Get Adobe Flash player

Pitanja Gradonačelniku i odgovori.


Ime/Nadimak :*
E-pošta :*
Pitanje :
 
  Polja označena zvezdicom (*) su obavezna.14.04.2014 09:38:23
ana
Kojim danima mogu kupiti Republicku taksu ? Trebam da predam za vozacku ?

Poštovana,

republičku taksu možete kupiti svakog radnog dana u šalter-sali u glavnoj zgradi Gradske uprave Grada Bijeljina od 08:00 do 16:00 časova.


(Odgovor dalo Odjeljenje za opštu upravu)

09.04.2014 16:27:23
OLJA
Postovani gradonacelnice, Molim vas da me uputite na pravu adresu ili konkretnu licnost; ka da se ostvari novcana socijalna pomoc ako neko ko je treba nema nikakva novcana primanja, zivi u kuci sa sinom I snahom (sin nezaposlen0 I dvoje odrasle djece koja se skoluju. Samo snaha radi na yraci u "Sava" prehrambenoj industriji. Taj neko ima 77 godina I teski je bolesnik koji ne moze da zivi bez lijekova. Bila bih vam veoma zahvalna da me uputite na pravo mjesto. Hvala vam unaprijed, Olja

Poštovana,

preporučujemo Vam da se obratite Centru za socijalni rad (u Ulici Potporušnika Smajića ili na telefon broj 055 207 546)čiji službenici će Vam pojasniti da li i pod kojim uslovima možete ostvariti pravo na dobijanje socijalne pomoći.

(Odgovor dalo Odjeljenje za društvene djelatnosti)

09.04.2014 04:48:44
lela
Postovani, Na koji nacin, manja proizvodna preduzeca mogu uci u program pripravnika? Koji su uslovi?

Poštovana,

molimo Vas da se za ove informacije obratite Zavodu za zapošljavanje, Filijali u Bijeljini.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

08.04.2014 10:53:15
Ana
Poštovani, interesuje me gdje mogu saznati nešto više o sprovođenju Evropske povlelje grada Bijeljine? Pozdrav...

Poštovana,

takav dokument ne postoji u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.


(Odgovor dao Kabinet Gradonačelnika)

08.04.2014 07:22:47
Daria M
Postovani, recite mi da li je besplatno postiplomsko studiranje za decu poginulih boraca, ukoliko nisu navrsili 26 godinu?

Poštovana,

za dobijanje traženih infomracija preporučujemo Vam da se obratite visokoškolskoj ustanovi na kojoj studirate.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

08.04.2014 04:45:21
zelja
Poštovani, da li močete da mi kažete kada će biti objavljen konkurs za pripravnike?

Poštovani,

Gradska uprava Grada Bijeljine trenutno nema raspisan javni oglas za prijem pripravnika. Ukoliko takav konkurs bude raspisan, javnost će biti obavještena preko sredstava javnog informisanja.

(Odgovor dao Odsjek za poslove upravljanja ljudskim resursima)

07.04.2014 02:03:03
Ognjen
Postovani, moj problem je u sledecem. Izgubio sam radnu knjizicu i podnio zahtjev za izdavanje nove, u opstini su mi rekli da ce mi stici postom obavjestenje kad mogu da se ponovo prijavim na biro. Medjutim vec mjesec dana cekam i nista ne stize, isao sam u opstinu i oni kazu da je kod njih postupak zavrsen prije 10 dana i da su poslali a u posti kazu da oni jos nisu dobili nikakvu posiljku na moje ime. Takodje, pitao sam u opstini da mi daju taj dokument da ga ja licno odnesem na biro rada i prijavim se ponovo medjutim oni kazu da ne moze tako i da cekam da stigne postom. Molim Vas da mi kazete kome da se obratim da bih dobio taj dokument i zasto ja ne mogu u opstini licno preuzeti isti nego moram cekati da stigne postom? Hvala

Poštovan,

duplikat radne knjižice se dobija nakon što se izgubljena radna knjižica objavi nevažećom. Kada se dobije duplikat radne knjižice prijavljivanje na Biro se vrši bez poziva.

Ukoliko imato dodatnih nejasnoća nekih nejasnoća može seobratiti u Odjeljenje za opštu upravu  u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.
 

(Odgovor dalo Odjeljenje za opštu upravu)

06.04.2014 14:16:58
Branka
Poštovani, zanima me da li će neradni dani biti 1. i 2. maj? Hvala unapred! Srdačan pozdrav!

Poštovana, 

prema Zakonu o praznicima Republike Srpske, 1. i 2. maj su neradni dani.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

02.04.2014 13:11:50
nedica lalovic p
kako se moze doci do nacelnika treba vremena minimalno tri godime

Poštovana,

molimo Vas da se, u skladu sa temom o kojoj želite da razgovarate, prvo obratite načelniku nadležnog odjeljenja, pa tek ako on ne može da Vam pomogne, da on preporuči Gradonačelniku da Vas primi na razgovor.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa jvnošću)

02.04.2014 01:18:59
marijana
Poštovani gradonačelnice piše vam jer nisam uspela da dobijem odgovor na drugoj strani. Po objavljenom oglasu na Zavodu SO Bijeljina, mene kao diplomiranog master ekonomistu zanima, gde se polaže stručni ispit za rad u administrativnoj službi? Kome se obratiti po tom pitanju, a da mi isti uputi pravovremenu i tačnu informaciju? S poštovanjem.

Poštovana,

u Republici Srpskoj se stručni ispit za rad u organima državne uprave polaže u Agenciji za državnu upravu Republike Srpske (o čemu više informacija možete pronaći na internet-stranici Agencije http://adu.vladars.net/cyrl/?page=21 ) ili u Brčko Distriktu (više informacija možete pronaći na linku:  http://www.bdcentral.net/index.php/ba/component/content/article/188-ispit-za-rad-u-organima-uprave ).


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

01.04.2014 03:56:28
Bn
Postovani, Potreban mi je broj sluzbenog glasnika u kojem je objavljena odluka o visini naknada koje dobija porodilja, kao i zakonima i uslovima koje treba da ispunjava. Unapred hvala.

Poštovana,

preporučujemo Vam da se za informacije koje su Vam potrebne obratite Javnom fondu za dječiju zaštitu Republike Srpske. Kontakt-podatke možete pronaći na zvaničnoj internet-stranici ove ustanove: http://www.jfdz.org/ .

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

01.04.2014 03:32:19
mićo
Poštovani gospodine gradonačelniče, Moje pitanje Vama odnosno odjeljenju za stambeno-komunalne poslove glasi:Zašto se vrši selektivna primjena odluke Skupštine grada o prikupljanju i odvoženju smeća,tj zašto nekima dolaze čak i iz Komunalne policije i donese nekakve opomene i pozive(za one koji nisu potpisali ugovor),a nekima čak nije ni bilo ponuđeno zaključenje ugovora.Logično bi bilo,što u ovom slučaju nije,da ako je ta odluka "obavezujuća" svi imaju obavezu da je poštuju,a ne da meni komunalni policajac kaže da ja natjeram ljude da plaćaju odvoz smeća.Nisam znao poštovana gospodo da građani treba jedni druge da tjeraju da izvrše tu obavezu.Čak i da trebaju zašto će neki biti prkršajno kažnjeni,a neki ne.Zašto je poštovana gospodo nečije smeće važnije,a nečije nije? Hvala Vam na odgovoru i nadam se da ćete svojim odgovorom otkloniti moje nedoumice u pogledu gore napisanog. S poštovanjem!

Poštovani,

kontrole Komunalne policije po pitanju nepoštovanja Odluke o odvoženju i deponovanju komunalnog otpada se sprovode na osnovu pisanih prijava koje su dostavljene od strane A.d. "Komunalac". Ni u kom slučaju se ne radi o selektivnom izboru od strane komunalnih policajaca, nego isključivo o kontrolnim postupcima koji su pokrenuti na osnovu prijave. Vjerovatnoća da se kontrolama neće moći obuhvatiti svi građani je velika, ali pouzdano možemo reći da će komunalni policajci kontrolnim postupcima obuhvatiti sve one za koje postoji pisana prijava da ne poštuju Odluku, odnosno, da ne koriste usluge Javnog komunalnog preduzeća. 

Suština se ogleda u tome da se iznađe način da se svi uključe u poštovanje ove odluke i tu svakako očekujemo i pomoć građana, jer samo tako se može stvoriti čistije okruženje. Napominjemo da ne postoji nikakva selekcija od strane komunalne policije nego se u postupke kontrole ulazi na osnovu zaprimljenih prijava. Na svaku prijavu bez obzira  o kom podnosiocu se radi komunalni policajci će odgovoriti, tako da ovim putem sugerišemo da svako ko uoči nepoštovanje ove odluke bilo od drugih fizičkih bilo pravnih lica iste prijavi komunalnim policajcima.


(Odgovor dalo Odjeljenje komunalne policije)

27.03.2014 14:01:18
Darko
Postovani molim vas da mi odgovorite gde mogu da dobijem izvod iz maticne knjige umrlih za pokojnog oca koji je poginuo na ratistu 1995. godine na Ilijasu u mestu Donja Misoca? Da li je moguce da taj izvod dobijem negde u Republici Srpskoj? Takodje mi je potrebno i uvjerenje o vremenu koje je moj otac proveo na ratistu. Posto je od mobilisanja pa do pogibije bio na ratistu na Ilijasu recite mi ko je nadlezan da mi izda takvo uvjerenje. Pre rata mi smo ziveli na teritoriji opstine Sekovici a sada zivimo u Cacku u Srbiji. Sve to mi je potrebno kako bi majka ostvarila pravo na porodicnu penziju. Hvala unapred. Porodica Vukosavljevic.

Poštovani,

izvodi iz Matične knjige umrlih se izdaju u opštini u kojoj je građanin preminuo, odnosno, poginuo - u ovom slučaju u opštini Ilijaš. Nije moguće dobiti ovaj izvod u Republici Srpskoj, s obzirom da matične službe u Srpskoj i Federaciji BiH nisu uvezane. 

Za dobijanje uvjerenja o vremenu provedenom u zoni borbenih dejstava, molimo Vas da kontaktirate službenika Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu zaduženog za vojnu evidenciju koji će Vam objasniti kako, odnosno, gdje da dobijete traženi dokument. Kontakt osoba je Dejana Manojlović, broj teelfona +387 (0)55 233 195.

(Odgovor dali Odjeljenje za opštu upravu i Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu)

24.03.2014 07:54:36
sugradjanka
Postovani,moje pitanje je vezano za posao!Ja sam dijete palog borca,i interesuje me da li djeca palih boraca 'imam potvrdu i urednu dokumentaciju u vezi toga. Radila sam 6mj.u jednoj drz. firmi i nije mi produzen ugovor mada mi je receno da cu biti primljena na neodredjeno na osnovu potvrde koju imam.Neki dan je primljena zenska osoba u tu firmu a rekli su da mi imamo prednost'obecali su da ce me vratiti' a od toga samo obecanje ostade!Ta osoba ima 2 lokala otvorena na svoje ime!Moje pitanje bi bilo da li je to moguce ,i kome ja da se obratim u vezi ovoga.?Boracka nema uticaja ova u Bijeljini,samo prebacujete lopticu sa organizacije na organizaciju! HVALA!

Poštovana,

ukoliko mislite da su povređena Vaša prava, preporučujemo Vam da se obratite Republičkoj inspekciji za rad i radne odnose (u Bijeljini se ova inspekcija nalazi u Sremskoj ulici 2, a broj telefona je 055 294 720).


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

22.03.2014 14:05:33
milenko
Vrlo poštovani Gradonačelniče! Imam potrebu da sa Vama vrlo kratko porazgovaram,jer smatram da treba da na neki naćin komunicirate sa građanima ćiji ste Vi neki pretstavnik,a koji su vas takođe birali za tu titulu,jer Vi kako se uzme, ste domačin u ovom mom gradu. Na Vama je kada če te odvjiti pet minuta za mene,smatram to svojuim grašanskim pravom. Spoštovanjem Šuart.

Poštovani,

molimo Vas da, u skladu sa pitanjem o kojem želite da razgovarate sa Gradonačelnikom, prvo razgovarate sa načelnikom nadležnog odjeljenja, pa tek ako načelnik odjeljenja ne može da Vam pomogne, da tražite da on preporuči Gradonačelniku da Vas primi na razgovor.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

20.03.2014 16:14:00
Aleksandar
Zanima me kako mogu da saznam neciji broj fiksnog/mobilnog telefona preko imena i prezimena ako doticni zivi u Bijeljini(kao bele strane u Srbiji)?Hvala unapred.

Poštovani, 

preporučujemo Vam da broj telefona koji Vam je potreban potražite na sajtu www.mtel.ba .

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

20.03.2014 00:23:41
rudine
Postovani da li je u planu prskanje protiv komaraca posto su se vec u jatima pojavili u nasem naselju Rudine Dvorovi da se ne desi kao prosle godine nije bio tender bice kasnije i u julu stiglo da se unistavaju komarci umjesto malo prije pozdrav

Poštovani,

u planu je da, u zavisnosti od vremenskih uslova, zaprašivanje komaraca bude izvršeno tokom mjeseca aprila.


(Odgovor dalo Odjeljenje za privredu i poljoprivredu)

19.03.2014 19:45:01
Danijal
Dobar dan Treba mi rodni list iz grada Bijeljine. Ja sam roden u Bijeljini ali trenutno zivim u inostranstvu. Hvala vam na pomoci unapred.

Poštovani,

najlakši način je da kliknete na link http://www.sobijeljina.org/cir/388.izvodi_iz_maticnih_knjiga.html na kojem ćete naći uputstvo za slanje izvoda iz matičnih knjiga poštom.

(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

19.03.2014 02:49:52
srdjan
Da li mogu da zakazem sastanak kod gradonacelnika?HVALA

Poštovani,

molimo Vas da, u skladu sa pitanjem o kojem želite da razgovarate sa Gradonačelnikom, prvo razgovarate sa načelnikom nadležnog odjeljenja, pa tek ako načelnik odjeljenja ne može da Vam pomogne, da tražite da on preporuči Gradonačelniku da Vas primi na razgovor.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

18.03.2014 11:55:48
ruzica
postovani gradonacelnice imam jedno pitanje za vas kako mogu doci na razgovor kod vas?

Poštovana,

molimo Vas da, u skladu sa pitanjem o kojem želite da razgovarate sa Gradonačelnikom, prvo razgovarate sa načelnikom nadležnog odjeljenja, pa tek ako načelnik odjeljenja ne može da Vam pomogne, da tražite da on preporuči Gradonačelniku da Vas primi na razgovor.


(Odgovor dao Odsjek za odnose sa javnošću)

<<   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  >>

Pitajte Načelnika?