Get Adobe Flash player

Pitanja Gradonačelniku i odgovori.


Ime/Nadimak :*
E-pošta :*
Pitanje :
 
  Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.10.03.2014 08:30:24
Nenad
Do sada sam redovno placao Porez na nepokretnosti za stan. Interesuje me da li je doslo do promjene u iznosu placanja i da li se mijenjao broj racuna na koji se vrsi uplata. Molim da se objavi broj ako je stari i eventualno novi.

Poštovani,

za tražene informacije obratite se Poreskoj upravi Republike Srpske - područni centar Bijeljina koja se nalazi na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića broj 7. ili na telefon 055/210 - 868, 203 - 015.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

07.03.2014 11:11:26
Miro
Koliko treba cekati drzavljanstvo Srbije, kada se dokumentacija preda konzulatu Srbije kada zastupa u Bijeljini, da li je duze, nego u BL, ili?

Poštovani,

molimo Vas da se za informacije koje su Vam potrebne obratite direktno Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci. Podatke o kontaktima Konzulata možete dobiti preko zvanične internet-stranice Konzulata: http://banjaluka.mfa.gov.rs/cir/
 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

07.03.2014 01:38:49
Miljana
Postovani,kome da se obratim za pomoc o drzavljanstvu?Predala sam zahtjev za novu licnu kartu posto mi je ova istekla i kada sam otisla da je podignem,rekli su mi da me nisu mogli naci u knjizi drzavljana na opstini Zenica posto sam tamo rodjena,a ni na opstini Kakanj odakle mi je otac.Ja sam provjerila u Zenici i zaista nigdje nisam zavedena mada neznam kako je to moguce jer sam drzavljanstvo predavala i za prvu licnu kartu.Sta sad da radim kako da ispravim taj problem?Hvala unaprijed

Poštovana,

potrebno je da u mjestu rođenja gdje ste upisani u matičnu knjigu rođenih, u Vašem slučaju to je Zenica, podnesete zahtjev za naknadni upis u knjigu državljana.

(Odgovor dao Odsjek za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija)

03.03.2014 10:12:22
Risto
Zadnja četiri dana vam postavljam pitanje i postavljaću ga svaki dan dok mi ne odgovorite: U KOJEM SLUŽBENOM GLASNIKU GRADA BIJELJINE JE OZVANIČENA ODLUKA PREDUZEĆA AD VODOVOD I KANALIZACIJA DA NAPLAĆUJU ISTU KOLIČINU VODE I KANALIZACIJE PO ISTOJ CIJENI I DA TVRDE DA SAM SVU KOLIČINU POTROŠENE VODE PUSTIO U KANALIZACIJU?

Poštovani,

Odluka o izmjeni odluke o utvrđivanju cijena vode i kanalizacije nalazi se u Službenom glasniku Grada Bijeljina broj 27/13 ili na linku http://www.sobijeljina.org/dokumenti/sluzbeni-glasnik-grada-bijeljina-broj-27---13.pdf.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

24.02.2014 07:51:41
Fatima Aganovic
Postovani, zivim u inostrantvu i posjedujem njemacki pasos. Nakon sto je potrebno da produzim pasos , potreban mi je rodni list na engleskom jeziku. Rodjena sam u bijeljini. Dali je moguce da to dobijem putem poste? Hvala vam unaprijed. S postovanjem Fatima Aganovic

Poštovana,

moguće je da preko zvanične internet-stranice Grada Bijeljina, odnosno, linka http://www.sobijeljina.org/cir/388.izvodi_iz_maticnih_knjiga.html naručite internacionalni izvod iz Matične knjige rođenih (koji je, između ostalog, ispisan i na engleskom jeziku). Potrebno je da popunite formular na ovom linku (u padajućem meniju izaberite opciju "Internacionalni izvod iz MKR"!) i da ga pošaljete klikom na polje "Pošalji". Nakon toga, službenici Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija će Vam na e-adresu koju ste naveli u narudžbenici poslati dodatno uputstvo po kojem treba da postupite. Nakon što postupite po uputstvu, izvod će Vam biti poslan na kućnu adresu.
Napominjemo da je, u zavisnosti od zemlje u koju se šalje dokument, potrebno da prođe najmanje 8-9 dana od dana slanja do dana prijema pošiljke.

(Odgovor dao Odsjek za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija)
 

21.02.2014 02:32:20
Djordje
Poštovani, da li će ove godine biti objavljen konkurs za prijem pripravnika?

Poštovani,

Gradska uprava Grada Bijeljine trenutno nema raspisan javni oglas za prijem pripravnika. Pretpostavljamo da će u 2014. godini biti vršen prijem pripravnika putem javnog oglasa, na koji Vi možete konkurisati i Vaša prijava će biti uzeta u razmatranje zajedno sa prijavama drugih kandidata. Nakon realizacije Projekta JU Zavoda za zapošljanje Republike Srpske "Podrška sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika u 2014. godini" biće nam poznat termin objave javnog oglasa za prijem pripravnika u Gradsku upravu Grada Bijeljine.

(Odgovor dao Odsjek za poslove upravljanja ljudskim resursima)

19.02.2014 11:29:48
rade
IMAM JEDNO PITANJE DALI POSTOJI U BN...SRBIJANSKA ORGANIZACIJA ZA DVOJNO DRZAVLJANSTVO ILI NEKI KONZUM DALI STE MOZDA UPOZNATI ISTA VEZATO ZA DVOJNO DRZAVLJANSTVO................................ UNAPRED ZAHVALAN....POZZZ

Poštovani,

molimo Vas da se za informacije o konzularnim danima u Bijeljini obratite direktno Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci. Podatke o kontaktima Konzulata možete dobiti preko zvanične internet-stranice Konzulata: http://banjaluka.mfa.gov.rs/cir/
 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)
 

19.02.2014 07:14:03
Ana
Poštovani, kada će biti objavljen konkurs za prijem pripravnika u Opštini Bijeljina? Hvala

Poštovana,

Gradska uprava Grada Bijeljine trenutno nema raspisan javni oglas za prijem pripravnika. Pretpostavljamo da će u 2014. godini biti vršen prijem pripravnika putem javnog oglasa, na koji Vi možete konkurisati i Vaša prijava će biti uzeta u razmatranje zajedno sa prijavama drugih kandidata.
Nakon realizacije Projekta JU Zavoda za zapošljanje Republike Srpske "Podrška sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika u 2014. godini" biće nam poznat termin objave javnog oglasa za prijem pripravnika u Gradsku upravu Grada Bijeljine.

(Odgovor dao Odsjek za poslove upravljanja ljudskim resursima)

18.02.2014 08:18:00
Djordje
Poštovani, da li će biti raspisan konkurs za pripravnike ove godine, i ukoliko hoće, za koliko mesta ce biti raspisan?

Poštovani,

Gradska uprava Grada Bijeljine trenutno nema raspisan javni oglas za prijem pripravnika. Pretpostavljamo da će u 2014. godini biti vršen prijem pripravnika putem javnog oglasa, na koji Vi možete konkurisati i Vaša prijava će biti uzeta u razmatranje zajedno sa prijavama drugih kandidata. Nakon realizacije Projekta JU Zavoda za zapošljanje Republike Srpske "Podrška sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika u 2014. godini" biće nam poznat termin objave javnog oglasa za prijem pripravnika u Gradsku upravu Grada Bijeljine.

(Odgovor dao Odsjek za poslove upravljanja ljudskim resursima)

17.02.2014 15:36:44
panteri
Postovani gospodine gradonacelnice.. Zelio bih da vam postavim pitanje u vezi prirodnog prirastaja u gradu Bijeljini.. Koliko je u prethodnoj 2013. godini rodjeno djece u Bijeljini,a koliko je u istom periodu stanovnika Bijeljine umrlo.. Takodje ako znate broj rodjenih u Bijeljinskom porodilistu,volio bih taj podatak imati.. Unapred hvala..Zivi bili..Veliki pozdrav..

Poštovani,

u matične knjige rođenih u 2013. godini u Gradu Bijeljina upisano je 869 djece (koja su rođena u Bijeljini, a čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Bijeljina kao lokalne zajednice. U istom periodu, u matične knjige umrlih u 2013. godini upisano je 1.130 lica koja su imala prebivalište na području grada Bijeljina kao lokalne zajednice.


Inače, u matične knjige rođenih u 2013. godini upisano je 1.053 djece rođenih u porodilištu u Bijeljini (djeca čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Bijeljina, opština Ugljevik, Lopare i drugih lokalnih zajednica).
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za opštu upravu)

17.02.2014 12:11:04
brane
Gospodine nacelnice postojili ikakva sansa da se odlozi iskljucenje elektricne energije. Imam dvoje male dece a neradim preko zime tj celu zimu ,Pa bi vas zamolio da ako moze se ikako odlozi dok se nepodje radit a dug mije 400km . MOLIM ZA MALU POMOC AKO JE IKAKO MOGUCE UNAPRED HVALA

Poštovani,

preporučujemo Vam da se obratite "Elektro-Bijeljini" sa molbom za reprogram duga, odnosno, da se obratite Gradonačelniku sa molbom za dodjelu jednokratne pomoći (obrazac možete dobiti u šalter-sali u glavnoj zgradi Administrativne službe Grada Bijeljina). Takođe, preporučujemo Vam da uz molbu za jednokratnu pomoć priložite dokumenta koja potvrđuju da se nalazite u teškoj materijalnoj situaciji.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

12.02.2014 17:50:38
Stevan
Postovani,intresuje me da li u Bijeljini postoji udruzenje ili neka druga organizacija koja se bavi problemom oko oduzete imovine posle drugog svjetskog rata.Zahvaljujem...

Poštovani,

prema evidenciji gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti, takva nevladina organizacija u Bijeljini ne postoji.
Napominjemo da nevladine organizacije nisu obavezne da dostavljaju podatke o registraciji ovom Odjeljenju. Nevladine organizacije se registruju u Osnovnom sudu, u  ovom slučaju - Osnovnom sudu u Bijeljini (ako djeluju na teritoriji Republike Srpske), odnosno, u Ministarstvu pravde BiH (ako djeluju na teritoriji cijele BiH), pa Vam preporučujemo da se za informacije koje ste tražili od nas obratite ovim ustanovama.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

10.02.2014 16:02:40
Dejan
Postovani, Interesuje me da li ce i kada izaci konkurs za dodelu stanova za porodice palih boraca? Hvala

Poštovani,

Prvostepena stambena komisija Grada Bijeljina sprovodi program stambenog zbrinjavanja koji je donijela Vlada Republike Srpske u skladu sa Uredbom o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“broj 43/07,73/08 i 18/11).

Dakle, odluku o raspisivanju konkursa i o konačnom rješavanju stambenih pitanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida donosi Vlada Republike Srpske, odnosno, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, kao i Narodna Skupština Republike Srpske.

Više informacija o ovoj temi možete pronaći na sajtu Vlade Republike Srpske.


(Odgovor dalo Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu)

10.02.2014 06:43:32
Jovica
Poštovani gradonacelnice želim da vas pozdravim i da poželim uspešno obavljanje funkcije na kojoj ste sad. Zanima me da li će, i kad početi izgradnja zgrade na trgu Kralja Petra I? Uhapreh hvala! S postovanjem Jovica

Poštovani,

ovako veliki i znalajan projekat može biti realizovan samo u formi javno-privatnog partnerstva. Grad Bijeljina traži partnera za ovaj projekat, a kada takav partner bude nađen, javnost će biti upoznata.

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

10.02.2014 06:41:30
Ana
Poštovani, interesuje gdje mogu pronaći PRAVILNIK O SADRŽINI I FORMI OBRAZACA FINANSIJSKIH IZVJEŠTAJA ZA PRIVREDNA DRUŠTVA, ZADRUGE, DRUGA PRAVNA LICA I PREDUZETNIKE??

Poštovana,

Administrativna služba Grada Bijeljina koristi obrasce o finansijskom izvještavanju u skladu sa propisima za izvještavanje budžetskih korisnika. Za finansijsko izvještavanje ostalih pravnih lica preporučujemo sledeće izvore:

1. Međunarodni standardi finansijskog izvještavanja (SRRS i SRRRS, Banjaluka 2010)
2. Međunarodni standardi za male i srednje entitete (SRRS, SRRRS i IORCG, Banjaluka 2011)
3. Primjena MSFI kroz kontni okvir (dr D. Šnjegota, Ekonomski fakultet i FINRAR, Banjaluka, septembar 2010.)
4. Zakon o računovodstvu i reviziji Republike Srpske ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 36/09 i 52/11)
5. Zakon o računovodstvu i reviziji Brčko Distrikta BiH ("Službeni glasnik Brčko Distrikta BiH" broj 6/06 i 19/07).

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za finansije)

10.02.2014 03:05:43
Natasa
Postovani, zanima me da li na osnovu obrasca http://www.sobijeljina.org/cir/103.obrasci.html uvjerenje o drzavljanstvu mogu izvaditi svi rodjeni na teritoriji BiH ili samo oni koji su rodjeni u Bijeljini. Rodjena sam u Sarajevu a zivim u Bijeljini pa me zanima da li mogu u Bijeljini predati ovaj zahtjev za izdavanje drzavljanstva kako ne bih morala ici u Sarajevo radi toga?

Poštovana,

putem obrazaca na zvaničnom sajtu Administrativne službe Grada Bijeljina dokumenta mogu izvaditi samo građani rođeni na teritoriji Republike Srpske.

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

08.02.2014 05:45:06
sladja
postovani!!! pre 7 dana suprug je predao zahtev za jednokratnu novcanu pomoc,zanima me kada mozemo ocekivati odgovor i jos me zanima da li se moze razgovarati sa gradonacelnikom o socijalnim problemima jer zivimo ispod ruba egzistencije sa 2 maloletne dece,bez struje i vode,oboje smo na birou s tim sto se ja i ne nadam poslu jer sam dijabeticar ovisna o insulinu

Poštovana,

nakon provjere u Odjeljenju za društvene djelatnosti i Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilinu zaštitu, utvrdili smo da Vaš zahtjev za jednokratnu pomoć nije stigao ni u jedno od ova dva odjeljenja.

Prije razgovora sa Gradonačelnikom, molimo Vas da razgovarate sa načelnikom nadležnog odjeljenja, pa tek ako Vam on ne može pomoći, on treba da preporuči da Vas gradonačelnik primi na razgovor.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

06.02.2014 11:18:01
Jovana
Poštovani, Koga mogu da pitam (i gdje) za volonterski rad u prosveti?

Poštovana,

možete se obratiti Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske, filijala Bijeljina, koji se nalazi u ulici Karađorđeva br.15 ili na brojeve telefona: 055 / 211 - 192; 209 - 669; 226 - 850.

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

06.02.2014 08:20:55
Snezana
Moze li mi neko reci adresu prosvjetne inspekcije u Bijeljini, ako takva u Bijeljini postoji?

Poštovana,

prosvetna inspekcija je u nadležnosti Republičke uprave za inspekcijske poslove, a Područno odjeljenje Bijeljina nalazi se u ulici Sremska br.2, telefon : 055/294-720.

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

05.02.2014 09:28:32
Zlatko
Poštovani gospodine gradonačelniče; Živim u jednom omanjem novom naselju na putu Bijeljina-Batković 3km i 20m udaljeno od ravne gore koje broji negdje oko tridesetak domaćinstava gdje ima puno djece., Od glavne saobraćajnice do naselja ima 462m,koje se pošljunčava jednom u tri godine,tako je bar bilo do sada. Taj put je sada u takvom katastrofalnom stanju da jedva auta idu a kamoli pješaci kojima je jedini put do obavljanja svojih svakodnevnoh obaveza. Zato vas molim da u što kraćem roku nadležni izvrše pošljunčavanje jer ukoliko opet dođe do padavina stvoriće nam se dodatni problemi. Unaprijed hvala!

Poštovani,

što se tiče potrebe za pošljunčavanjem navedenih ulica, ono će biti izvedeno u redovnoj proceduri pošljunčavanja kojom će biti obuhvaćene i sve ostale makadamske ulice u Gradu, a za šta je trenutno pokrenuta procedura za izbor izvođača. Radi lakše komunikacije molimo Vas da u rubriku "Pitajte Gradonačelnika" na zvaničnoj internet-stranici Grada ili u Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine dostavite Vaš broj telefona.
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

<<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  >>