Get Adobe Flash player

Pitanja Gradonačelniku i odgovori.


Ime/Nadimak :*
E-pošta :*
Pitanje :
 
  Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.04.08.2014 06:03:54
predrag
interesuje me kad ce poceti podela vaucera za selo medjasi

Poštovani,

sav posao oko izrade, određivanja i aktivacije platnih kartica za obnovu posle poplava (vaučera) obavlja Vlada Republike Srpske i na taj proces Gradska uprava Grada Bijeljina nema nikakvog uticaja.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

03.08.2014 23:04:31
mina
Da li je komisija izlazila svima ko je prijavio stetu na objektima od poplave .Da li imaju pravo i ona lica kome je u kucu usla podzemna voda i unistila .Pojedinim licima je dolazila komisija kod koga je usla podzemna voda ili to ide ko koga ima u komisiji .Hvala!

Poštovana,

na osnovu Vašeg pitanja Vam ne možemo dati precizan odgovor, pa Vas molimo da se javite na portirnicu u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina ili na broj telefona 055 233 100, kontakt osoba Lazar Avakumović.

(Odgovor dao Odsjek za odnsoe sa javnošću)

02.08.2014 10:46:34
Malena
Poštovani, Zanima me dali postoji mogučnost da dobijem posjedovne listove iz katastra za svog oca i brata,na koji nacin,dali moram imati punomoč od obojice? Postoji li mogučnost iz Slovenije da ih naručim i dobijem ili bi morala doći lično da ih podignem za njih? Hvala.

Poštovana,

molimo Vas da se za ove informacije obratite Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne odnose. Broj telefona Područne jedinice u Bijeljini je +387 (0)55 210 077, a adresa elektronske pošte: katbijeljina@rgurs.org


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

30.07.2014 03:47:19
NN
Komisija u Petra Kočića, zaobilazi neke kuće, i postoje dvostruka pravila izgleda, zavisno od toga ko ima kakvu štelu. Za zahtjev ne zelim da dajem 9km, nisu ni ostali placali. Stvarno nema smisla, nekoga prave budalom, zasjeli su na funkcije pa misle da su iznad naroda, obecaju da ce doci, i ne ispostuju to. Sva sreća pa idu izbori, narod odlucuje ko ce da sjedi u foteljama. Ako mozete posaljite neku drugu komisiju. Unaprijed hvala.

Poštovani,

molimo Vas da podnesete zahtjev za izlazak Komisije za popis štete na teren. Za sve informacije o načinu podnošenja zahtjeva molimo Vas da pozovete broj telefona 055 233 100, kontakt osoba Lazar Krajišnik.

Ukoliko mislite da članovi Komisije rade svoj posao na neprikladan način, molimo Vas da Gradonačelniku uputite pritužbu na rad službenika Gradske uprave. Formular pritužbe možete dobiti u šalter-sali u glavnoj zgradi Gradske uprave ili na zvaničnoj internet-prezentaciji Grada Bijeljina, odnosno, na linku: http://sobijeljina.org/cir/127.prituzbe-i-zalbe.html


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

29.07.2014 03:29:06
Goran
Dali se moze platiti porez na poplavljene objekte vaucerom?

Poštovani,

molimo Vas da se za odgovor na Vaše pitanje obratite Poreskoj upravi Republike Srpske. Brojevi telefona Područnog centra PURS u Bijeljini su 055 210-060, 055 210-868, 055 203-015 i 055 209-381, a adresa elektronske pošte je pcbijeljina@poreskaupravars.org.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

29.07.2014 02:37:44
Zivanovc
Postovani, hoce li uskoro biti sta i za ostecena poljoprivredna gazdinstva..tacnije, na povrcu? Pozdrav - Poslato sa Android Aplikacije.

Poštovani,

Odjeljenje za privredu i poljoprivredu, odnosno, Odsjek za poljoprivredu je uredno obradio sve zapisnike o šteti na poljoprivrednim gazdinstvima, a dokumentaciju poslao u Vladu Republike Srpske, ali ovo Odjeljenje nema nikakvu informaciju o eventualnoj isplati sredstava za nadoknadu štete.


(Odgovor dalo Odjeljenje za privredu i poljoprivredu)

28.07.2014 01:34:56
Ninković Branko
Poštovani, Šteta u mom domaćinstvu prema podacima sa sajta Vlade Republike Srpske je procjenjena na oko 2600KM, a šteta za namještaj je 313KM što nikako nije u skladu sa realnim stanjem. Kuća je prizemna a visina vode je bila oko 1,3 metra tako da je skoro sve uništeno. Uložio sam žalbu pa kad mogu očekivati ponovni izlazak komisije? Ne mislim da je greška nastala prilikom popisa već tokom prenosa podataka, ali kad i kako će to biti ispravljeno? Usput, svi u mom naselju (Dijelovi) su dobili vaučere. Pozdrav!

Poštovani,

komisije su na terenu na osnovu žalbi građana na visinu procijenjene štete.

 

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

27.07.2014 12:34:17
Boban
Ova drzava je sramota samo puca po sirotinji meni je falilo 5cm da voda udje u kucu prva komisija je slikala temelj od kuce potkopala voda druga komisija nije ni usla u dvoriste ja moram temelj ojacavati skroz oko kuce a nemam pravo ni nakakvu ostetu imali tu kakve sanse da se dobije steta ili je mozda bolje srusiti kucu pa kud koji mili moji svedno ce mo mi ovde plivati jos hvala..

Poštovani,

kriterijume po kojima se određuje koja domaćinstva imaju pravo na dodjelu pomoći, a koja nemaju to pravo odredila je Vlada Republike Srpske.

Ukoliko mislite da komisija za popis štete nije uradila popis na odgovarajući način, molimo Vas da uložite pismenu žalbu ili da tražite ponovni izlazak komisije na teren. Dopis možete sastaviti u slobodnoj formi ili Vam mogu pomoći službenici Službe za besplatnu pravnu pomoć (kancelarija broj 15 u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina). Adresa Komisije je: Gradska uprava Grada Bijeljina, Komisija za popis šteta, Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

26.07.2014 12:47:15
darko
Postovani gradonacelnice sta ce biti sa ljudima kod kojih je voda usla u kucu preko jednog metra i sve unistila,da bi komisija dosla i rekla da ne ispunjavamo uslove za vaucer?

Poštovani,
 
molimo Vas da Komisiji za popis štete uputite pismeni zahtjev za ponovni dolazak komisije u Vaše domaćinstvo. Zahtjev možet napisati Vi, a mogu Vam pomoći i službenici Službe za pravnu pomoć (kancelarija 15 u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina).

Zahtjev treba da uputite na adresu:

Gradska uprava Grada Bijeljina
Gradska komisija za popis štete
​Trg kralja Petra I Karađorđevića 1
76 300 Bijeljina
25.07.2014 00:46:58
sanja
Poštovani, s obzirom da moja mama nije mogla preuzeti dodijeljeni vaučer na dan podjele u njenoj mjesnoj zajednici,molim Vas da mi ogovorite gdje se naknadno moze preuzeti vaucer i u kojem terminu? Hvala unaprijed!

Poštovana,

prije svega izvinite zbog dugog čekanja na odgovor. 

Termine dodjele platnih kartica/vaučera za obnovu posle poplava radi Vlada Republike Srpske i na taj proces Gradska uprava nema nikakvog uticaja. Takođe, Vlada određuje i termine dodjele kartica za domaćinstva koja nisu bila u mogućnosti da ih preuzmu prilikom prve podjele. 

Što se tiče Gradske uprave, službenici Gradske uprave obavještavaju građane o terminima podjele vaučera čim u Gradsku upravu dođe odgovarajuća informacije iz Vlade o tome.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

24.07.2014 14:30:00
mladja
Postovani Danas sam dobio vaucer. Kazite mi koliko treba da prodje kako bi vaucer bio aktivan?. Hvala

Poštovani,

sve poslove oko izrade, određivanja reda kojim će domaćinstva dobijati kartice (vaučere) i aktivacije platnih kartica radi Vlada Republike Srpske.
Gradska uprava samo asistira pri podjeli kartica i nema nikakvog uticaja na proces aktivacije kartica.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

24.07.2014 07:38:59
Rade
Zašto niste stavili ulicu i broj od ovih preduzeća gdje se mogu koristiti kartice?

Poštovani,

hvala vam na sugestiji, adrese su postavljene i možete ih pronaći na linku: http://sobijeljina.org/cir/vesti/1054._spisak-preduzeca.html


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

24.07.2014 06:22:27
pod naponom
Postovani, U MZ Velika Obarska imamo problem sa cestim nestankom elektricne nergije . Naime od perioda poplava pa do dana danasnjeg na pojavu malo vece oblacnosti dolazi do nestanka elektricne energije i to u toku popodneva po nekoliko puta. Jako je iritirajuce to cesto nestajanje i prekidi u isporuci el energije, iako se zna da je sistem isporuke modernizovan izmjenom trase i postavljanenjm novih distributivnih kablova. Imate li kakvu nadleznost po pitanju ovoga da nam pomognete

Poštovani, 

proslijedićemo Vašu poruku Uslužnom centru "Elektro-Bijeljina" a.d., s obzirom da Gradska uprava nije nadležna za ovo pitanje. 
Kvar možete prijaviti i Vi, pozivom na broj telefona 055 223 811.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

24.07.2014 03:38:44
Darko
MOLIM VAS DA LI SE MOGU SA OVIM VAUCEROM PLACATI STRUJA,KREDIT ILI KOMUNALIJE?HVALA...

Poštovani,

prije svega izvinite zbog dugog čekanja na odgovor na Vaše pitanje. 

Na zvaničnoj internet-prezentaciji Privredne komore Republike Srpske, među preduzećima koja su uključena u "vaučer-sistem" navedeni su, između ostalih, "Pavlović banka" i "Bobar banka", kao i "Vodovod i kanalizacija" i "Elektro-Bijeljina".


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

23.07.2014 08:08:39
Pitalica
Kada ce poceti podela vaucera u Dvorovima? i dali se sabira steta na objektu i na namestaju pa ako ta cifra predje 5000 km gradjani dobijaju vaucer od 5000 km? jer imaju neke 2 procene!

Poštovani,

sav posao oko izrade i podjele platnih kartica za obnovu posle poplava (vaučera) obavlja Vlada Republike Srpske i na to Gradska uprava nema nikakvog uticaja. Kada iz Banjaluke stignu kartice, domaćinstva koja imaju pravo na dodjelu vaučera se obavještavaju telefonom o datumu i vremenu podjele kartice.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

23.07.2014 06:10:15
SANDRA
Postovani,da li je moguce da ni na jednom sajtu nemozemo vidjeti novi spisak onih koi imaju prava na vaucere? Nije moguce da niste do sada napravili novi spisak?Interesuje me Ljeskovac,polovina njih je dobilo vaucer,a druga polovina nije. u cemu je fora,voljela bih da mi objasnite?

Poštovana,

prije svega, izvinite zbog dugog čekanja na odgovor na Vaše pitanje.

Spisak domaćinstava koja imaju pravo na dodjelu platne kartice (vaučera) za obnovu posle poplava možete pogledati na internet-prezentaciji Jedinstvenog registra šteta Republike Srpske, odnosno na linku: http://regsteta.vladars.net/

Sav posao oko izrade i određivanja redoslijeda dodjele platnih kartica obavlja Vlada Republike Srpske. Gradska uprava Grada Bijeljina je u nekoliko navrata tražila da se kartice dodjeljuju po mjesnim zajednicama, tj., da sva domaćinstva u određenoj MZ dobiju karticu, kako se ne bi izazivali nesporazumi među stanovništvom. Nažalost, na ove zahtjeve iz Vlade nije odgovoreno.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

23.07.2014 04:48:19
sanja
Poštovani, moja mama iz zdravstvenih razloga nije mogla preuzeti vačer za poplavljene na dan kad su se dijelili u njenioj mjesnoj zajednici. Molim Vas da mi odgovorite gdje se može preuzeti vaučer koji nije prvobitno podijeljen i do kojeg datuma. Hvala unaprijed!

Poštovana,

uloliko još niste preuzeli vaučer, bićete obaviješteni telefonom o vremenu i mjestu na kojem ga možete naknadno preuzeti.

Redoslijed dodjele vaučera određuje Vlada Republike Srpske i na taj proces Gradska uprava nema nikakvog uticaja.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

22.07.2014 07:40:03
Alma
Postovani Gradonacelnice.Moji roditelji zive u Janji,voda im je usla u kucu imaju veliku stetu.kad je prva komisija dolazila bili su upisani za vaucere,a kad je druga komisija danas dosla ona ih je odbila.i sami znate da je vremena proslo da je narod morao da cisti ,kupaju se u vanjskom wc i oni njih odbili rekavsi da traze pomoc iz FEDERACIJE.AKO MOJI TU ZIVE GODINAMA PA ZAR NISU I ONI STANOVNICI OPSTINE BIJELJINE BEZ OBZIRA NA NACIONALNOST.pa vas molim gdje da se obratim za pomoc i ako mogu licno do vas doc.hvala.

Poštovana,

prije svega, izvinite ako ste imali neprijatnosti prilikom popisa štete u Vašem domaćinstvu. Naravno da su svi stanovnici Grada Bijeljina ravnopravni i da je nedopustivo da iko ikoga omalovažava, a pogotovo u situaciji prirodne katastrofe koja nas je sve zadesila.

Molimo Vas da se Vaši roditelji obrate pisanim dopisom Gradskoj komisiji za popis štete u kojem će tražiti da komisija ponovo izvrši popis štete. Adresa komisije je: Gradska uprava Grada Bijeljina, Komisija za popis štete, Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina.

Ukoliko Vaši roditelji misle da su se članovi komisije koja je popisivala štetu ponašali na način koji ne priliči službenicima Gradske uprave, mogu Gradonačelniku uputiti pritužbu na rad službenika Gradske uprave. Formular pritužbe možete preuzeti sa zvanične internet-stranice Grada Bijeljina - http://sobijeljina.org/cir/127.prituzbe-i-zalbe.html ili ga možete dobiti u šalter-sali u glavnoj zgradi Gradske uprave, a pritužba može biti napisana i bez zvanične forme.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

22.07.2014 02:20:45
Jelena
Zasto ja ne mogu da pogledam ovaj registar steta? Ne moze biti da kad god pristupim ne radi, ovde nesto ne stima?

Poštovana,

administratori zvanične internet stranice Grada Bijeljina su ponovo provjerili funkcionisanje Registra na internetu i on je uredno radio. 
Ukoliko i dalje ne možete da pristupite Registru sa računara, zamolićemo Vas da se pitanjem o problemima u vezi pristupa Registru obratite Vladi Republike Srpske, koja i uređuje ovaj Registar na internetu.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

21.07.2014 00:30:46
roska
Poštovani gradonačelniče, vidim po dosadašnjim odgovorima kako Gradska uprava ne raspolaže mogućnošću da utiče na preduzeća koja će se prijaviti za učešće u programu Fonda solidarnosti . Pitam Vas zašto se preduzeće AD Vodovod i kanalizacija Bijeljina ne prijavi za učešće u istom, kad Vi možete da utičete na to, imajući u vidu da su računi za vodu poplavljenom stanovništvu bi i to olakšalo nastalu situaciju, zašto se ne mogu plaćati karticom komunalne naknade, porez na nepokretnosti i sl. kad Vi možete da utičete na to i šta je to što je Gradska uprava učinila i koliko je spremna da učini za svoje poplavljene sugrađane , osim što utiče na raspodjelu onoga što dobije od druguh ? Hvala na odgovoru, nadam se istom!!

Poštovana, 

prije svega izvinite zbog dugog čekanja na odgovor na Vaša pitanja.

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" a.d. je uključeno u tzv. "vaučer-sistem". Molimo Vas da se za detaljnija obavještenja o načinu plaćanja usluga ovog preduzeća obratite direktno u ovo preduzeće na broj telefona 055 226 460.

Ističemo Gradska uprava nije nadležna za plaćanje poreza na nepokretnostinema uticaja, pa Vas molimo da se za informacije o mogućnosti plaćanja poreza obratite Poreskoj upravi Republike Srpske. Brojevi telefona Područnog centra PURS u Bijeljini su 055 210 060, 055 210 868, 055 203 015 i 055 209 381, a adresa elektronske pošte je pcbijeljina@poreskaupravars.org


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

<<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  >>