komunalna policija će izvršiti uvid da li se radi o površini koja je namjenski pretvorena u dječije igralište i, na osnovu toga, eventualno postupiti u skladu sa propisima, a što se tiče smeća eventualno bi se mogao postaviti kontejner za smeće, ali i to zavisi da li je to površina namjenski predodređena za igralište ili se radi o zelenoj površini.
Zabraniti igranje djeci bi bilo besmisleno i krajnje neprimjereno, a, u krajnju ruku, i neizvodljivo. Po pitanju bacanja smeća se svakako može nešto uraditi ali je potrebna i saradnja i pomoć stanara i roditelja.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje Komunalne policije)

14.04.2014 09:38:23
ana
Kojim danima mogu kupiti Republicku taksu ? Trebam da predam za vozacku ?

Poštovana,

republičku taksu možete kupiti svakog radnog dana u šalter-sali u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina od 08:00 do 16:00 časova.


(Odgovor dalo Odjeljenje za opštu upravu)

12.04.2014 09:04:32
student_93
Poštovani, interesuje me u kom periodu će biti objavljen konkurs za opštinsku stipendiju. Unaprijed hvala. S poštovanjem

Poštovani,

konkursi za dodjelu stipendija se obično raspisuju na početku akademske godine.


(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

09.04.2014 16:27:23
OLJA
Postovani gradonacelnice, Molim vas da me uputite na pravu adresu ili konkretnu licnost; ka da se ostvari novcana socijalna pomoc ako neko ko je treba nema nikakva novcana primanja, zivi u kuci sa sinom I snahom (sin nezaposlen0 I dvoje odrasle djece koja se skoluju. Samo snaha radi na yraci u "Sava" prehrambenoj industriji. Taj neko ima 77 godina I teski je bolesnik koji ne moze da zivi bez lijekova. Bila bih vam veoma zahvalna da me uputite na pravo mjesto. Hvala vam unaprijed, Olja

Poštovana,

preporučujemo Vam da se obratite Centru za socijalni rad (u Ulici Potporušnika Smajića ili na telefon broj 055 207 546)čiji službenici će Vam pojasniti da li i pod kojim uslovima možete ostvariti pravo na dobijanje socijalne pomoći.

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

09.04.2014 04:48:44
lela
Postovani, Na koji nacin, manja proizvodna preduzeca mogu uci u program pripravnika? Koji su uslovi?

Poštovana,

molimo Vas da se za ove informacije obratite Zavodu za zapošljavanje, Filijali u Bijeljini.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

08.04.2014 10:53:15
Ana
Poštovani, interesuje me gdje mogu saznati nešto više o sprovođenju Evropske povlelje grada Bijeljine? Pozdrav...

Poštovana,

takav dokument ne postoji u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.


(Odgovor dao Kabinet Gradonačelnika)

08.04.2014 07:22:47
Daria M
Postovani, recite mi da li je besplatno postiplomsko studiranje za decu poginulih boraca, ukoliko nisu navrsili 26 godinu?

Poštovana,

za dobijanje traženih infomracija preporučujemo Vam da se obratite visokoškolskoj ustanovi na kojoj studirate.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

08.04.2014 04:45:21
zelja
Poštovani, da li močete da mi kažete kada će biti objavljen konkurs za pripravnike?

Poštovani,

Gradska uprava Grada Bijeljine trenutno nema raspisan javni oglas za prijem pripravnika. Ukoliko takav konkurs bude raspisan, javnost će biti obavještena preko sredstava javnog informisanja.

(Odgovor dao Odsjek za poslove upravljanja ljudskim resursima)

07.04.2014 02:03:03
Ognjen
Postovani, moj problem je u sledecem. Izgubio sam radnu knjizicu i podnio zahtjev za izdavanje nove, u opstini su mi rekli da ce mi stici postom obavjestenje kad mogu da se ponovo prijavim na biro. Medjutim vec mjesec dana cekam i nista ne stize, isao sam u opstinu i oni kazu da je kod njih postupak zavrsen prije 10 dana i da su poslali a u posti kazu da oni jos nisu dobili nikakvu posiljku na moje ime. Takodje, pitao sam u opstini da mi daju taj dokument da ga ja licno odnesem na biro rada i prijavim se ponovo medjutim oni kazu da ne moze tako i da cekam da stigne postom. Molim Vas da mi kazete kome da se obratim da bih dobio taj dokument i zasto ja ne mogu u opstini licno preuzeti isti nego moram cekati da stigne postom? Hvala

Poštovan,

duplikat radne knjižice se dobija nakon što se izgubljena radna knjižica objavi nevažećom. Kada se dobije duplikat radne knjižice prijavljivanje na Biro se vrši bez poziva.

Ukoliko imato dodatnih nejasnoća nekih nejasnoća može seobratiti u Odjeljenje za opštu upravu  u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za opštu upravu)

06.04.2014 14:16:58
Branka
Poštovani, zanima me da li će neradni dani biti 1. i 2. maj? Hvala unapred! Srdačan pozdrav!

Poštovana, 

prema Zakonu o praznicima Republike Srpske, 1. i 2. maj su neradni dani.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

02.04.2014 13:11:50
nedica lalovic p
kako se moze doci do nacelnika treba vremena minimalno tri godime

Poštovana,

molimo Vas da se, u skladu sa temom o kojoj želite da razgovarate, prvo obratite načelniku nadležnog odjeljenja, pa tek ako on ne može da Vam pomogne, da on preporuči Gradonačelniku da Vas primi na razgovor.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa jvnošću)

02.04.2014 01:18:59
marijana
Poštovani gradonačelnice piše vam jer nisam uspela da dobijem odgovor na drugoj strani. Po objavljenom oglasu na Zavodu SO Bijeljina, mene kao diplomiranog master ekonomistu zanima, gde se polaže stručni ispit za rad u administrativnoj službi? Kome se obratiti po tom pitanju, a da mi isti uputi pravovremenu i tačnu informaciju? S poštovanjem.

Poštovana,

u Republici Srpskoj se stručni ispit za rad u organima državne uprave polaže u Agenciji za državnu upravu Republike Srpske (o čemu više informacija možete pronaći na internet-stranici Agencije http://adu.vladars.net/cyrl/?page=21 ) ili u Brčko Distriktu (više informacija možete pronaći na linku:  http://www.bdcentral.net/index.php/ba/component/content/article/188-ispit-za-rad-u-organima-uprave ).


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

01.04.2014 03:56:28
Bn
Postovani, Potreban mi je broj sluzbenog glasnika u kojem je objavljena odluka o visini naknada koje dobija porodilja, kao i zakonima i uslovima koje treba da ispunjava. Unapred hvala.

Poštovana,

preporučujemo Vam da se za informacije koje su Vam potrebne obratite Javnom fondu za dječiju zaštitu Republike Srpske. Kontakt-podatke možete pronaći na zvaničnoj internet-stranici ove ustanove: http://www.jfdz.org/ .

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

01.04.2014 03:32:19
mićo
Poštovani gospodine gradonačelniče, Moje pitanje Vama odnosno odjeljenju za stambeno-komunalne poslove glasi:Zašto se vrši selektivna primjena odluke Skupštine grada o prikupljanju i odvoženju smeća,tj zašto nekima dolaze čak i iz Komunalne policije i donese nekakve opomene i pozive(za one koji nisu potpisali ugovor),a nekima čak nije ni bilo ponuđeno zaključenje ugovora.Logično bi bilo,što u ovom slučaju nije,da ako je ta odluka "obavezujuća" svi imaju obavezu da je poštuju,a ne da meni komunalni policajac kaže da ja natjeram ljude da plaćaju odvoz smeća.Nisam znao poštovana gospodo da građani treba jedni druge da tjeraju da izvrše tu obavezu.Čak i da trebaju zašto će neki biti prkršajno kažnjeni,a neki ne.Zašto je poštovana gospodo nečije smeće važnije,a nečije nije? Hvala Vam na odgovoru i nadam se da ćete svojim odgovorom otkloniti moje nedoumice u pogledu gore napisanog. S poštovanjem!

Poštovani,

kontrole Komunalne policije po pitanju nepoštovanja Odluke o odvoženju i deponovanju komunalnog otpada se sprovode na osnovu pisanih prijava koje su dostavljene od strane A.d. "Komunalac". Ni u kom slučaju se ne radi o selektivnom izboru od strane komunalnih policajaca, nego isključivo o kontrolnim postupcima koji su pokrenuti na osnovu prijave. Vjerovatnoća da se kontrolama neće moći obuhvatiti svi građani je velika, ali pouzdano možemo reći da će komunalni policajci kontrolnim postupcima obuhvatiti sve one za koje postoji pisana prijava da ne poštuju Odluku, odnosno, da ne koriste usluge Javnog komunalnog preduzeća. 

Suština se ogleda u tome da se iznađe način da se svi uključe u poštovanje ove odluke i tu svakako očekujemo i pomoć građana, jer samo tako se može stvoriti čistije okruženje. Napominjemo da ne postoji nikakva selekcija od strane komunalne policije nego se u postupke kontrole ulazi na osnovu zaprimljenih prijava. Na svaku prijavu bez obzira  o kom podnosiocu se radi komunalni policajci će odgovoriti, tako da ovim putem sugerišemo da svako ko uoči nepoštovanje ove odluke bilo od drugih fizičkih bilo pravnih lica iste prijavi komunalnim policajcima.


(Odgovor dalo Odjeljenje komunalne policije)

<<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  >>