Get Adobe Flash player

Pitanja Gradonačelniku i odgovori.


Ime/Nadimak :*
E-pošta :*
Pitanje :
 
  Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.21.01.2014 08:33:51
BN
Poštovani, Kada će se održati potpisivanje ugovora sa studentima koji su iznad crte na rang listi? Hvala.

Poštovani/a,

o terminu potpisivanja ugovora o stipendiranju bićete obaviješteni na vrijeme od strane službenika Odjeljenja za društvene djelatnosti.
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)
 

21.01.2014 08:29:10
Sk123
Da li mozete da mi napisete ljepote i znamenitosti grda Bijeljina? Hvala :D

Poštovani,

više o istoriji i znamenitostima Bijeljine možete naći na linku.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

21.01.2014 07:55:19
Ana
Postovani, Zanima me po kom osnovu su neke kategorije studenata dobijali po 7 stipendija na zadnjem konkursu, a u uslovima konkursa je receno da ce dobiti 2 stipendije, dok je u nekim drugim kategorijama, gdje je receno da ce biti dodijeljena samo 1 stipendija, samo 1 stipendija i dodijeljena? Provjerila sam ukupan broj bodova, tako da to ocigledno nije osnov jer su odredjeni studenti ispod crta imali vise bodova od onih cije su kategorije "prosirene" a iznad crta su.

Poštovana,

rangiranje studenata prilikom određivanja rang-liste za dodjelu stipendija se vrši prema strukama i kategorijama, a sve u cilju postizanja što veće ravnopravnosti među studentima.

U skladu sa članom 7, stav 2 Pravilnika i stipendiranju učenika i studenata, a što je navedeno i u tački III Rješenja o obrazovanju Komisije, Komisija je imala ovlaštenje da, ukoliko se u nekoj struci ne prijavi dovoljno kandidata, Gradonačelniku predloži povećanje broja stipendista u drugoj struci ili kategoriji. Gradonačelnik je prihvatio mišljenje Komisije i, na osnovu tog mišljenja, donio odgovarajuće Rješenje sa rang-listom. 


(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

21.01.2014 06:51:43
student
Kada ce biti objavljena rang lista studenske stipendije?

Poštovani/a,

rang-listu za studentske stipendije možete pogledati na linku .

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

20.01.2014 10:39:43
Pitalica
Da li je moguce da se izvadi punomoc za podizanje licne karte, a da ne bude kao kod gospodje ispod? Zivim u inostranstvu i sredinom godine moram da produzim pasos, a za to mi je navodno potrebna licna karta. Ja sam citala na zvanicnom sajtu RS i BIH da je dovoljno evidentiranje JMB ali je CIPS-u je receno da ne moze. Zato Vas molim za odgovor, da sad definitivno znam kako da postupim. Unapred hvala!

Poštovana,

sve procedure oko izdavanja propisuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, a, sem toga, na Vaše pitanje ne možemo dati precizan odgovor, jer bi on zavisio od dodatnih potpitanja. Zato Vam preporučujemo da se obratite ovom Ministarstvu, odnosno, CIPS-u (broj telefona centrale Centra javne bezbjednosti u Bijeljini je +387 55 235 100).
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za opštu upravu)

20.01.2014 04:17:08
Vladimir
Poštovani, kada ćete objaviti rezultate konkursa za studentske stipendije? Srdačan pozdrav

Poštovani,

rang-listu za konkursa za studentske stipendije možete da pogledate na linku.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

20.01.2014 04:05:46
vladan
Postovani, ko moze da mi da potrebne informacije za registraciju auto praonice i gdje se to nalazi. Hvala

Poštovani,

informacije o registraciji samostalnih radnji možete dobiti u Odjeljenju za privredu i poljoprivredu, odnosno, Odsjeku za privredu u Ulici patrijarha Pavla 1 (3. sprat) ili na broj telefona 055 233 423 (kontakt osoba Dušan Trifković).


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

19.01.2014 23:24:51
Zeljko
Postovani, na sjednici skupstine Grada krajem decembra 2013. donijeta je odluka o zonama u kojima je dozvoljeno drzati zivotinje, kao i razna ogranicenja u vezi toga. Posto u materijalu sa sjednice nema mape sa zonama niti sam istu uspio pronaci na sajtu Grada, da li mozete da mi pomognete i kazete gdje mogu pronaci te zone. Da li negdje moze da se preuzme Online ta mapa? Srdacan pozdrav

Poštovani,

za sada ne postoje tehničke mogućnosti da postavimo mapu na kojoj su ucrtane zone koje su propisane Odlukom o uslovima za držanje domaćih životinja i kućnih ljubimaca.
Predlažemo Vam da nam dostavite adresu na kojoj stanujete ili na kojoj držite domaće životinje, odnosno, ljubimce, kako bi Vam odgovorili u kojoj zoni se nalazi.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje komunalne policije)

19.01.2014 01:16:59
Milenko
Postovani Gospodine neznam da li ce te Vi licno ovo procitati ili neka od Vasih sluzbi,ali mi neko treba objasniti kako je moguce kada nazovem odgovorne za odrzavanje ulicne rasvjete da zamijene jednu sijalicu kazu da ce to uraditi u roku 3 do 4 dana,a evo danas ravno 30 dana a jos ta sijalica jos nije zamijenjena.Samo da napomenem da su osim mene zvale i komsije a odgovor je da je to vec prijavljeno.Kako bi se Vi osjecali da cekate nekog majstora toloko dugo.Hvala.

Poštovani,

prije svega, izvinjavamo se zbog problema u funkmcionisanju javne rasvjete.
Molimo Vas da nam u rubriku "Pitajte Gradonačelnika" dostavite ime službenika kojem ste prijavili problem, odnosno da nam dostavite tačnu lokaciju na kojoj postoji problem sa funkcionisanjem javne rasvjete kako bi ga što prije otklonili.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine)

18.01.2014 03:47:32
Markec
Postovani, kada ce biti objavljeni rezultati konkursa za stipendije?

Poštovani,

rang-listu za studentske stipendije možete pogledati na linku .

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

17.01.2014 15:53:57
Aleksa
Postovani, Kada mozemo ocekivati rezultate konkursa za studentske stipendije? Konkurs je zatvoren 18.12 i od tad je proslo mesec dana, a o rezultatima ni reci.

Poštovani,

rang-listu za studentske stipendije možete pogledati na linku .

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

17.01.2014 12:42:20
srdjan
pozdrav ja sam Srdjan Ristić nastanjen u Dvorovima kod Bijeljine,rodjen 1982god u Zavidovicima(BiH) ozenjen ženom iz Srbije, rodila nam se beba 23.7.2013. u Bijeljini. pisem vam u nadi da cete mi pomoci ili me uputiti da riješim ovaj problem: problem je sto beba još uvek nije dobila JMBG pa ne mogu da ovjerim zdravstvenu knjizicu niti mogu da djetetu izvadim državljanstvo niti FBiH i BiH, niti državljanstvo Srbije na osnovu žene, niti hoce da joj daju državljanstvo RS i BiH. zato sto mi nemamo drzavljanstvo RS i BiH, pitam zasto beba ne moze da dobije JMBG na osnovu mjesta rodjena a drzavljanstvo ce mi dati ili FBiH i BiH, ili Srbija, samo da odnesem djetetov JMBG. nije to toliko ni bitno za sad koliko to da beba ima zdravstvenu knjižicu. dalje, moja prva licna karta je izvadjena u Kotor Varošu,Republika Srpska,a od 2001 sam stalno nastanjen u Bijeljini,dvorovima, kako to da ja ne mogu da dobijem državljanstvo RS i BiH, nego moram preko roditelja da trazim neke potvrde od prije rata. unapred zahvalan.

Poštovani,

Vaše dijete ne može dobiti jedinstven matični broj jer nije državljanin Republike Srpske. Za sve ostale informacije oko sticanja državljanstva molimo Vas da se obratite službeniku za građanska stanja Oliveri Skočo, na broj telefona 055/ 233 - 458.

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

16.01.2014 17:23:48
Kokan
Poštovani, interesuje me zašto u gradu nema više kanti za đubre? Konkretno mogu potvrditi da od raskrsnice kod Gradskog parka pa do naselja Patkovača ne postoji nijedna kanta za đubre, tačnije par njih koje su donedavno bile postavljene u tom dijelu grada, su uklonjene. Hvala!

Poštovani,

u Ulici Srpske vojske bile su postavljene betonske kante predviđene za odlaganje sitnog otpada od strane prolaznika. Ali, kante su skoro isključivo koristili stanovnici te i okolnih ulica za odlaganje kućnog otpada, a tako odloženo smeće su životinje razbacivale okolo, pa se stvarala još ružnija slika. Zbog tih razloga, Odjeljenje za stambeno-komualne poslove i zaštitu životne sredine bilo je prinuđeno da iz Ulice Srpske vojske ukloni kante za otpad.
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za stambeno-komualne poslove i zaštitu životne sredine)

14.01.2014 10:20:24
Malena
Postovani, Živim u R.Sloveniji venčala sam se 08.2012. god, i 09.2013. god. sam se i razvela u R.Sloveniji. Iz opštine R.Slovenije gde živim nikada po zakonu i svojoj dužnosti nisu poslali u moj matični urad medjunarodni venčani list, kao ni njihov sud da sam razvedena. Zanima me dal bi u slučaju da se odlučim ponovo venčati smem to uraditi u svom matičnom uradu na teritoriji opštine Bijeljina,a da pre toga ne upišem svoj prvi brak i na sudu ga poništim i upišem u matičnu kjnigu sve što su oni trebali da urade,a nisu. Nisam dolazila,odkako sam se udala i razvela. Besmisleno mi je da upisujem nešto što ne postoji više. Hvala unapred na informacijama,puno bi mi značile da znam šta da uradim. Da sama onda pokrenem sve to i uradim što je bila njihova dužnost i njihov posao ili nema potrebe? Jer i troškovi cele procedure nisu mali. Srdačno Vam se zahvaljujem unapred.Lep pozdrav.

Poštovana,

svaka promjena bračnog stanja mora biti upisana u matične knjige.
Pošto odgovor na Vaše pitanje zavisi od dodatnih podataka, molimo Vas da se obratite službenicima Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija zaduženim za vođenje Matične knjige vjenčanih na broj telefona +387 (0)55 233 469 ili da dođete lično u prostorije Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija u Karađorđevoj ulici broj 4 u Bijeljini ("zgrada Urbanizma").


(Odgovor dao Odsjek za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija)

13.01.2014 02:29:29
goca
kada će biti objavljena preliminarna lista studenata koji su dobili stipendije. Pozdrav.

Poštovana,

rang-listu možete pogledati na sledećem linku.

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

10.01.2014 10:27:43
dragana
dali je moguce da mi se dostavi u smederevu vencani list da nebih dolazila u bijeljinu zbog zdravstvenih problema. hvala unapred

Poštovana,

možete naručiti izvod iz Matične knjige vjenčanih preko zavnične internet-stranice Grada Bijeljina. Dovoljno je da popunite formular na linku http://www.sobijeljina.org/cir/389.izvod_iz_maticne_knjige_vjencanih.html i pošaljete ga klikom na polje "Pošalji" nakon čega ćete dobiti uputstvo po kojem je potrebno da postupite. Nakon što postupite po uputstvu, službenici Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija će Vam poslati izvod iz MKV na kućnu adresu.
 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

09.01.2014 10:11:56
Admir
Zdravo, Sutra 10.01. radi li maticni ured Bijeljina? Hvala,

Matični ured radi 10.01.2014. godine.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

09.01.2014 06:50:55
ekdkfd
Koje uslove treba da ispunjavam da bih se kandidovao za gradonacelnika?

Poštovani,

preporučujemo Vam da pogledate zakone koji propisuju procedure za održavanje izbora na sledećem linku:

http://izbori.ba/Default.aspx?CategoryID=147&Lang=5&Mod=0

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

26.12.2013 01:32:36
Mile
Postovani, Sta od dokumentacije mi je potrebno za stupanje u brak? Da li pored rodnog lista trebam jos neki dokument? Da li se svi ti dokumenti vade u opstini rodjenja? S postovanjem

Poštovani,

prije svega izvinite zbog dugog čekanja na odgovor na Vaše pitanje.

Molimo Vas da se za detaljan odgovor obratite službenicima zaduženim za vođenje Matičnih knjiga vjenčanih, s obzirom da odgovor na Vaše pitanje zavisi od niza potpitanja. Broj telefona Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija je 055 233 469, a možete doći i lično u ovaj Odsjek u Karađorđevoj ulici 4 u Bijeljini (kancelarija 18).

 

(Odgovor dalo Odjeljenje za opštu upravu)

24.12.2013 08:14:14
PL
Postovanje, zivim u inostranstvu i potreban mi je vjencani list. Cula sam za mogucnost stampanja doticnog obrasca preko sajta SO Bijeljine. Molim vas da mi javite kako doci do tog obrasca? Naravno da sam prijavljena u Bijeljini?

Poštovana,

izvod iz Matične knjige vjenčanih nije moguće odštampati preko zvanične internet-prezentacije Grada Bijeljina, ali postoji mogućnost naručivanja izvoda preko ovog sajta i dostave poštom. Dovoljno je da popunite formular na linku http://www.sobijeljina.org/cir/389.izvod_iz_maticne_knjige_vjencanih.html i pošaljete ga klikom na polje "Pošalji" nakon čega ćete dobiti uputstvo po kojem je potrebno da postupite. Nakon što postupite po uputstvu, službenici Odsjeka za matične poslove i poslove mjesnih kancelarija će Vam poslati izvod iz MKV na kućnu adresu.
 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

<<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  >>

Pitajte Načelnika?