Документи

Јавни позиви, конкурси, огласи, саопштења, обавјештења...

Грантови Владе Јапана

slika

Влада Јапана је први пут 1989. године покренула програм помоћи под називом “Grass Roots Projects (ГАГП)”, темељни пројекти, као додатак Генералном програму помоћи Владе Јапана. Од 1996 године. преко 180 пројекта у укупном износу од cca. 10 милиона евра / 19 милиона КМ је имплементирано у Босни и Херцеговини у оквиру ГАГП програма.

У оквиру ГАГП грантови се додељују јавним институцијама ТОКОМ ЦИЈЕЛЕ ГОДИНЕ (општинама и општинским јавним подузећима), основним школама, домовима здравља или организацијама цивилног друштва које спроводе релативно мале пројекте.

Приоритети
Унутар програма ГАГП, Јапан подржава широк спектар пројеката који се базирају на основне људске потребе, као и оне који се базирају на сигурност. У Босни и Хецеговини већина пројеката који се имплементирају унутар ГАГП спада у сљедеће категорије:
- Помоћ активностима за деминирање
- Јавно здравство
- Образовање
- Социјална заштита
- Рурални развој

ГАГП финансира изградњу и/или набавку опреме и/или материјала. Сви предложени материјали, опрема и услуге, треба да буду набављени од домаћих добављача.
Максималан износ расположивих средстава по пројекту је приближно 156,000.00 КМ.
Апликација је релативно лака и на српском је језику што додатно олакшава процес аплицирања.

Све детаљне информације су на линку:

http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/BHS/EconomicGAGP.html


 

Erasmus+ позив за достављање приједлога

slika

Програм Erasmus+ нуди прилике за мобилност високошколаца у оквиру пројеката за сарадњу са европским партнерима.

Позив за достављање предлога је објављен 20. октобра. Овим позивом на подношење приједлога обухваћене су сљедеће активности програма Erasmus+:
– мобилност у сврху учења за појединце,
– подршка реформи политика,
– сарадња за иновације и размјену добре праксе.

За финансирање у оквиру програма Erasmus+ могу се пријавити јавна и приватна тијела која дјелују у области образовања, оспособљавања, младих и спорта. Скупине младих које су активне у раду са младима могу се пријавити за финансирање за образовну мобилност младих особа и радника, као и за стратешка партнерства на подручју младих.

Детаљне информаиције се могу наћи на линку.

Уколико се пријављујете као појединац, више информација можете наћи на сајту. За организације детаљи пријаве могу се наћи на линку.


 

Опште обавјештење о набавци – Пројектовање и изградња канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода у Бијељини

slika

Град Бијељина у Републици Српској (Босна и Херцеговина) намјерава да употреби средства, која је обезбиједила Холандска агенција (RVO.nl, Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) и буџет Града Бијељина, за радове изградње канализационе мреже у Бијељини у складу са европским нормама.

Пројекат се односи на изградњу инфраструктуре за прикупљање отпадних вода у граду Бијељина који има приближно 115,000 становника. 
Циљ је да се изградњом око 32 км главних колектора и приближно 2,500 кућних прикључака на кишну и фекалну канализацију покрије популација од 40,000 еквивалент становника у центру града и околним насељима. 

Цјелокупни документ обавјештења о набавци можете преузети на сљедећем линку:

http://sobijeljina.org/download/general_procurement_notice_revpiu20161227_sr.pdf​.


 

Други позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Транснационалног програма МЕД 2014-2020

slika

Обавјештавамо вас да је Други позив за достављање пројектних приједлога у оквиру Програма транснационалне сарадње Медитеран-Медитерански Програм (МЕД) 2014-2020 отворен до 30. марта 2017. године.

Ваше пројектне приједлоге можете кандидовати у оквиру 3 приоритетне области:

-          Приоритетна област 1: Промовисање иновативних капацитета Медитерана како би се развио паметни и одрживи развој.

-          Приоритетна област 2: Jaчање стратегија за ниску емисију угљеника и енергетске ефикасности у специфичним подручјима на Медитерану: градови, острва и рурална подручја.

-          Приоритетна област 3: Заштита и промоција природних и културних ресурса на Медитерану.

Информације о детаљима позива као и све информације о Програму можете пронаћи на сљедећој интернет страници:http://interreg-med.eu/en/home/.

У циљу успјешније припреме за кандидовање пројектних приједлога у прилогу вам достављамо програмски водич Програма МЕД.

С обзиром на то да се пројекти подносе посредством електронске платформе (е-MS), у циљу прикупљања информација и унапређења учешћа апликаната из Републике Српске у програмима Транснационалне сарадње , молимо апликанте из Републике Српске да обавијесте Министарство за економске односе и регионалну сарадњу ([email protected] [email protected]) о кандидовању за средства Медитерански програм 2014 - 2020.


 

Позив за учешће на Мајским музичким свечаностима 2017.

slika

У периоду од 10. до 14. маја 2017. године, у Бијељини биће одржан XVI хорски фестивал "Мајске музичке свечаности".
Фестивал традиционално организује Српско црквено-пјевачко друштво "Србадија" које позива хорове да се пријаве за учешће на овогодишњим "Мајским музичким свечаностима".
Такмичење се одвија у осам такмичарских категорија: мјешовити хорови, мјешовити камерни хорови, црквени хорови, женски хорови, мушки хорови, дјечији хорови, фолклор (ансамбли са традиционалном музиком) и соло пјевачи.

Све информације се могу добити преко електронске поште, односно, адресе:
[email protected].

 

Позив за учешће у пројекту ”У здравој школи здрава дјеца”

slika

Меркур БХ осигурање" позива просвјетне раднике да, заједно с родитељима и ученицима, осмисле пројекте за побољшање и промовисање правилних прехрамбених навика, редовних физичких активности, као и здравог начина живота, које би реализовали у својој школи. Пројекти могу бити фокусирани и на правилан психички развој дјеце, усвајање исправних хигијенских навика, различита савјетовања, радионице, креирање нових школских, здравих менија, садњу школског врта, уређење школског дворишта, набавку нове спортске опреме, увођење ваншколских активности у природи...

Меркур БХ Осигурање ће, уз стручни жири, изабрати три најбоља пројекта и подржати њихову имплементацију сљедећим новчаним износима:
Прво мјесто - 10.000 КМ
Друго мјесто - 5.000 КМ
Треће мјесто - 3.000 КМ
Пројектни радови требају да садрже опис пројекта с јасно дефинисаним циљевима и конкретним примјерима који могу допринијети унапређењу квалитета боравка дјеце у школи.
Представници основних школа радове могу слати до 15. априла 2017. године, у форми PPT или Word документа, на адресу Меркур БХ Осигурање, Фра Анђела Звиздовића 1, Сарајево или путем електронске поште на адресу: [email protected]

Уз пријаву је потребно попунити и пријавни образац са линка.

Најбољи пројекти биће проглашени 5. маја 2017. године. 


 

Koнкурс за стипендирање матураната Wells Mountain Foundation

slika

Wells Mountain Foundation је отворила позив за стипендије средњошколцима (који треба да матурирају или су већ матурирали) у оквиру Програма стипендирања "Оснаживање кроз образовање" који ће обезбиједити стипендије држављанима земаља у развоју да студирају у својим и сусједним земљама.

Стипендије износе од 300 до 3.000 америчких долара годишње и обезбијеђена је за цијели период студирања примаоцу стипендије.
Максимални износ стипендије је 3.000 америчких долара.
Просјечан износ стипендије је 1.400 америчких долара.

Стипендија покрива:
- школарину и накнаде
- књиге и материјале
- остале потребне трошкове

Прихватљиви апликанти:

Апликанти морају бити ученици из из земаља у развоју (укључујући БиХ) који су:

- Успјешно завршили средњошколско образовање са добрим до одличним оцјенама
- Аплицирају на Универзитет или су у процесу матурирања
- Студираће у својој или другој земљи у развоју
- Планирају да живе и раде у својој земљи након дипломирања
- Учествовали су у волонтирању прије аплицирања за ову стипендију и спремни су да наставе да буду укључени у друштвено користан рад у вријеме примања ове стипендије
- Имају одређена средства доступна за финансирање школовања, али неће бити у могућности да студирају без финансијске подршке

Процес аплицирања и све информације су на енглеском језику и налазе се на сљедећем линку.

Рок за пријаву је 1. април 2017. године.


 

Грантови за Мале акције Амбасаде Швајцарске

slika

Стратегија сарадње Швајцарске у БиХ усредсређује се на велике, дугорочне програме. У циљу давање подршке комплементарним иницијативама, Амбасада Швајцарске у БиХ може додатно (су)финансирати пројекте домаћих организација кроз грантове за Мале акције.
Циљ грантова за Мале акције је пружање подршке иновативним, малим и друштвено релевантним интервенцијама ограниченог трајања које доприносе постизању резултата наведених у швајцарској стратегији за сарадњу са БиХ за период 2017-2020. Постоји значајан потенцијал за додатну вриједност у Малим акцијама када се идентификују аутентични, креативни пројекти са могућим видљивим учинцима, те када је потребно испробати нова локална партнерства.
Мале акције могу имати велику видљивост и/или имати симболичан карактер, па су стога атрактивне за - дјелимично - финансирање од стране Швајцарске. Осим тога могу имати и катализаторски карактер за подржавање продора нових идеја или приступа, а могу бити заснованe и на потврђеним искуствима и праксама завршених пројеката (капитализација).
Амбасада је усредсређена на пружање подршке пројектима у свим дијеловима БиХ.

Пријаве
Амбасада моли заинтересоване да прво прочитају критеријуме прихватљивости и услове на сљедећем линку
Подносиоци пријаве могу послати електронске примјерке уредно попуњеног обрасца за пријаву и приложеног обрасца буџета на електронску адресу уз навођење предмета: „Application to the Small Actions“ (Пријава за Мале акције).
Пријаве са траженим доприносом у износу од 40.000 КМ или у већем износу морају се поднијети на енглеском језику, а остале пријаве се могу поднијети било на енглеском било на званичним језицима у БиХ.
Свака организација или установа може добити средства само за један пројекат у текућој фази Малих акција Амбасаде (2017 - јануар 2019).
Детаљне информације су на линку: https://www.eda.admin.ch/countries/bosnia-and-herzegovina/bs/home/razvojna/projekti/small-actions.html


 

Јавни конкурс за утврђивање статуса удружења од општег интереса за Град

slika

На основу члана 62. Статута Града Бијељина („Службени гласник Града Бијељина“, број 8/13 и 27/13) и члана 3. Одлуке о критеријумима и поступку за додјелу и престанак статуса Удружења од општег интереса за Град Бијељину („Службени гласник Града Бијељина“, бр. 22/14), Градоначелник Града Бијељина, р а с п и с у ј е:

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА УТВРЂИВАЊЕ СТАТУСА УДРУЖЕЊА ОД ОПШТЕГ ИНТЕРЕСА ЗА ГРАД

I  

Расписује се јавни конкурс за додјелу статуса удружења од општег интереса за Град Бијељина  у складу са чланом 3. Одлуке о критеријуму и поступку за додјелу и престанак статуса удружења од општег интереса за Град Бијељину („Службени гласник Града Бијељина“ број: 22/14)                                                                            

II     

Статус удружењa од општег интереса за Град Бијељину утврђује Скупштина Града на приједлог Градоначелника, а на основу ранг-листе и приједлога који сачињава Комисија за спровођење јавног конкурса.

...

Цијели текст јавног конкурса је на ЛИНКУ.


 

Оглас о поновној продаји грађевинског земљишта у својини Града Бијељина у обухвату РП „Индустријска зона 2“

slika

На основу члана члана 9. Правилника о поступку јавног конкурса за располагање непокретностима у својини Републике Српске и јединица локалне самоуправе („Службени гласник Републике Српске“, бр.20/12), члана 2. тачка I. Комплетан обухват, под В. Динамика уређења земљишта, Одлуке о усвајању Програма уређења земљишта обухваћеног  регулационим планом „Индустријска зона 2“ („Службени гласник Града Бијељина“,бр.15/13), члана 5. Одлуке о начину и условима јавне продаје неизграђеног грађевинског земљишта у својини Града Бијељина у обухвату регулационог плана „Индустријска зона 2“, број: 01-022-73/16 од 02.децембра 2016.године („Сл.гласник Града Бијељина“, бр. 30/16),  Иницијативе Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине број: 02/3-37-1-369/2017 од 09.03.2017. године и Рјешења Скупштине Града Бијељина о именовању Комисије за спровођење јавног конкурса за продају, односно оптерећење правом грађења непокретности у својини Града Бијељина, број: 01-111-169/16 од 02.децембра 2016.године(„Сл.гласник Града Бијељина“, бр: 30/16  о б ј а в љ у ј е    с е

 

O Г Л А С
о поновној
продаји грађевинског земљишта у својини Града Бијељина у обухвату регулационог плана „Индустријска зона 2“

 

1. Град Бијељина продаје грађевинско земљиште у обухвату спроведбеног документа просторног уређења, означено као:

кп.бр. 721/72         звн. “Ковиљуше“         њива 2. класе површине 46м2,

кп.бр. 721/72         звн. “Ковиљуше“         њива 3. класе површине 20.974м2

кп.бр. 721/72         звн. “Ковиљуше“         њива 4. класе површине 8.039м2


                                                                                       укупно 29.059м2

 

кп.бр. 721/73        звн. “Ковиљуше“         њива 2. класе површине 23.503м2

кп.бр. 721/73        звн. “Ковиљуше“         њива 3. класе површине 546м2


                                                                                       укупно 24.049м2

 

кп.бр. 721/119       звн. “Ковиљуше“ њива 2. класе површине 3.674м2,

кп.бр. 721/116       звн. “Ковиљуше“ њива 2. класе површине 3.248м2,

кп.бр. 721/117       звн. “Ковиљуше“ њива 2. класе површине 3.200м2

 

кп.бр. 721/47         звн. “Ковиљуше“ њива 3. класе површине 7.326м2,

кп.бр. 721/48         звн. “Ковиљуше“ њива 3. класе површине 1.419м2,

кп.бр. 721/49         звн. “Ковиљуше“ њива 3. класе површине 1.280м2,

кп.бр. 721/50         звн. “Ковиљуше“ њива 3. класе површине 1.275м2,

као јединствена грађевинска парцела укупне површине: 11.300м2


а све уписано у Лист непокретности број: 2803  к.о. Бијељина Село и у зк.ул.бр. 2507 к.о. Бијељина Село као посјед и својина Града Бијељина у дијелу 1/1. 

У складу са спроведбеним документом просторног уређења, регулационим  планом „Индустријска зона 2“ („Службени гласник општине Бијељина“, број: 23/07), земљиште је намјењено за изградњу објеката пословно-производне зоне са акцентом на индустрију и малу привреду (мањи и средњи производни погони и индустријски погони).

Земљиште је комунално неопремљено, а опремање земљишта јавном  комуналном  инфраструктуром пратиће изградњу објеката на продатим грађевинским парцелама од стране продавца.

2. Продаја грађевинског земљишта извршиће се путем усменог јавног надметања (лицитације) које ће се одржати дана 30.03.2017.године, у згради Градске управе Града Бијељина (Велика сала), са почетком у 14.00 часова.

3.    Почетна продајна цијена грађевинских парцела одређена је према подзонама Одлуке и то:

 • подзона 3 остало грађевинске парцеле...................10,00КМ/м2

За учешће  у поступку лицитације учесници су дужни уплатити износ од 10% од продајне цијене, која се уплаћује на јединствени рачун трезора Града Бијељина број: 554-001-00004655-84, прије почетка лицитационог поступка, о чему ће поднијети Комисији доказ о извршеној уплати.

Кауција за  предметно грађевинско земљиште износи:                                                                    

кп.бр. 721/72    ................................................................29.059,00 КМ

кп.бр. 721/73    ................................................................24.049,00 КМ

кп.бр. 721/119  ..................................................................3.674,00 КМ

кп.бр. 721/116  ..................................................................3.248,00 КМ

кп.бр. 721/117  ..................................................................3.200,00 КМ

кп.бр. 721/47, 721/48, 721/49 и 721/50...........................11.300,00 КМ


4. Право учешћа на јавном надметању (лицитацији) имају сва правна и физичка лица.

Физичка лица која учествују на јавном надметању (лицитацији) потребно је да Комисији на увид доставе један од идентификационих докумената (лична карта или пасош), као и пуномоћ лица које их опуномоћује.

Правна лица која учествују на јавном надметању (лицитацији) потребно је да Комисији на увид доставе доказ о упису у судски регистар правног лица, као и овлаштење лица које их представља.

5. Заинтересована лица могу извршити увид у документацију о грађевинском земљишту које се продаје (земљишно-књижне и катастарске податке, увид у спроведбени документ просторног уређења у погледу облика, положаја и намјене грађевинске парцеле) и све потребне информације у ЈП“Дирекција за изградњу и развој града“Бијељина, ул. Карађорђева број 33, соба бр. 1, на телефон 208-085,  у времену од 08.00 до 16.00 часова.

6. Продајну цијену грађевинске парцеле/а  учесник лицитације, са којим ће се закључити уговор, може платити једнократно, с тим да се купопродаjна цијена умањује за  10%.

Продајну цијену грађевинске парцеле/а учесник лицитације, са којим ће се закључити уговор, може уплатити и у 60 једнаких мјесечних рата, с тим да ће се уплата прве рате измирити у року од 15 дана од дана закључења уговора на жиро-рачун продавца, а предаја земљишта у посјед купцу извршиће се по уплати прве рате, о чему ће се сачинити записник о примопредаји земљишта у посјед.

Купац је дужан мјесечне рате плаћати до 15-ог у мјесецу, за текући мјесец.

Уговорне стране су сагласне да уколико купац до 15-ог у мјесецу не уплати уговорену рату за тај мјесец, дужан је да поред износа рате купопродајне цијене за тај мјесец продавцу исплати и законску затезну камату на износ новца купопродајне рате почевши од 15-ог у том мјесецу, па до исплате рате.

Уговорне стране су сагласне да уколико купац буде каснио са уплатом двије узастопне рате, да је у том случају дужан у наредних 30 дана продавцу исплатити цјелокупан износ преосталог неисплаћеног дијела купопродајне цијене из Уговора.

Купац изјављује и пристаје да се, ради обезбјеђења продавца у погледу исплате преосталог износа купопродајне цијене, на начин и у роковима који ће бити дефинисани уговором, подвргава непосредном извршењу без одлагања на цјелокупној својој имовини, а све ради исплате остатка купопродајне цијене, плаћања законске камате и свих такси и трошкова принудне наплате.

Исплатом укупне купопродајне цијене купац стиче услове за упис својине на земљишту у јавним  евиденцијама  непокретности.

7. Купац је у обавези да у року од једне године од дана закључења купопродајног уговора, односно нотарске исправе, затражи издавање рјешења о одобрењу градње планираног објекта, а у року од двије године од дана закључења купопродајног уговора започне градњу предвиђеног објекта.

Уколико купац у крајњем року од двије године не испуни обавезу из става 1. овог члана Уговора, Уговор о купопродаји грађевинске парцеле се раскида, а продавац је дужан о раскиду Уговора обавијестити купца без одлагања. Прије обавјештавања купца о раскиду Уговора, продавац ће путем надлежног Одјељења Градске управе Града Бијељина извршити надзор на лицу мјеста, односно утврдити да ли је започета градња објекта.

У случају раскида Уговора због неиспуњења обавеза из става 1. овог члана, уколико је уговорено плаћање на 60 мјесечних рата, Град Бијељина задржава 40% од уплаћене  купопродајне цијене грађевинске парцеле, а остатак од 60% уплаћене купопродајне цијене враћа купцу у року од 30 дана од дана раскида Уговора.

 У случају да продавац у наведеном року не врати купцу наведени износ, продавац је сагласан да на захтјев купца нотар изда извршни отправак Уговора купцу, а ради непосредног принудног извршења без одлагања на цјелокупној имовини продавца.

Уколико је уговорено једнократно плаћање, Град враћа купцу 60% уплаћене купопродајне цијене грађевинске парцеле, а 40% задржава и депосједира купца, све по основу нотарске исправе и већ уписаног терета

8. Накнаде за прикључења  на  изграђену комуналну инфраструктуру извршиће се према мјерилима и условима надлежних комуналних јавних предузећа и исте сноси купац.

9. Ако учесник лицитације чија је понуда утврђена као најповољнија одустане од закључења уговора, губи право на повраћај кауције.

10. Трошкове израде нотарске исправе, трошкове предбиљежбе у јавним евиденцијама непокретности и накнаду за промјену намјене пољопривредног земљишта у грађевинско земљиште, као и трошкове уписа права својине у јавним евиденцијама непокретности, сноси купац.

11.  Овај Оглас објавиће се у локалном листу „Семберске новине“, на огласној плочи Градске управе Града Бијељина и веб-страници Града Бијељина.

 

Број:02-014-1-289/17                                         ГРАДОНАЧЕЛНИК 

Датум, 13.03.2017. године                                     Мићо Мићић


 

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA Projektovanje i izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bijeljini – Bosna i Hercegovina, ORI11BA08I

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA

Projektovanje i izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bijeljini – Bosna i Hercegovina, ORI11BA08I


Ovaj poziv za dostavljanje ponuda je uslijedio nakon Opšteg obavještenja o nabavci za ovaj projekat koje je 6. januara 2017. godine objavljeno u TED-u (Tenders Electronic Daily), online verziji ‘Dodatka Službenom glasniku Evropske unije’ (www.ted.europa.eu), kao i Nezavisnim Novinama (lokalne novine) te na internet stranici A.D. „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina (www.bnvodovod.com).

Grad Bijeljina u Republici Srpskoj (Bosna i Hercegovina), dalje u tekstu „Poslodavac“, namjerava da upotrijebi sredstva Holandske agencije (RVO.nl, Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) i budžeta Grada Bijeljina, za radove na Projektovanju i izgradnji kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bijeljini – Bosna i Hercegovina.

Poslodavac ovim poziva na dostavljanje zapečaćenih ponuda izvođača za radove na sledećim ugovorima:

Približan obuhvat radova je:

Ugovor 1:  Lot 1

Zona 1, 3, 4, 8 & 10

Proširenje kanalizacione mreže HDPE-100, DN200 do DN500: 9,710-m

Zona 2:

Izgradnja kanalizacione mreže, HDPE-100, DN250 do DN630: 4,625-m
Kišna kanalizacija, HDPE-100, DN315 do DN630: 1,262-m
Kišna kanalizacija, betonske cijevi, DN700 465-m
 

Ugovor 2: Lot 2

Zona 5:

Izgradnja kanalizacione mreže, HDPE-100, DN250 do DN630: 3,496-m
Kišna kanalizacija, HDPE-100, DN315 do DN500: 940-m
Kišna kanalizacija, betonske cijevi, DN700 363-m

Zona 6:

Izgradnja kanalizacione mreže, HDPE-100, DN250 do DN630: 5,118-m
Kišna kanalizacija, HDPE-100, DN315 do DN500: 459-m
Kišna kanalizacija, betonske cijevi, DN700 do DN1200 958-m

Zona 7:

Izgradnja kanalizacione mreže, HDPE-100, DN250 do DN680: 4,654-m
Kišna kanalizacija, HDPE-100, DN315 do DN500: 1,009-m
Kišna kanalizacija, betonske cijevi, DN700 to DN1400 781-m


Poziv za podnošenje ponuda se odnosi na jedan ili dva lota. Cijena mora biti formirana za svaki lot posebno. Odabranim ponuđačima će biti dodijeljen samo po jedan lot.
Poziv za podnošenje ponuda je otvoren za firme iz bilo koje zemlje.

Kako bi bili kvalifikovani za dodjeljivanje ugovora, ponuđači moraju zadovoljiti minimalno sledeće kriterijume, ali ne ograničavajući se na:

 • Ponuđač treba pokazati da je kao glavni izvođač uspješno realizovao najmanje 2 (dva) projekta hidro-građevinskih radova prirode i složenosti uporedive sa predloženim ugovorom u poslednjih 5 (pet) godina; pored toga, da posjeduje sledeće specifično iskustvo:  
 • U svakom od ovih projekata treba da je ugrađeno minimalno 1000 m HDPE prečnika 250-500 i 1000 m betonskih ili polietilenskih cijevi prečnika od 600 do 1200 mm.
 • U slučaju konzorcijuma, svaki član konzorcijuma traba da ima najmanje jedan projekat u oblasti hidro-tehničkih radova vrijedan preko 2 miliona evra, a vodeći član jedan projekat preko 3 miliona evra.
 • Da ponuđač nije imao neizvršenje ugovora u poslednje 3 (tri) godine prije krajnjeg roka za podnošenje ponuda i treba da pokaže zdravu finansijsku poziciju ponuđača.
 • Ponuđač će obezbjediti odgovarajuće kvalifikovano osoblje i opremu.

Tenderska dokumentacija se može pribaviti u kancelariji na dole navedenoj adresi nakon što se uplati nepovratan iznos od 200 evra ili ekvivalent po lotu i u konvertibilnoj valuti. 

SBERBANK AD BANJA LUKA – INSTRUKCIJE ZA PLAĆANJE

Za: EUR
INTERMEDIARY
BANKS: SWIFT CODE: SABRSI2X
SBERBANK BANKA DD
LJUBLJANA, SI
ACCOUNT WITH: SWIFT CODE: SABRBA2B
SBERBANK A.D.
BANJA LUKA, BA
BENEFICIARY: BA395673430000076054
VODOVOD I KANALIZACIJA AD BIJELJINA
HAJDUK STANKA 20
76300 BIJELJINA

Za: KM

SBERBANK A.D. BANJA LUKA
TRG KRALJA PETRA I KARADJORDJEVICA 1
76300 BIJELJINA
ACCOUNT: 567-343-10000004-57
BENEFICIARY: VODOVOD I KANALIZACIJA AD BIJELJINA

Svrha plaćanja: Nadoknada za tendersku dokumentaciju za ORI11BA08I – Projektovanje i gradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bijeljini – Bosna i Hercegovina [ LOT 1 i/ili LOT 2]

Po prijemu odgovarajućeg dokaza o uplati nepovratnog iznosa, tenderska dokumentacija će biti dostupna za preuzimanje (lično ili putem predstavnika brze pošte); međutim, nikakva odgovornost ne može biti preuzeta za gubitak iste ili za kasno dostavljanje. Pored toga, ukoliko se zahtijeva, dokumentacija može biti poslata elektronskim putem nakon što potencijalni ponuđač podnese odgovarajući dokaz o uplati nepovratnog iznosa. U slučaju neslaganja između elektronske i tvrde kopije dokumenata, tvrda kopija će biti mjerodavna.

Sve ponude moraju sadržati i garanciju na ozbiljnost ponude u iznosu od 100,000 evra ili ekvivalent u konvertibilnoj valuti.
Ponude moraju biti dostavljene u kancelariju na dole navedenu adresu najkasnije do 12h, 10. maja 2017. godine, nakon čega će biti otvorene u prisustvu onih predstavnika ponuđača koji su odlučili da prisustvuju otvaranju.
Lista potencijalnih ponuđača koji su otkupili tendersku dokumentaciju može biti data na uvid na dole navedenoj adresi.
Više informacija, uvid i pribavljanje tenderske dokumentacije budući ponuđači mogu dobiti u kancelariji na dole navedenoj adresi:

 

A. D. „Vodovod i Kanalizacija“ Bijeljina (VIK)
Hajduk Stanka 20
Sprat/kancelarija br: 2/48
76 300 Bijeljina
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina


Kontakt:
PIU tima
E-Mail: [email protected]
Tel.: +387 55 226-460 (lokal 89)

Datum: 16. mart 2017. godine


 

ЛИР пројекат: јавни позив за реализацију нових инвестиција у БиХ у 2017. години

slika

У оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ (ЛИР), расписан је јавни позив за исказивање интереса за подршком у реализацији нових инвестиција у Босни и Херцеговини, у 2017. години.

Пројекат ЛИР је трогодишња иницијатива (2016-2018.), коју примарно финансира Европска унија (ЕУ), а проводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, Министарством развоја, подузетништва и обрта Федерације Босне и Херцеговине, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске и два ентитетска савеза општина и градова. Пројекат се имплементира у 21 партнерској јединици локалне самоуправе у БиХ: Бања Лука, Бијељина, Челинац, Добој, Фоча, Горажде, Градишка, Коњиц, Маглај, Модрича, Мостар, Нови Град, Оџак, Орашје, Приједор, Сребреник, Шамац, Тузла, Вареш, Жепче и Живинице.

Пројекат ЛИР има за циљ подизање животног стандарда и повећање социјалне кохезије у БиХ путем инклузивног одрживог социоекономског развоја. У оквиру компоненте за економски опоравак, ЛИР пројекат ће директно подржати приватни сектор те потенцијалне инвеститоре како би се повећала цјелокупна економска активност у локалним заједницама, осигурао економски раст кроз продуктивније ланце вриједности, те створила нова радна мјеста и приходи. Такође, пројектом се предвиђа помоћ и за дугорочно незапослене и социјално искључене категорија становништва, а посебно повратнике, интерно расељене и дуготрајно незапослене особе.

Овај позив за исказивање интереса ће омогућити инвеститорима који су заинтересовани за улагања у производни сектор у БиХ, да заједно са пројектом ЛИР, осигурају реализацију нових инвестиција које ће утицати на економски раст и креирање нових радних мјеста и прихода. Корисник средстава по основу овог позива може бити привредно друштво (МСП) регистровано у БиХ, које је директно или индиректно зависно друштво инвеститора тј. домаћег или страног физичког или правног субјекта. Инвеститори могу бити правна или физичка лица.

У оквиру овог јавног позива, пројекат ЛИР ће подржати шест (6) нових инвестиционих пројеката у производном сектору у Босни и Херцеговини, од којих ће минимално четири (4) пројекта бити одабрана у партнерским јединицама локалне самоуправе.  Предност при одабиру имат ће пројекти који су усмјерени ка већој финализацији производа, који су извозно оријентирани те планирају стварање одрживих и квалитетних радних мјеста.

Крајњи рок за подношење пријава је понедјељак, 14. април 2017. године до 17:00 сати

Пријаве морају бити достављене у затвореној коверти препорученом поштом, курирском поштом или лично (потписана и датирана потврда ће бити додијељена лицу које лично достави пријаву) на сљедећу адресу:
Развојни програм Уједињених нација (УНДП)
Пројекат „Локални интегрисани развој“
UN HOUSE
Змаја од Босне бб
71 000 Сарајево

Сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити путем електронске поште, најкасније у року од 7 дана прије истека рока за подношење пријава, са јасно назначеним именом позива у предмету поруке, и то на сљедећу е-маил адресу: [email protected]. Сви одговори на питања која могу бити релевантни и за остале подносиоце пријава, редовно ће се објављивати на веб страници УНДП БиХ.   

Образац за пријаву и други документи могу се преузети на овој страници.


 

Конкурс Министарства спољних послова Србије за пројекте који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре

slika

Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује конкурсе који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре. 

 

Предмет оба конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ: 

1) употребу, учење, чување и његовање српског језика и ћириличког писма, чување и његовање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета
2) унапређење економске сарадње Републике Србије и Срба у региону.

ОБЛАСТИ КОНКУРСА

На конкурсима учествују пројекти који се могу сврстати у једну од следећих области, које је обавезно назначити на пријавном формулару скраћеном формулацијом:  

 • Подршка организацији школа, кампова и едукативних радионица намијењених дјечијем и омладинском узрасту – скраћено: ШКОЛЕ.
 • Подршка изради и аквизицији уџбеника, књига и дидактичких средстава намијењених школама и библиотекама Срба у региону – скраћено: КЊИГЕ.
 • Подршка организовању манифестација, омладинско–спортских и културно–умјетничких догађаја и приредби у региону и матичној држави – скраћено: МАНИФЕСТАЦИЈЕ.
 • Подршка пројектима медија, медијске писмености и дигиталне комуникације који су намијењени Србима у региону – скраћено: КОМУНИКАЦИЈА.
 • Подршка пројектима издавачке и књижарске делатности који јачају везе и матичне државе и Срба у региону – скраћено: ИЗДАВАШТВО.
 • Подршка пројектима који доприносе заштити права и интереса држављана Србије и Срба у региону (правна помоћ, статусна подршка у матичној и држави пријема, подршка организовању, истраживања) – скраћено СТАТУС.
 • Подршка пројектима који доприносе унапређењу економске сарадње Србије и Срба у региону – скраћено: ЕКОНОМИЈА

Право учешћа на конкурсу имају: 
1) организације, удружења грађана припадника српске заједнице из региона  
2) регистрована удружења грађана са седиштем у Републици Србији

Право учешћа на конкурсу немају: 
1) директни или индиректни корисници буџетских средстава
2) појединци
3) привредни субјекти.

Конкурси су отворени од 13. марта до 03. априла.

Више информација о конкурсу на ЛИНКУ.


 

Опште обавјештење о набавци – Пројектовање и изградња канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода у Бијељини
0.09 MB
Оглас о продаји непокретности означене као кп. 422 и 423, к.о. Даздарево
0.15 MB
Оглас о продаји непокретности означене као кп. 1749/1, к.о. Црњелово Горње
0.13 MB
Понуда​ за заједничко улагање у изградњу започетог пословног објекта - Центар за социјални рад са Центром за дневно збрињавање дјеце са посебним потребама у Бијељини...
0.13 MB
Јавни позив​ за прикупљање писмених понуда за избор најповољнијег понуђача - суинвеститора за заједничко улагање у изградњу започетог пословног објекта - центра за социјални рад са центром за дневно з
0.16 MB
Резултати јавног позива за предузећа са подручја Града Бијељина и општина Лопаре и Угљевик
0.4 MB
Захтјев за додјелу студентске стипендије
0.1 MB
Упитник (контролна листа) – Изградња зграде Центра за социјални рад и Центра за дневно збрињавање дјеце и омладине са сметњама у развоју
0.25 MB