Документи

Вијести

Ускоро уклањање дивљих депонија

slika

Окончан је тендер за избор најповољнијег понуђача за уклањање дивљих депонија и одржавање јавних површина у мјесним заједницама око домова културе, школа и спомен-обиљежја и тај посао ће обављати фирма ДОО „Радиша“, саопштено је у Одјељењу за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине.
Вриједност уговора је око 39.000 КМ.
- Један дио уговора односи се на чишћење дивљих депонија, а други дио на кошење траве и уређење простора око јавних објеката и спомен-обиљежја у мјесним заједницама - навео је начелник градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Томица Стојановић.
На подручју Града Бијељина тренутно је регистровано око 40 дивљих депонија, од којих су 23 велике, са од десет до 50 кубика отпада, док су остале мање.
-  Отпад скупљамо и одвозимо на регионалну депонију "EKO DEP", а површине на којима је био отпад санирамо. Највећи број депонија налази се у зонама ријека Дрине и Саве, као и у Дворовима, Поповима и Амајлијама - појаснио је Стојановић и позвао грађане да покажу еколошку и друштвену свијест и отпад одлажу на за то предвиђенa мјеста.