Get Adobe Flash player

Turizam


  

Smještena na ušću Drine u Savu i na tromeđi tri zemlje, na raskršću važnih puteva, Semberija liči na prostrt narodni ćilim izatkan najfinijim materijalom na kojem se prepliću plodne njive i povrtnjaci, livade i šumarci, vode i brežuljci, živopisna sela i grad Bijeljina, ostaci bogate prošlosti i savremeni život...

Zahvaljujući tradicionalnom gostoprimstvu Semberaca, sve kvalitetnijoj ponudi u oblastima vjerskog, lovnog, ribolovnog, banjskog, tranzitnog, sajamskog i etno-turizma, tragovima bogate istorije i položaju na raskršću važnih putnih pravaca, grad Bijeljina je postao privlačna turistička destinacija koju posjećuje sve više domaćih i stranih turista. Semberci sve više postaju svjesni turističkih mogućnosti svog zavičaja i ulažu značajna sredstva u razvoj ove privredne grane. 


 

VJERSKI TURIZAM

U Semberiji postoji nekoliko poznatih vjerskih objekata koji privlače brojne turiste.

Najstariji sakralni centar i, ujedno, najstarija građevina u gradu Bijeljini je Manastir Tavna sa crkvom Svete Trojice, građen vjerovatno početkom 14. vijeka. Pretpostavlja se da je zadužbina Vladislava i Urošica, sinova kralja Dragutina Nemanjića. Mnogo puta je razaran, ali je svaki put vaskrsavao još ljepši. Manastirski kompleks je smješten na majevičkom pobrđu, na oko 18 kilometara jugozapadno od grada Bijeljine, prema opštinama Ugljevik i Zvornik. Do Manastira se dolazi magistralnim putem od Bijeljine prema Zvorniku, od kog se na 25. kilometru od Bijeljine, u selu Glavičicama, odvaja asfaltni put kojim se posle 5-6 kilometara stiže do Manastira.
 


Od semberskih manastira i crkava pažnju privlači i manastir Svetog Arhangela Gavrila u Gornjem Dragaljevcu s početka 20. vijeka sa zvonima izlivenim u Temišvaru i nadaleko čuvenim po akustičnosti. U Bijeljini je čuvena crkva Svetog Đorđa u Bijeljini iz 1872. godine, a poznata je i crkva u Brocu iz 1884. godine, posvećena Svetom Arhangelu Mihajlu. Crkva u Brocu je jedna od rijetkih srpskih pravoslavnih crkava sa dva tornja u cijelom regionu.
 


U novije vrijeme u gradu Bijeljini i okolini je izgrađeno nekoliko manastira. U centru Bijeljine je manastir Svetog Vasilija Ostroškog u kojem je sjedište Eparhije zvorničko-tuzlanske. U Etno-selu „Stanišići“ je sagrađen manastir Svetog Oca Nikole, vjerna replika manastira Kumanice u dolini Lima u Srbiji. Ikonostas i ikone u manastirskoj crkvi rađeni su po uzoru na manastir Lovnicu kod Šekovića koje je u šesnaestom vijeku radio čuveni pećki monah Longin. U toku je izgradnja manastira Svete Petke u gradskom naselju „Pet jezera“ čija crkva je u karakterističnom ruskom stilu, a kupole prekrivene zlatom.

U centru Bijeljine je i Atik-džamija, za koju se pretpostavlja da je zadužbina sultana Sulejmana Veličanstvenog. Atik-džamija je obnovljena nakon 2000. godine.

 

SVJEDOČANSTVA PROŠLOSTI

Bogati arheološki nalazi svjedoče da je prostor Semberije u kontinuitetu naseljen još od vremena praistorije. U 1. vijeku nove ere današnja Semberija postaje dio rimske provincije Panonije, a sa velikom seobom naroda, ovaj prostor naseljavaju Južni Sloveni. U srednjem vijeku za plodnu sembersku ravnicu su se borili vladari Srbije, Ugarske i Bosne, nakon kojih su ove krajeve osvojili Turci i, nakon njih, Austro-Ugari.
 


Svaki od ovih gospodara je ostavio svoje nasleđe o kojem se stara Muzej Semberije smješten u zgradi poznatoj i po nazivu „Konak“ na Gradskom trgu, jednoj od dvije najstarije građevine u Bijeljini. U stalnoj arheološkoj postavci Muzeja Semberije najviše pažnje privlače nalazi iz praistorije, rimski kameni spomenici i značajna kolekcija spomenika sa ćiriličnim natpisima. Etnološki dio stalne izložbene postavke prikazuje prošlost gradskog i seoskog života u Semberiji. Pored stalne postavke, u Muzeju se organizuju brojne i raznovrsne tematske izložbe.

 

KULTURA I ZABAVA

Bijeljina ubrzano izrasta u moderan grad u kojem novo sve više zamjenjuje staro. Ipak, u Bijeljinci ljubomorono čuvaju nekoliko starih građevina koje predstavljaju prave arhitektonske i kulturne bisere. Među njima se izdvajaju zgrade Muzeja Semberije, crkve Svetog Đorđa, zgrada Gradske uprave, Pavlović banke, Atik džamije i Osnovne škole „Sveti Sava“, a gradski park u centru grada, podignut prije više od 100 godine, jedan je od najvećih u Republici Srpskoj i BiH. Bijeljinci su ponosni i na Gradsku galeriju koja priređuje brojne izložbe domaćih i stranih autora, a u centru grada se nalazi i Biblioteka „Filip Višnjić“, prva u socijalističkoj BiH koja je smještena u zgradi namjenski zidanoj za potrebe biblioteke.
 


Brojne kulturne manifestacije se održavaju tokom cijele godine i uspijevaju da zadovolje raznovrsne kulturne ukuse publike - najbrojnije su tokom "Pantelinskih dana", početkom avgusta, posvećenih zaštitniku grada Bijeljine Svetom Pantelejmonu, a pažnju privlače i Bijeljina Dance Festival, pozorišni festival Dani komedije i Majske muzičke svečanosti u prvoj polovini godine, kao i Višnjićevi dani koji se održavaju u novembru i posvećeni su sjećanju na jednog od najvećih guslara 19. vijeka Filipa Višnjića.

U centru Bijeljine je nedavno izgrađen novi Centar za kulturu sa savremenom multifunkcionalnom salom za pozorišne predstave i druge događaje. Centar za kulturu već je postao središte kulturnih dešavanja, a posebno zapažene su pozorišne predstave u izvođenju bijeljinskih glumaca ili gostujućih glumaca iz pozorišta u regionu.

Muzej Semberije tradicionalno učestvuje u svjetskoj manifestaciji „Noć muzeja“, za šta je dobio i priznanje od Ministarstva kulture Francuske Republike.

Neizostavan dio kulturne ponude Bijeljine je i "Fabrika Summer Fest" - muzička manifestacija koja je postala tradicionalna i na kojem nastupaju neke od najvećih muzičkih zvijezda nekadašnje Jugoslavije. Dobra muzika i pivo na Festivalu u Bijeljinu privlači hiljade ljubitelja modernog rok, pop i elektronskog zvuka iz Republike Srpske i zemalja regiona.

 

KAFANE, KLUBOVI, DISKOTEKE... – MJESTA SUSRETA I ZABAVE

Postoji kultno mjesto balkanskog načina života, mjesto koje je u isto vrijeme:

- najuticajniji medij, jači od televizije, radija i interneta zajedno – mjesto za razmjenjivanje svih vrsta (dez)informacija,
- alternativa domu – mjesto u kojem se često boravi duže nego kod kuće,
- druga kancelarija – mjesto na kojem se sklapa najveći dio poslovnih dogovora,
- fudbalski savez u sijenci – mjesto gdje se sastavljaju fudbalske reprezentacije i razrađuju strategije za osvajanje Lige šampiona.

To mjesto se jednostavno zove KAFANA!

U Bijeljini postoji mnogo kafana, ali treba imati u vidu da su se neke „pokondirile“ i prozvale se restoranima, postoje i pomodarke koje sebe vide kao kafiće i klubove, a da su bijeljinske kafane kosmopolitskog duha kao, uostalom, i sami Bijeljinci, govori činjenica da u društvu naših kafana odavno ima i doseljenika sa britanskih ostrva i iz Italije – pabova i picerija.
Svaki Bijeljinac (a i Bijeljinka!) koji drži do sebe ima kafanu, ili više njih, koju naziva svojom (iako u najvećem broju slučajeva nije njen vlasnik). Mnogi čak tvrde da, u stvari, svaka kafana ima svoje Bijeljince i njihove goste sa strane, kao što je i red u jednom gostoprimljivom gradu.

U zavisnosti od muzike koju najviše vole, ambijenta ili društva za koje znaju da će ih dočekati u kafani, bijeljinski domaćini neće propustiti da gosta iz drugog grada odvedu najprije u neku od kafana na Gradskom trgu, na primjer u "Gradsku kafanu-poslastičarnicu", "Om kafe" ili "Azuro"... Mlađi Bijeljinci i njihovi gosti će nastaviti provod u nekom od brojnih kafića, pabova ili picerija u centru Bijeljine u kojima se uglavnom održava živa svirka, a iskusniji boemi će ugostiteljski obilazak Bijeljine nastaviti u nekom od odličnih restorana, kao što su "Lovac", "Gradska pivnica", "Flamingo" ili "Libertas" u Bijeljini, "Obala" i "Drinska Ruža" na Drini ili u Etno-selu, mada su omiljene i kafane sa intimnijom atmosferom. Omladinci ne propuštaju priliku da uživaju u dobrom provodu i u poznatim klubovima i diskotekama među kojima su najomiljniji "?", "Fabrika", "Vertigo", "Soba", "XXL"... U sitne noćne sate najveća gužva je pred roštiljnicama iz kojih se širi zavodljivi miris ćevapa i pljeskavica.
 


Posebna napomena za goste koji prvi put dolaze u Bijeljinu – važan dio lokalnih običaja je ritual „plaćanja računa“. Domaćini nikada neće dozvoliti gostu plati piće ili hranu. Istina, prepiranje oko toga ko će da plati račun je neizostavan dio dokazivanja pravog prijateljstva, ali gosti bi trebalo da znaju da je to uzaludan posao i da je pitanje časti da domaćin plati račun.
I, ne zaboravite: prilikom nazdravljanja (što češće – to bolje!), prijatelji pogledaju jedni drugima u oči (uz blago podizanje obrva), kucnu se čašama i uz osmjeh kažu: ŽIVJELI!

 

BANjSKO-ZDRAVSTVENI TURIZAM

Banja Dvorovi, jedan od znakova prepoznavanja Semberije, udaljena je šest kilometara od Bijeljine. Ljekovita banjska termomineralna voda otkrivena je 1957. godine na 1.345 metara dubine, prilikom bušenja tla u potrazi za naftom. Preduzimljivi Semberci su odmah uvidjeli potencijal za osnivanje banjskog lječilišta koje je preraslo u jednu od najpoznatijih banja u tadašnjoj SR BiH. Voda je po fizičko-hemijskim svojstvima oligomineralna, natrijumsko-kalcijumsko-hidro-karbonatno-hloridnog sastava i temperature 75°S na površini, a njena Ph vrijednost je 7,2 (alkalna).
Već 1968. godine u Dvorovima je izgrađen olimpijski bazen, a u međuvremenu su izgrađena dva dječija i jedan bazen srednje veličine na kojim osvježenje u vrelim ljetnim danima pronalazi i više od četiri hiljade kupača.

 


         

 

Danas se u savremeno opremljenom banjskom medicinskom bloku ljekovitom vodom i uz nadzor vrhunskih stručnjaka, uspješno liječe svi oblici reumatskih oboljenja, hronične ginekološke bolesti, rehabilitaciona posttraumatska stanja ekstremiteta, psorijaza, neki oblici ekcema, dijabetes, blage neuroze i hronični gastritis. Pored terapije mineralnom vodom, u Banji Dvorovi se primjenjuju i akupunktura, sve vrste masaža i inhalacije.

Pored medicinskog bloka i nekoliko bazena, u Banji Dvorovi gostima na raspolaganju stoje hotel „Sveti Stefan“ (sa 42 dvokrevetne i trokrevetne sobe i dva apartmana), restoran „Izvor“ sa 400 mjesta i sportski tereni za rukomet, odbojku, košarku, fudbal, tenis... idealni za aktivni odmor. Bazeni se pune ljekovitom vodom, koja se, zatim, hladi do temperature pogodne za kupanje. Oko banjskog kompleksa podignut je prostran park.


 

 

  

 

 

 

OŽIVLjENA TRADICIJA

U novije vrijeme Semberci i njihovi gosti su prepoznali potrebu čovjeka da spas od negativnih posledica modernog načina života, bar privremeno, potraže u oazama tradicije u kojima se njeguju pomalo zaboravljene vrijednosti mirnog života, zdrave hrane, prirodnih zvukova i mirisa...

Etno-selo Stanišić i restoran „Lovac“ u centru Bijeljine su primjeri uspješnog spoja tradicije, odlične lokalne i međunarodne kuhinje, kao i vrhunske usluge. Potvrda kvaliteta njihovog rada su brojna domaća i strana priznanja.

Etno-selo „Stanišići“ raste od 2003. godine i čine ga svjetovna i duhovna cjelina. U svjetovnom dijelu su Hotel „Pirg“ rangiran sa pet zvjezdica (replika hilandarskog pirga Svetog Save), Hotel „Ras", restoran i brojne autentične seoske brvnare prenesene iz planinskih dijelova BiH. U ovom svojevrsnom muzeju na otvorenom predstavljen je nekadašnji način života stanovnika planinskih sela. Svjetovni i duhovni dio Etno-sela povezuje kameni most, replika Kozje ćuprije u Sarajevu, izgrađen preko jednog od dva jezera. Duhovnim dijelom, uglavnom izgrađenom od kamena, dominira Manastir Svetog Oca Nikole, čija je crkva replika crkve manastira Kumanice u dolini Lima. Pored manastira je Krstionica, izgrađena po ugledu na jednu pravoslavnu crkvicu na Aljasci, a tu je i kameni amfiteatar za kulturne manifestacije na otvorenom. Najnovije atrakcije u „Stanišićima“ su mini-željeznica i kafe-restoran „Elas“ izgrađen u grčkom stilu.

Restoran „Lovac“ je, zahvaljujući vrhunskoj kuhinji i zdravoj hrani, prostoru oplemenjenim patinom proteklog vremena i svirkom tamburaša, postao dobro poznat mnogo dalje od granica grada Bijeljine. Kvalitet usluge je prepoznat na brojnim sajmovima turizma u regionu sa kojih se restoran „Lovac“ redovno vraća okićen priznanjima. Pored restorana u centru Bijeljine, „Lovac“ ljubiteljima dobre hrane i seoskog mira nudi oazu mirisa, ukusa i tradicije u zadruzi u selu Modran.

Restoran „Drinska ruža“, na obali Drine, u blizini Pavlovića mosta, još je jedan od prostora u kojem posjetioci imaju utisak da su se otisnuli u neko drugo vrijeme. Odlična hrana, blizina rijeke, mini zoološki vrt, lijepo osmišljen eksterijer sa brojnim fontanama, potočićima i detaljima iz narodnog života ovog kraja, čine boravak u „Drinskoj ruži“ prijatnim iskustvom.


 

 

 

 

 

 

OAZE OČUVANE PRIRODE

Močvarno područje Gromiželj na sjeveru Semberije postalo je poznato nedavno, kada je u njegovim vodama otkrivena reliktna vrsta ribe Umbra krameri (mrguda). Ova rijetka riblja vrsta je otkrivena na svega nekoliko područja u Evropi. Stručnjaci su oduševljeni brojnošću ove vrste ribe u Gromiželju i ističu da je to jedno od najgušće naseljenih staništa Umbre krameri uopšte. Pored vrste Umbra krameri Gromiželj je stanište brojnih biljnih i životinjskih vrsta sa crvene liste ugroženih vrsta, od kojih neke potiču iz vremena Panonskog mora.
U planu je da ovo područje bude proglašeno za zaštićeno i da se stvore sadržaji koji će turistima omogućiti upoznavanje sa ovim prirodnim biserom Semberije.

Blago pobrđe Majevice koje se naslanja na sembersku ravnicu, daje idealne uslove za treking turizam, a Planinarsko ekološko društvo „Majevica“ redovno organizuje pješačke izlete po ovom kraju tokom kojih se uvijek iznova otkrivaju prirodni biseri kao što su vodopad Skakavac, Šuplja stijena ili Novakova pećina. Ovo društvo, sa sjedištem u Bijeljini, u selu Tavna, pored istoimene rječice, ima malu bazu koju koristi da ugosti tradicionalni kamp koji se održava početkom avgusta svake godine.

Obale rijeka Save i Drine su postale omiljena stjecišta Semberaca i njihovih gostiju. Duž obala su izgrađena čitava lijepo uređena vikend-naselja, a u Amajlijama i Brocu su plaže ove dvije rijeke pogodne za kupanje.

Avgusta svake godine na Drini se održava Drinska regata koja privlači stotine zaljubljenika u prirodu i rijeku Drinu iz čitavog regiona.

 

 LOVNI I RIBOLOVNI TURIZAM

Ribolov ima dugu tradiciju na ovim prostorima. Pored dvije velike rijeke, Save i Drine, kroz Semberiju teče još nekoliko riječnih tokova, a za ribolov su pogodna i brojna jezera, nastala uglavnom eksploatacijom šljunka.
 


Dvije najveće semberske rijeke su bogate ribom, naročito ušće Drine u Savu. Najbrojnije riblje vrste su šaran, som, štuka, amur, mrena, grgeč, smuđ, škobalj, nosar... Visok kvalitet vode i povoljni klimatski uslovi Semberije, kao i bogatstvo prirodne hrane pružaju mogućnost za ulov kapitalnih primjeraka što privlači mnogobrojne ribolovce.

Ipak, najveći ribolovni turistički potencijal Semberije su vještačka jezera obrasla trskom i drugim rastinjem u kojima stanište nalaze brojne vrste ribe.

Krajem juna svake godine, na lokalitetu „Pet jezera“, u istoimenom predgrađu Bijeljine, održava se „Zlatni kotlić Semberije“ - takmičenje u spremanju riblje čorbe koje svake godine okuplja sve više takmičara i posjetilaca iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Federacije BiH...

Lovište „Bijeljina I“ je ustanovljeno još 1919. godine. Lovište se prostire na većem dijelu Semberije i, od samog osnivanja, njime gazduje Lovačko udruženje „Semberija“ koje danas broji oko 800 članova.

Lovište je bogato raznovrsnom divljači, ali dominiraju zec, srna, fazan i lisica. Povremeno se pojavljuju i druge životinjske vrste, u prvom redu pernata divljač, najčešće u vrijeme migracija (prepelica, grlica, divlja patka), a nedavno su odstrijeljeni i prvi primjerci šakala.

LU „Semberija“ organizuje komercijalni lov na fazana, tzv. izlijetanje fazana pred pušku, a učesnici su najčešće inostrani lovci.

Tradicionalno, svakog septembra se organizuje „Sabor lovaca“ kada lovci, pored druženja, pokazuju umijeće, snagu i izdržljivost u gađanju glinenih golubova, natezanju konopca, spremanju lovačkih specijaliteta...MANIFESTACIJE

Turistička ponuda Bijeljine i Semberije je bogata i brojnim kulturnim, sportskim, duhovnim i zabavnim manifestacijama. Među njima se izdvajaju one koje su postale tradicionalne:

 1. „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“ (januar – mart)
  Jedna od najmasovnijih kulturnih manifestacija u gradu Bijeljini, kojom se afirmišu narodno stvaralaštvo, narodni sportovi, razvija takmičarski duh među mladima, kulturno-umjetnički amaterizam i stvaralaštvo i uspostavlja kontinuitet kulturnog života u selima.

   
 2. „Bijeljina dance festival (mart/april)
  Organizator je Plesni klub „101“; u okviru Festivala se održava i “Open cup” takmičenje u modernim plesovima.

   
 3. Sajam turizma i gastrokulture (proljeće)
   
 4. Pozorišni festival „Dani komedije“ (proljeće)
   
 5. „Majske muzičke svečanosti“ (maj)
  Organizator međunarodne muzičke manifestacije je Srpsko pjevačko društvo „Srbadija“ koje je obnovilo svoj rad 1992. godine i za kratko vrijeme osvojilo pregršt najviših priznanja na domaćim i međunarodnim horskim takmičenjima

   
 6. „BiH Beer Fest (jul)
  Festival elektronske i rok muzike

   
 7. „Zlatni kotlić Semberije“ (kraj juna)
   
 8. „Pantelinski dani“ (početak avgusta)
  Svečanosti povodom obilježavanja Slave Grada Bijeljina - Dana Svetog Pantelejmona su najznačajnija manifestacija na prostoru Grada. Svečanosti traju od 1. do 9. avgusta. Program „Pantelinskih dana“ čine različite kulturne, duhovne i sportske manifestacije, a pored brojnih koncerata, izložbi, književnih večeri, raznih takmičenja, kao tradicionalni su se ustalili:

  „Drinska regata“
  Međunarodni festival folklora „Ritam Evrope“
  Planinarski kup „Tavna“
  Pantelinski vašar

   
 9. „Međunarodni sajam poljoprivrede“ (septembar)
   
 10. Sabor lovaca Republike Srpske (septembar)
   
 11. „Višnjićevi dani“ (novembar)
  Kulturna manifestacija posvećena narodnom pjesniku i guslaru Filipu Višnjiću, koji je rođen i živio u Semberiji. Organizuje se u saradnji sa opštinama Šid i Ugljevik za koje je vezan život srpskog Homera, a Višnjićevi dani su ispunjeni nizom književnih večeri, izložbi, nadmetanjima u govorništvu, koncertima izvorne muzike...

   

KORISNI LINKOVI I KONTAKTI

 

TURISTIČKA ORGANIZACIJA GRADA BIJELjINE

Centar za kulturu
Trg kralja Petra I Karađorđevića
76 300 Bijeljina,
Republika Srpska, BiH

Telefon: +387 55 224 511
Telefon/faks: + 387 55 224 510

http://www.bijeljinaturizam.com

 

Manastir Tavna
http://www.manastirtavna.rs.sr

Planinarsko-ekološko društvo "Majevica"
http://www.pedmajevica.com

Lovačko udruženje "Semberija"
http://www.lusemberija.com

 

SMJEŠTAJNI I UGOSTITELjSKI KAPACITETI:

Banja Dvorovi
Dvorovi bb

Telefoni: +387 (0) 55 350 562 (centrala), +387 (0)55 350 502 (hotel "Sveti Stefan")

http://www.banjadvorovi.com


 

Etno-selo "Stanišići"
Pavlovića put bb

Telefoni: +387 (0)55 350 306 (hotel "Pirg" i apartmasko naselje), +387 (0)55 350 306 (hotel "Ras"), +387(0)66 902 712 (restoran), +387 (0)65 513 738 (informacije)

http://www.etno-selo.com


 

Hotel "Drina"
Ulica Kneza Miloša 1, Bijeljina

Telefoni: +387 (0)55 204 216 (recepcija), +387 (0) 55 223 480 (uprava)     

http://www.hoteldrina.net

 

Hotel "Šico"
Ulica Patrijarha Pavla 3, Bijeljina

Telefon: +387 (0)55 210 952

http://www.hotel-sico.com/


 

Restoran "Lovac"
Ulica Meše Selimovića 15, Bijeljina

Telefoni: +387 (0)55 209 050, +387 (0)65 925 370

http://www.restoranlovac.com


 

Restoran "Drinska ruža"
Drina bb, Popovi 2

Telefoni: +387 (0)55 483 300 (restoran), +387 (0)55 483 311 (uprava)
http://www.drinskaruza.com

 

Restoran "Semberski salaš"
Pavlovića put bb


Telefoni: + 387 (0) 55 244-380, + 387 (0) 65 595-817
http://www.intergaj.com/index.php?idgrupa=57&sablon=2&naslov=Semberski+sala%C5%A1

 

U promociji turističke ponude Semberije i Bijeljine značajnu ulogu imaju i turističke agencije:
 

1. „Ješoturs“ d.o.o.

Adresa: Nušićeva ulica 34, Bijeljina
Telefon: +387 (0)55 203 989, faks: +387 (0)55 210 440
www.jesoturs.info

 

2. „Geatours“ d.o.o.

Adresa: Ulica Miloša Crnjanskog 1/II, Bijeljina
Telefon: +387 (0)55 211 025, faks: +387 (0)55 211 026
www.geatours.ba

 

3. „Bobartours“ d.o.o.

Adresa: Ulica Nikole Tesle 19, Bijeljina
Tel: +387 (0)55 202 080, faks: +387 (0)55 202 983
www.bobartours.com

 

4. „Dinamikturs“ d.o.o.

Adresa: Tržni centar Emporium, Bijeljina
Telefon: +387 (0)55 221 700, faks: +387 (0)55 221 701
www.dinamikturs.com

 

5. „Happy travel“d.o.o.

Adresa: Ulica Meše Selimovića 23A, Bijeljina
Telefon: +387 (0)55 227 310, faks: +387 (0)55 227 310
www.happytravelbn.com

 

6. „Semberija transport“ d.o.o.

Adresa: Ulica Meše Selimovića bb, Bijeljina
Telefon: +387 (0)55 201 126,  faks: +387 (0)55 212 411
www.semberijatransport.net


Pitajte Načelnika?