Get Adobe Flash player

Pitanja Gradonačelniku i odgovori.


Ime/Nadimak :*
E-pošta :*
Pitanje :
 
  Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.23.07.2014 08:08:39
Pitalica
Kada ce poceti podela vaucera u Dvorovima? i dali se sabira steta na objektu i na namestaju pa ako ta cifra predje 5000 km gradjani dobijaju vaucer od 5000 km? jer imaju neke 2 procene!

Poštovani,

sav posao oko izrade i podjele platnih kartica za obnovu posle poplava (vaučera) obavlja Vlada Republike Srpske i na to Gradska uprava nema nikakvog uticaja. Kada iz Banjaluke stignu kartice, domaćinstva koja imaju pravo na dodjelu vaučera se obavještavaju telefonom o datumu i vremenu podjele kartice.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

23.07.2014 06:10:15
SANDRA
Postovani,da li je moguce da ni na jednom sajtu nemozemo vidjeti novi spisak onih koi imaju prava na vaucere? Nije moguce da niste do sada napravili novi spisak?Interesuje me Ljeskovac,polovina njih je dobilo vaucer,a druga polovina nije. u cemu je fora,voljela bih da mi objasnite?

Poštovana,

prije svega, izvinite zbog dugog čekanja na odgovor na Vaše pitanje.

Spisak domaćinstava koja imaju pravo na dodjelu platne kartice (vaučera) za obnovu posle poplava možete pogledati na internet-prezentaciji Jedinstvenog registra šteta Republike Srpske, odnosno na linku: http://regsteta.vladars.net/

Sav posao oko izrade i određivanja redoslijeda dodjele platnih kartica obavlja Vlada Republike Srpske. Gradska uprava Grada Bijeljina je u nekoliko navrata tražila da se kartice dodjeljuju po mjesnim zajednicama, tj., da sva domaćinstva u određenoj MZ dobiju karticu, kako se ne bi izazivali nesporazumi među stanovništvom. Nažalost, na ove zahtjeve iz Vlade nije odgovoreno.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

23.07.2014 04:48:19
sanja
Poštovani, moja mama iz zdravstvenih razloga nije mogla preuzeti vačer za poplavljene na dan kad su se dijelili u njenioj mjesnoj zajednici. Molim Vas da mi odgovorite gdje se može preuzeti vaučer koji nije prvobitno podijeljen i do kojeg datuma. Hvala unaprijed!

Poštovana,

uloliko još niste preuzeli vaučer, bićete obaviješteni telefonom o vremenu i mjestu na kojem ga možete naknadno preuzeti.

Redoslijed dodjele vaučera određuje Vlada Republike Srpske i na taj proces Gradska uprava nema nikakvog uticaja.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

22.07.2014 07:40:03
Alma
Postovani Gradonacelnice.Moji roditelji zive u Janji,voda im je usla u kucu imaju veliku stetu.kad je prva komisija dolazila bili su upisani za vaucere,a kad je druga komisija danas dosla ona ih je odbila.i sami znate da je vremena proslo da je narod morao da cisti ,kupaju se u vanjskom wc i oni njih odbili rekavsi da traze pomoc iz FEDERACIJE.AKO MOJI TU ZIVE GODINAMA PA ZAR NISU I ONI STANOVNICI OPSTINE BIJELJINE BEZ OBZIRA NA NACIONALNOST.pa vas molim gdje da se obratim za pomoc i ako mogu licno do vas doc.hvala.

Poštovana,

prije svega, izvinite ako ste imali neprijatnosti prilikom popisa štete u Vašem domaćinstvu. Naravno da su svi stanovnici Grada Bijeljina ravnopravni i da je nedopustivo da iko ikoga omalovažava, a pogotovo u situaciji prirodne katastrofe koja nas je sve zadesila.

Molimo Vas da se Vaši roditelji obrate pisanim dopisom Gradskoj komisiji za popis štete u kojem će tražiti da komisija ponovo izvrši popis štete. Adresa komisije je: Gradska uprava Grada Bijeljina, Komisija za popis štete, Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina.

Ukoliko Vaši roditelji misle da su se članovi komisije koja je popisivala štetu ponašali na način koji ne priliči službenicima Gradske uprave, mogu Gradonačelniku uputiti pritužbu na rad službenika Gradske uprave. Formular pritužbe možete preuzeti sa zvanične internet-stranice Grada Bijeljina - http://sobijeljina.org/cir/127.prituzbe-i-zalbe.html ili ga možete dobiti u šalter-sali u glavnoj zgradi Gradske uprave, a pritužba može biti napisana i bez zvanične forme.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

22.07.2014 02:20:45
Jelena
Zasto ja ne mogu da pogledam ovaj registar steta? Ne moze biti da kad god pristupim ne radi, ovde nesto ne stima?

Poštovana,

administratori zvanične internet stranice Grada Bijeljina su ponovo provjerili funkcionisanje Registra na internetu i on je uredno radio. 
Ukoliko i dalje ne možete da pristupite Registru sa računara, zamolićemo Vas da se pitanjem o problemima u vezi pristupa Registru obratite Vladi Republike Srpske, koja i uređuje ovaj Registar na internetu.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

21.07.2014 00:30:46
roska
Poštovani gradonačelniče, vidim po dosadašnjim odgovorima kako Gradska uprava ne raspolaže mogućnošću da utiče na preduzeća koja će se prijaviti za učešće u programu Fonda solidarnosti . Pitam Vas zašto se preduzeće AD Vodovod i kanalizacija Bijeljina ne prijavi za učešće u istom, kad Vi možete da utičete na to, imajući u vidu da su računi za vodu poplavljenom stanovništvu bi i to olakšalo nastalu situaciju, zašto se ne mogu plaćati karticom komunalne naknade, porez na nepokretnosti i sl. kad Vi možete da utičete na to i šta je to što je Gradska uprava učinila i koliko je spremna da učini za svoje poplavljene sugrađane , osim što utiče na raspodjelu onoga što dobije od druguh ? Hvala na odgovoru, nadam se istom!!

Poštovana, 

prije svega izvinite zbog dugog čekanja na odgovor na Vaša pitanja.

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" a.d. je uključeno u tzv. "vaučer-sistem". Molimo Vas da se za detaljnija obavještenja o načinu plaćanja usluga ovog preduzeća obratite direktno u ovo preduzeće na broj telefona 055 226 460.

Ističemo Gradska uprava nije nadležna za plaćanje poreza na nepokretnostinema uticaja, pa Vas molimo da se za informacije o mogućnosti plaćanja poreza obratite Poreskoj upravi Republike Srpske. Brojevi telefona Područnog centra PURS u Bijeljini su 055 210 060, 055 210 868, 055 203 015 i 055 209 381, a adresa elektronske pošte je pcbijeljina@poreskaupravars.org


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

20.07.2014 09:29:13
brkic
Postovani °!ovaj link registar domacinstava koji imaju pravo na vaucere neradi, nemoze da se otvori, imali negdje druga opcija da se dodje do spiska?

Poštovani, 

kad god su administratori zvanične internet-stranice Grada Bijeljina po prijavi građana provjeravali da li se može otvoriti stranica registra šteta - ona je radila. Može biti da je bila nedostupna baš tada kada ste Vi pokušavali da je otvorite, ali je kasnije ponovo proradila.
Ukoliko želite da provjerite da li je Vaše domaćinstvo upisano u registar, pošaljite nam u rubriku "Pitajte Gradonačelnika" ime i prezime na koje se domaćinstvo vodi i elektronsku adresu na koju Vam možemo poslati podatke, jer ne praktikujemo da lične podatke objavljujemo na ovoj stranici.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

20.07.2014 03:00:02
razocaran
postovani gradonacelnice kada ce poceti podjela vaucera u mz pucile. sramota da nas niko i ne spominje ,mi smo popisani prije ljeskovca a tamo se dijele vauceri prije nas,kakav je to nacin. to je sramota jer je u novom naselju pucile kod obilaznice u komplet naselju ljudima usla voda u kuce a nije podijeljen ni jedan jedini vaucer. SRAMOTA ZA VAS GRADONACELNICE

Poštovani,

uz sv​e​ razumijevanje za probleme koje imate nakon poplava i potrebu da što prije dođete do sredstava za obnovu, moramo da Vas podsjetimo da sav posao oko izrade platnih kartica, odnosno, vaučera obavlja Vlada Republike Srpske koja donosi i odluku o tome u kojim mjestima i kojim domaćinstvima će kartice biti prvo podijeljene.

Gradska uprava i Gradonačelnik lično su više puta tražili da se platne kartice izrađuju po naseljenim mjestima, odnosno da se​, nakon što Gradska uprava dostavi podatke o štetama za cijelo naseljeno mjesto, izrade kartice za sva domaćinstva u ​tom mjestu, kako ne bi dolazilo do nesporazuma i podizanja tenzija među stanovnicima naselja koja su bila poplavljena.

Nažalost, ​do​ sada Vlada Republike Srpske nije postupila po ovom zahtjevu.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)​

19.07.2014 00:39:57
viktorija
ovaj link regsteta.vladars.net uopste ne radi.kako se moze vidjeti zvanicni spisak.posebno me zanima mjesna zajednica Veljko Lukic.Unapred hvala!

Poštovani, 

kad god su administratori zvanične internet-stranice Grada Bijeljina po prijavi građana provjeravali da li se može otvoriti stranica registra šteta - ona je radila. Može biti da je bila nedostupna baš tada kada ste Vi pokušavali da je otvorite, ali je kasnije ponovo proradila.
Napominjemo da se na ovoj stranici nalaze podaci samo o domaćinstvima koja imaju pravo na dobijanje platne kartice (vaučera) za obnovu, odnosno, domaćinstva u kojima su komisije popisale štetu po drugi put.
Ukoliko želite da provjerite da li je Vaše domaćinstvo upisano u registar (ali samo ako je šteta popisana drugi put), pošaljite nam u rubriku "Pitajte Gradonačelnika" ime i prezime na koje se domaćinstvo vodi i elektronsku adresu na koju Vam možemo poslati podatke, jer ne praktikujemo da lične podatke objavljujemo na ovoj stranici.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

18.07.2014 14:06:54
sasa
Postovani gradonacelnice! Molim vas da mi objasnite sta da radim ili kome da se obratim zivim u N.Naselju Janja komisija je bila u cetvrtak u mojoj ulici samo su popisali 2 kuce a ostalim nisu ni u dvorista usli .Ja sam jedan od onih kojima je voda usla u kucu zanima me dali ce doci da nas popisu jer zivim u neuslovnim prostorijama.Unaprijed HVALA.

Poštovani, 

ukoliko komisija ne popiše štetu u Vašem domaćinstvu, molimo Vas da Gradskoj komisiji za popis štete uputite pisani zahtjev za ponovni popis štete u Vašem domaćinstvu. Adresa Gradske komisije je: Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina.


(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

17.07.2014 15:02:06
Raso
Postovani, U jedinstvenom registru stete nisu mi unijeti podaci o steni na namjestaju. Kome treba da se obratim da bi se greska ispravila? Mogu li dobiti njihov broj telefona? S postovanjem, Raso.

Poštovani,

ukoliko mislite da komisija za popis štete nije dobro evidentirala štetu u Vašem domaćinstvu, molimo Vas da se Gradskoj komisiji za popis štete obratite pisanim zahtjevom za ponovni popis štete. Adresa Gradske komisije je: Gradska uprava Grada Bijeljina, Komisija za popis štete, Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina.
Zahtjev možete napisati lično, a za Vas to mogu uraditi i službenici Službe za besplatnu pravnu pomoć u kancelariji broj 15 u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću) 

17.07.2014 11:45:14
dragana
molim vas za odovor na moje pitanje .komisija dolazila u nove dvorove popisivala mi smo već okrecili i ostrugali zidove koji su pocrnili od vode i krunili se a pisto nismo bili u mogucnosti promijeniti pod koji je bio pod vodomsamo smo ocistili opravi a vidi se da je ispucao pomenuta komisija nihe htjela nisza gledat niti pisat vec su samo sa vrata rekli ovdje nemamo šta pisat sredjeno je pa vas molim da li postoji mogucnost zalbe i koji je rok i gdje se mogu zalit.unaprije hvala na odgovoru

Poštovana,

ukoliko mislite da komisija za popis štete nije dobro evidentirala štetu u Vašem domaćinstvu, molimo Vas da se Gradskoj komisiji za popis štete obratite pisanim zahtjevom za ponovni popis štete. Adresa Gradske komisije je: Gradska uprava Grada Bijeljina, Komisija za popis štete, Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina.
Zahtjev možete napisati lično, a za Vas to mogu uraditi i službenici Službe za besplatnu pravnu pomoć u kancelariji broj 15 u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću) 

17.07.2014 09:19:05
Simo
Postovani,kad ce biti podjela vaucera u Pucilama?Hvala

Poštovani,

sav posao oko izrade platnih kartica, odnosno, vaučera obavlja Vlada Republike Srpske koja donosi i odluku o tome u kojim mjestima i kojim domaćinstvima će kartice biti prvo podijeljene.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

16.07.2014 16:01:10
Mijodrag
Poštovani gospodine načelniče Da li je ponovna komisija u Dvorovima bila dužna da popiše i pomoćne obijekte gde je poplava učinila štetu da se konstatuje inako znam da se za to zasad ne daje vaučer i da li navedena domaćinstva imaju pravo na dobijanje humanitarne pomoći pakete. jer su navedenimobjekti bili poplavljeni i šteta je pričpnjena na ležajima i parketu.Očekujem odgovor i zahvalan sam

Poštovani,

ukoliko mislite da komisija za popis štete nije dobro evidentirala štetu u Vašem domaćinstvu, molimo Vas da se Gradskoj komisiji za popis štete obratite pisanim zahtjevom za ponovni popis štete. Adresa Gradske komisije je: Gradska uprava Grada Bijeljina, Komisija za popis štete, Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina.
Zahtjev možete napisati lično, a za Vas to mogu uraditi i službenici Službe za besplatnu pravnu pomoć u kancelariji broj 15 u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću) 

16.07.2014 12:32:30
Nedeljko
Poštovani,pišem drugi put jer prvi put nisam dobio odgovor.Pitao sam kada ćete dijeliti vaučere u Pučilama,u međuvremenu par komšija je dobilo vaučer.Sad me interesuje po kojem sistemu dijelite,da li izvlačite iz šešira imena,ili po nekoj podobnostij, jer "solidarni" vaučer stiže onima koji finansijski u selu najbolje stoje. Očekujem odgovor

Poštovani,

prije svega, izvinite što ste dugo čekali na odgovor.

Takođe, uz sv​e​ razumijevanje za probleme koje imate nakon poplava i potrebu da što prije dođete do sredstava za obnovu, moramo da Vas podsjetimo da sav posao oko izrade platnih kartica, odnosno, vaučera obavlja Vlada Republike Srpske koja donosi i odluku o tome u kojim mjestima i kojim domaćinstvima će kartice biti prvo podijeljene.

Gradska uprava i Gradonačelnik lično su više puta tražili da se platne kartice izrađuju po naseljenim mjestima, odnosno da se​, nakon što Gradska uprava dostavi podatke o štetama za cijelo naseljeno mjesto, izrade kartice za sva domaćinstva u ​tom mjestu, kako ne bi dolazilo do nesporazuma i podizanja tenzija među stanovnicima naselja koja su bila poplavljena.

Nažalost, ​do​ sada Vlada Republike Srpske nije postupila po ovom zahtjevu.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)​

15.07.2014 04:38:49
cezar
Kuća poplavljena, u stambeni dio kuće voda nije prodrla. Šteta u poplavljenim pomoćnim objektima. Prva komisija sve korektno evidentirala. Naknadno dolazi do pucanja i slijeganja "mrtve" ploče u prizemnom stambenom dijelu (vidljivo pucanje podnih pločica, šta je pod laminatom još ne znam), na predlog druge komisije podnio sam zahtjev za ponovni izlazak komisije. Tri pitanja: da li će naknadno izaći komisija, da li se ta naknadno utvrđena šteta uvažava i treće, da li će se nadoknađivati šteta u pomoćnim objektima i oko samih objekata. U poplavi 2010. sam bio svrstan u II kategoriju. Unaprad hvala na odgovorima

Poštovani, 

prije svega izvinite zbog dugog čekanja na odgovor. 

Ukoliko komisija za popis štete u međuvremenu nije po drugi put dolazila u Vaše domaćinstvo, molimo Vas da se Gradskoj komisiji za popis štete obratite pisanim zahtjevom za ponovni popis štete. Adresa Gradske komisije je: Gradska uprava Grada Bijeljina, Komisija za popis štete, Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina.

Zahtjev možete napisati lično, a za Vas to mogu uraditi i službenici Službe za besplatnu pravnu pomoć u kancelariji broj 15 u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću) 

15.07.2014 04:32:17
miki
POSTOVANI gradonacelnice !!! Evo citam ovaj spisak preduzeca u kojima se moze kupovati u Bijeljini,pa ne znam da li da se smijem ili da placem. Kao prvo ni jedno ovo preduzece ne prodaje stolariju(koliko sam ja upucena) kao drugo hajte vi do My home pa vidite kolike su cijene i sta nude a ni Slotgamei nije daleko od njih(sto bi znacilo da ce Jorgos da bude jedini povoljan salon namjestaja) . Zasto se nije poradilo na tome da ostali povoljiji saloni u Bn primaju vaucere jer ovom napacenom narodu ne treba kauc koji kosta 500 i vise km a da ne govorim o ostalom namjestaju .Ni jedna firma ne nudi tepihe zavjese i ostalo sto je odnjela voda.Ako vi smatrate da 11 firmi u Bn moze da podmiri 6000 domacinstava svaka vam cast (uzimajuci u obzir koliko je firmi potpisalo ugovor u BL)a upola je manje potopljenih imam osjecaj da ce pred ovih 11 firmi za koji dan da bude izgibanija medju narodom. Izvinjavam se na opsirnoj konstataciji i zanima me da li ce se negdje moci uzimati stolarija posto vec 2 mjeseca boravimo u kuci sa otvorenim vratima koja su se iskrivila i ne mogu da se zatvore?Unaprijed hvala na odgovoru!!!

Poštovani,

preduzeća koja su se prijavila za učešće u "vaučer modelu" su potpisivala ugovore sa Fondom solidarnosti. Prema informaciji postavljenoj na zvaničnu internet-prezentaciju Privredne komore Republike Srpske, spisak preduzeća nije konačan.

Napominjemo da Gradska uprava Grada Bijeljina ne raspolaže mogućnošću da utiče na preduzeća da se prijave za učešće u ovom programu. 


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

15.07.2014 02:07:36
bojan
postovani kada ce ljudi koji su dobili vaucere moci da podignu robu jer firme koje izdaju robu za vaucere kazu da jos nisu dobili aparate pomocu kojih ce naplacivati pomocu vaucera tako da se roba jos uvijek ne moze uzeti

Poštovani,

sav posao oko izrade i dodjele platnih kartica/vaučera, kao i puštanja u rad tehnologije koja će omogućiti korišćenje kartica obavlja Vlada Republike Srpske i na to Gradska uprava Grada Bijeljina nema nikakav uticaj.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

14.07.2014 08:00:22
poplavljen
Postovani imam jedno pitanje naime malo sam se raspitao po ovim firmama koje su na spisku da daju robu za vaucere posto sam i ja poplavljen gdje kod sam dosao npr( LD --EUROKERAMIKA --FINALPROM )sve isti odgovor nema od toga nista kakvi vauceri osjecao sam se ponizeno ko da sam dosao da mi daju dzabe hvala i pozdrav

Poštovani,

preduzeća koje ste naveli u Vašem pitanju nisu na spisku preduzeća koji učestvuju u "vaučer-modelu".


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

13.07.2014 10:52:02
anngela
Poštovani , gdje se može preuzeti pravilnik o podsticaju za 2014. godinu za poljoprivredu i zahtjevi s obzirom da je odluka donjeta o podsticajima za tekuću godinu?

Poštovana,

prije svega, izvinite zbog nedopustivo dugog čekanja na odgovor na Vaše pitanje.

Pravilnik o podsticajima možete preuzeti sa linka: http://sobijeljina.org/cir/477.agrarni-fond-grada-bijeljina.html

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

<<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  >>

Sistem 48 Pitajte Načelnika?