Документи

Вијести

Богат програм овогодишњих „Пантелинских дана“

slika

Почетак августа у Бијељини сваке године је у знаку „Пантелинских дана“, а овогодишња главна бијељинска културна манифестација ће трајати од 30. јула до 9. августа.
- Тих дана су све наше установе културе активније него обично и заједничким снагама доприносе да ови свечани дани пруже богату понуду културних и забавних садржаја за наше грађане и госте Бијељине. Ове године имаћемо допуњен и разноврснији програм у односу на претходне манифестације, јер нам је циљ да представимо све најбоље што Бијељина и Семберија имају и могу да понуде - истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
Последњег и претпоследњег дана јула у вечерњим часовима биће организован биоскоп на отвореном, за шта је задужен Центар за културу, а у Галерији Центра 4. августа биће отворен Девети бијељински умјетнички салон на којем ће домаћи умјетници, архитекте и дизајнери представити своје најновије радове.
Новитет ове године биће организација мото-кампа на простору Пољопривредне школе, у оквиру кога ће бити одржано вече електронске музике 4. августа и концерт групе „Кербер“ 5. августа. Премијерно ће бити одржана и изложба рукотворина „Шта све женске руке могу“ у организацији СКУД-а „Семберија“, које организује и вече омладинског фолклора 5. августа на Тргу краља Петра I Карађорђевића.
У календару „Пантелинских дана“ су незаобилазне спортске активности, па ће и ове године бити одржан Пантелински куп у ронилачким дисциплинама на базенима Бање Дворови, а истог дана биће организован и Међународни турнир у рукомету и мини рукомету.  
У организацији СК „Јаблан“ на хиподрому ће бити организована корида на којој се очекује велики број посјетилаца.
Манифестација која, такође, из године у годину привлачи све учесника је и Савска регата која ће бити вожена 6. августа на релацији Суботиште-Рача, а тог дана ће концертом „ОК бенда“ у вечерњим часовима на Градском тргу бити завршена „Отворена сцена“.
Дио пантелинских манифестација се одржава и у Јањи гдје ће на Илиндан, 2. августа бити обиљежена слава Црквене општине, а 8. августа Дан мјесне заједнице.
Пантелинско духовно вече уочи Пантелина је у Центру за културу, а 9. августа ће, након литургије у цркви Светог Ђорђа од 9:00 часова и литије градским улицама, на платоу испред Градске управе бити сломљен славски колач, чиме ће бити завршени оводишњи Пантелински дани.