Get Adobe Flash player

Pitanja Gradonačelniku i odgovori.


Ime/Nadimak :*
E-pošta :*
Pitanje :
 
  Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.21.06.2014 12:44:39
joco
Gospodine gradonačelniče,moje pitanje je da li će te i kada održati prijem za učenike Vukovce osnovnih škola.pozdrav.

Poštovani, 

Gradonačelnik svake godine organizuje prijem za učenike koji su u osnovnim i srednjim školama proglašeni za najbolje učenike generacije. Ovogodišnji prijem je održan 20. juna.
 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

21.06.2014 03:25:46
Agencija
Da li za 2014 godinu, građani koji su pretrpjeli štetu od poplava treba da plaćaju porez na nepokretnosti, obzirom da ni računi nisu još dostavljeni na adrese obveznika, a rok za prvi deo od najmanje 50% ističe 30.06. Osim toga da li obveznici komunalne takse na istaknutu firmu koji su takođe pretrpjeli štetu trebaju plaćati tu naknadu. Unapred hvala, S poštovanjem,

Poštovana,

kad je riječ o porezu na nepokretnosti, na osnovu seta zakona za sanaciju šteta od poplava koji je usvojila Narodna skupštine Republike Srpske, Skupština Grada treba da donese odluku o oslobađanju od plaćanja poreza za 2014. godinu. Ako je neko platio porez, a po odluci Skupštine Grada nije bio dužan da plati, uplaćeni porez će mu biti knjižen kao poreska preplata za narednu godinu.

Kad je riječ o mjerama iz nadležnosti Grada, u toku je pripremanje ovih mjera, ali je još rano govoriti koje će mjere biti usvojene.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

19.06.2014 11:22:48
Goca
Postovani, da li mozete da mi kazete da li ce se otpisivati struja poplavljenim objektima kao sto je najavljeno iz Elektro-Bijeljine i kome treba da se javimo radi otpisa duga?

Poštovana, 

jedino što možemo je da Vam preporučimo da se obratite preduzeću "Elektro-Bijeljina". Prema podacima sa internet-prezentacije ovog preduzeća, broj besplatne info linije je 0800 51 400, a brojevi telefona Uslužnog centra su 055 201 089 i 055 226 723.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

19.06.2014 10:58:37
Jasmina
Postovani moje je pitanje: Dali ja njegova supruga mogu umjesto mog muza da prikupim svu dokumentaciju i predam za penziju, on je sada 71 god. sav radni staz koji ima je radio u Elektronu u Bijeljini. I koji sve dokumenti su potrebni da bi se predalo za penziju i gdje predati. Molim Vas da mi napisete i ustanove gdje bi sve trebala otici jer nezivimo dole pa vise i neznam gdje sve treba otici i sta treba da trazim. Unaprijed zahvalna Jasmina

Poštovana,

Gradska uprava nije nadležna za problematiku penzija, a sem toga, Služba besplatne pravne pomoći na Vaše pitanje ne može dati potpun odgovor bez dodatnih informacija.
Preporučujemo Vam da se obratite Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srpske koji je nadležan za ova pitanja. Elektronska adresa Fonda je info@fondpiors.org, a brojevi telefona su: +387 (0)55 202 937 i 211 660.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

19.06.2014 07:20:29
viky
Dobar dan postovani gradonacelnice,ovde svi pitaju samo za komarce a ja bih da vas pitam za nasu kucu.Obijavili ste da se ide u gradsku upravu ko nije zadovoljan popisom komisije.Moj otac je jedva pronasao sefa odijeljenja i on ga je poslao da da zahtjev za urbanisticku komisiju.I platio je 50 maraka.Nama ce kuca da padne ne moze da se popravi i ne moze da se zivi u njoj.Zelim da vas pitam da li moramo sve placati sami ili ce neko da nam pomogne.Kuca nam se nalazi u ulici Djure Danicica 77 Klisturic Enes i Zumreta.Molim vas da mi odgovorite jako je vazno roditelji su mi bolesni otac je imao tri infarkta a mama ima anginu pektoris i za sada zive kod brata.Hvala unapred

Poštovana,

iz Vašeg pitanja nam nije jasno koji načelik je poslao Vašeg oca na urbanističku komisiju, jer je popis štete sprovodila posebna Komisija za popis štete.
Provjerili smo kod ove Komisije i utvrdili smo da je domaćinstvo Vaših roditelja (odnosno, Klišturić Enes) na spisku domaćinstava u kojima je voda ušla u stambene objekte, tako da će dobiti pomoć kao i sve ostale porodice kojima je voda ulazila u kuće.


(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

18.06.2014 23:41:37
ilić
Da li imate informaciju kada će Vlada početi sa isplatom u vaučerima po 5000KM? Hvala.

Poštovani,

jedine informacije koje imamo su one koje se mogu čuti u javnim glasilima - da će dodjela vaučera početi krajem ovog ili početkom sledećeg mjeseca.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

11.06.2014 22:39:38
rudine
obecaste juce 11-06-2014 prskanje komaraca docekali ste kisu sta je sledecve da nemozete

Poštovani,

prije svega, izvinite što zbog tehničkih problema koje smo imali sa zvaničnom internet-prezentacijom, nismo uspjeli da ranije odgovorimo na Vaše pitanje.

Prskanje komaraca je najavljivano iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, a Gradska uprava je samo prenosila obavještenja koja je dobijala iz ovog Ministarstva. 

Zbog stalnog odlaganja zaprašivanja od strane Ministarstva, Gradska uprava je organizovala zaprašivanje komaraca sa zemlje koje je u toku.


(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

11.06.2014 07:13:04
Vesna
Poštovani gradonačelniče, Kada će biti saniran nasip na Visoču? Da li Komisija za popis štete radi subotom, kako ih mogu kontaktirati? S poštovanjem Vesna

Poštovana,

prije svega , izvinite što, zbog tehničkih problema koje smo imali sa zvaničnom internet-prezentacijom Grada Bijeljina, tek sada odgovaramo na Vaša pitanja. 

Sanacija Savskog i Drinskog nasipa, kao i kanala Drina-Glogovac je u toku.

Komisije za popis štete više ne rade subotom, a možete ih kontaktirati preko telefona broj 055 209 625 i 055 233 109.


(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

10.06.2014 04:02:15
bane 80
Da li je moguce dobiti tacan datum zaprasivanja komaraca. Objavili ste 26.05.2014 da ce poceti u narednim danima. Pitanje postavljam iskljucivo zbog pcela. Bolje je da me jedu komarci nego da zbog neinformisanosti pretrpim gubitke zajednica. Pokusajte dobiti tacnu informaciju o datumu zaprasivanja na podrucju Bijeljine. Pozdrav u nadi da cu brzo dobiti odgovor...

Poštovani,

prema obavještenju iz JZU Institut za javno zdravstvo, dezinsekcija (zaprašivanje komaraca) na teritoriji Grada Bijeljina počinje danas, 11. juna od 19:15 časova 
 

(Odgovor dao tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina)

09.06.2014 23:37:28
Milorad
Poštovani Gradonačelniče, moje pitanje je vezano za zaprašivanje komaraca. To nije samo moje pitanje, to je pitanje većine građana Semberije. Možda na prvi pogled i ne predstavlja veliki problem ali Vas uvjeravam da je to samo nastavak katastrofe koja nas je zadesila. Tolika je najezda komaraca da u selima niko ne može da izađe u dvorište. U ranim popodnevnim satima se zatvaramo u kuće a morate priznati da bi trebali nešto uraditi na poljima tamo gdje polava nije uradila svoje. U gradu ne razmišljaju na ovaj način jer velika većina sjedi na balkonima gdje je stvarno mnogo manje komaraca. Ja i velika većina mojih mještana a većine semberaca je uz vas i želimo ostati ali ako nas komarci pojedu neće nas biti. Pokušajte nešto učiniti i spasto ovaj narod. S poštovanjem. Milorad

Poštovani,

prosleđujemo Vam informaciju sa zvanične prezentacije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske:

Čim dobijemo obavještenja od Ministarstva o početku dezinsekcije, informacija o tome će biti objavljena na zvaničnoj internet-prezentaciji Grada Bijeljina.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske obavještava građane da će sutra, u utorak, 10. juna 2014. godine od 18.30 časova početi postupak dezinsekcije - tretmana komaraca (zamagljivanje) na području opština Šamac i Modriča i grada Doboja.

Dezinsekcija će se u narednim danima provesti i na teritorijama gradova/opština Prijedor, Kozarska Dubica, Gradiška, Srbac, Laktaši, Banjaluka, Vukosavlje, Donji Žabar, Bijeljina, Brod i Šekovići. Informacije o datumu i terminu provođenja dezinsekcije na ovim područjima, svim relevantnim institucijama i sredstvima javnog informisanja će, 24 časa prije početka tretmana, dostaviti Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Tokom zaprašivanja sve osobe, a naročito osobe sa hroničnim respiratornim bolestima i tegobama disanja, potrebno je da se što manje izlažu uticaju ovih sredstava, te da tokom vremena zaprašivanja što više vremena provode unutar kuća.

Takođe, od direktnog uticaja sredstva koje će se raspršavati avionom potrebno je skloniti ili zaštiti hranu koja je pohranjenja na otvorenom, pčele i sve ostale domaće životinje koje borave napolju.

Svu hranu, voće i povrće koje neće biti moguće zaštiti prilikom zaprašivanja potrebno je dobro oprati prije upotrebe kako bi se izbjegli mogući neželjeni uticaji sredstava za tretman komaraca.

 

Čim dobijemo obavještenje od Ministarstva o početku dezinsekcije, informacija o tome će biti objavljena na zvaničnoj internet-prezentaciji Grada Bijeljina.


(Odgovor dao tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina)

09.06.2014 00:07:38
mina
Podzemna voda je usla u podrum koji je bio opremljen za stanovanje.Da li treba da dodje komisija ili ne?Hvala.

Poštovana, 

ako je u Vašem naselju komisija za popis štete obavila svoj posao, a nije popisala štetu u Vašem domaćinstvu, molimo Vas da dođete u Gradsku upravu (u prostorije nekadašnje Gradske galerije) i da lično prijavite štetu.

(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

08.06.2014 17:28:34
Mladen
Molim Vas,objavite vec informaciju o zaprasivanju komaraca,da znamo sta nam je ciniti,jer situacija je postala nepodnosljiva,barem na podrucju Dvorova,Dazdareva,Ostojiceva,Broca..a sigurno i mnogo sire. Znam da je za to odgovorno Ministarstvo poljoprivrede,sumarstva,vodoprivrede RS,ali gradske vlasti bi morale da insistiraju da se da jasna informacija hoce li tog zaprasivanja biti,ili nece. Ovo stvarno vise nema smisla.Evo danima je suvo vreme. Plasim se da neko iz vlade namerno odugovlaci s zaprasivanjem,da bi novac namenjen za to bio preusmeren na privatne racune.Ocito vise nikog nije briga za ovaj narod.


Poštovani,

za dezinfsekciju, odnosno prskanje komaraca nadležno je, zapravo, nadležno Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite (a ne Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kako je Odsjek za odnose sa javnošću greškom naveo u nekoliko prethodnih odgovora).
Prema najnovijoj informaciji koju imamo iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, u planu je da prskanje komaraca bude obavljeno u široj regiji, ali i pored brojnih pokušaja, nismo uspjeli da od ovog Ministarstva dobijemo informaciju o terminu kada će početi prskanje.

Na internet-prezentaciji Ministarstva postoji samo obavještenje od 30. maja koje se nalazi na sledećem linku:

http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MZSZ/media/vijesti/Pages/Zaprasivanje_komaraca_na_teritoriji_Republike_Srpske_.aspx


(Odgovor dalo Odjeljenje za privredu i poljoprivredu)

07.06.2014 13:37:54
slađa
Zanima me oće bit kakva komisija za popis štete neophodna pomo kuća mi je sva popucala posledica podzemnih voda kome da se obratim

Poštovana,

pošto Vam na osnovu Vašeg pitanja ne možemo dati precizan odgovor, najbolje je da lično dođete u Gradsku upravu (u prostorije nekadašnje Gradske galerije) od 08:00 do 15:30 časova kako bi od članova popisne komisije dobili odgovor.


(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

06.06.2014 06:45:45
dnK
zna li se sada kad ce se prskati komarci?

Poštovani/a,

u planu je da prskanje komaraca bude obavljeno u široj regiji, ali i pored nekoliko pokušaja, nismo uspjeli da od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dobijemo informaciju o terminu kada će početi prskanje.


(Odgovor dalo Odjeljenje za privredu i poljoprivredu)

05.06.2014 17:28:54
ja
je li vam jos ne daju vremenski uslovi da se ovi komarci poprskaju? Imam dvoje dece, obe su izujedane od glave do pete. Jos su svako vece ispred opstine cekajuci gdina Micica.

Poštovana,

u planu je da prskanje komaraca bude obavljeno u široj regiji, ali i pored nekoliko pokušaja, nismo uspjeli da od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dobijemo informaciju o terminu kada će početi prskanje.


(Odgovor dalo Odjeljenje za privredu i poljoprivredu

05.06.2014 13:01:18
Branislav
Poštovani, Molio dih vas da mi date kontaktne informacije koordinatora za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama u mjesnoj zajednici Filip Višnjić. Unaprijed hvala, Branislav

Poštovani,

u MZ "Filipi Višnjić" ne postoji punkt za dodjelu pomoći, pa Vas molimo da se za se sve informacije obratite predsjedniku Savjeta MZ Slobodanu Todoroviću na broj telefona 065 491 215.

(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

05.06.2014 11:12:35
kok
Postovani neznam sta se ceka da se ovi komarci uniste nije vise moguce izaci iz kuce mjestani sela dvorovi pozdrav

Poštovani/a,

u planu je da prskanje komaraca bude obavljeno u široj regiji, ali i pored nekoliko pokušaja, nismo uspjeli da od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dobijemo informaciju o terminu kada će početi prskanje.


(Odgovor dalo Odjeljenje za privredu i poljoprivredu

05.06.2014 04:10:50
MARA
Zivim u naselju Zair pored kanala ulica Stjepana Mitrova LJubise,voda mi je usla u kucu pola metra i sve stvari su poplavjlene i nikad niko nije dosao da vidi dali sam ziva,a da negovorim o bilo kakvoj humanitarnoj pomoci, odvozu poplavljenog namjestaja,dasaka,laminata itd.Pitam se dali sam ja gradjanin ovig grada i kome treba da se obratim ,da bi me bar saslusao,dali mi imamo predsjednika mjesne zajednice ili smo prepusteni sami sebi. ILIC MARA STJEPANA MITROVA LJUBISE 11

Poštovana,

ukoliko komisija za popis štete već nije popisala štetu u Vašem domaćinstvu, to će biti učinjeno u narednim danima. Molimo Vas da se za informacije o pomoći i ostalim pitanjima obratite predsjedniku Savjeta mjesne zajednice Dašnica 1 Dragi Gajiću na broj telefona 065 985 075.

(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

04.06.2014 09:49:57
Biljana
Postovani gdje i kako mogu provjeriti da li sam dobro evidentirana od strane komisije za procjenu i popis stete nastale poplavom jer u trenutku njihovog dolaska nismo bili kuci nego je osoba koja zivi s nama u istom dvoristu davala podatke,tako da nismo sigurni da li smo dobro evidentirani?

Poštovana,

najlakši način da provjerite da li je dobro ubilježena šteta u Vašem domaćinstvu je da dođete lično u Gradsku upravu (u prostorije nekadašnje Gradske galerije) i da kod popisne komisije provjerite da li su podaci dobro uneseni.

(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

01.06.2014 09:30:37
Biljana
Zanima me kada ce se zavrsiti popis poplavljene imovine u gradu i na osnovu cega ce se svrstavati u kategorije i da li cemo mi koji smo poplavili dobiti neku materijalnu pomoc,posto ovu humanitarnu koja svaki dan stize nismo dobili,i da li cemo imati nekih olaksica tipa oslobadjanja od placanja racuna za el. energiju,vodu i sl?I kome treba da se obratim da dobijem susilicu za zidove?

Poštovana,

ako do sada niste dobili humanitarnu pomoć, molimo Vas da se za informacije o uslovima za dobijanje pomoći obratite predsjedniku savjeta mjesne zajednice u kojoj živite. Kontakt-podatke o predsjednicima savjeta mjesnih zajednica možet epogledati na linku: http://sobijeljina.org/cir/415.mjesne-zajednice.html

Takođe, ukoliko do sada komisija za popis štete nije popisala štetu u Vašem domaćinstvu, molimo Vas da se obratite lično ovoj komisiji u Gradskoj upravi (prostorije nekadašnje Gradske galerije) od 08:00 do 15:30 časova.

Prema najavi Vlade Republike Srpske, sva domaćinstva u kojima je voda ulazila u stambene objekte će dobiti jednokratnu pomoć, odnosno, vaučer od 5.000 konvertibilnih maraka protivvrijednosti. O eventualnim ostalim vrstama pomoći - oslobađanju od plaćanja računa i slično, odluku treba da donese Vlada Republike Srpske.  

(Odgovor dao Tim za informisanje Gradskog štaba za vanredne situacije)

<<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  >>